صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
کیوسک بین‌المللی «تابناک»

شرکت شل: بدهی‌مان را به ایران می‌دهیم تا با ما قرارداد جدید ببندند

‌ همان گونه که انتظار می‌رفت، مهمترین خبر امروز مطبوعات جهان گزارشی اختصاص یافته که روز گذشته در روزنامه «گاردین» منتشر و در آن ادعا شده که دولت انگلیس با درخواست آمریکا برای استفاده از پایگاه‌هایش برای حمله به ایران موافقت نکرده است؛ اما در این میا‌ن، نوع بازتاب این خبر در میان مطبوعات گوناگون، امری بسیار جالب توجه است که در نوع خود، نشان‌دهنده خط سیاسی و جهت‌گیری هر یک از آنهاست.
کد خبر: ۲۸۱۱۲۰
| |
30182 بازدید
|
۵
‌ همان گونه که انتظار می‌رفت، مهمترین خبر امروز مطبوعات جهان گزارشی اختصاص یافته که روز گذشته در روزنامه «گاردین» منتشر و در آن ادعا شده که دولت انگلیس با درخواست آمریکا برای استفاده از پایگاه‌هایش برای حمله به ایران موافقت نکرده است؛ اما در این میا‌ن، نوع بازتاب این خبر در میان مطبوعات گوناگون، امری بسیار جالب توجه است که در نوع خود، نشان‌دهنده خط سیاسی و جهت‌گیری هر یک از آنهاست.


به گزارش «تابناک»، بیشتر روزنامه‌های آمریکایی در این رابطه صرفاً به انتشار خبر قناعت کرده و تیترهایی خنثی برگزیده‌اند. مثلاً «واشنگتن اگزمینر» تیتر «انگلیس برای سناریوهای احتمالی ایران با ایالات متحده گفت‌و‌گو می‌کند» را برگزیده است. با این حال، شماری از روزنامه‌های انگلیسی تلاش داشته‌اند ادعای مخالفت دولت خود با «نقض حقوق بین‌الملل» در این ماجرا را مورد تأکید قرار دهند. 


اما روزنامه‌های اسرائیلی و نیز برخی رسانه های کشورهای حاشیه خلیج فارس (مانند العربیه و گالف تایمز»، به گونه دیگری به این خبر پرداخته‌اند. تیتر این دسته از رسانه‌ها این است که انگلیس «فعلاً» یا «در زمان کنونی» با دادن پایگاه به آمریکا مخالفت کرده است که به نوعی نشانگر تلاش آنها برای زنده نگه داشتن این احتمال است. 


«راشا تودی» نیز در اقدامی ابتکاری، پس از تیتر «مخالفت انگلیس با نقض حقوق بین الملل و کمک به آمریکا در آمادگی حمله به ایران»، یک علامت سؤال گذاشته که به خوبی نشان دهنده تردید در درستی نیات دولت انگلیس است. جالب آنکه این شبکه خبری، عبارت «نقض حقوق بین‌الملل» را نیز با گیومه برجسته‌تر کرده است. البته در متن مطلب، تنها به بیان خبر بسنده شده و تحلیلی درباره آن داده نشده است. 


اما بخش مهمی از اخبار امروز مربوط به ایران، به موضوعات اقتصادی اختصاص دارد. روزنامه «دیلی استار» لبنان در گزارشی به نقل از خبرگزاری‌های غربی، از افزایش تجارت زغال سنگ ایران با وجود تحریم‌ها خبر داده است. این روزنامه می‌نویسد: «در زمانی که ایران کشور تلاش می‌کند تحریم‌های غرب را کنار زده و جلوی ضربه خوردن به اقتصادش را بگیرد، تجارت زغال سنگ این کشور با استفاده از افراد واسطه گمنام، حساب‌های بانکی چندگانه و ناوگانی از کشتی‌های شبح‌وار، افزایش شدید پیدا کرده است». به نوشته این روزنامه، زغال سنگ مورد نیاز ایران برای بخش صنعتش عمدتاً از کشور اوکراین تأمین می‌شود.


در پایان، خبرگزاری «رویترز» نیز با تمرکز بر بخش اقتصاد، از تلاش شرکت نفتی «شل» برای چیره شدن بر معضلات پدید آمده بر اثر تحریم‌ها و زمینه‌سازی برای ادامه کار با ایران خبر داده است. به نوشته این خبرگزاری، شرکت شل درصدد است مبلغ ۱.‌۴ میلیارد دلار بدهی نفتی خود به ایران را به گونه‌ای پرداخت کند تا در زمان برداشته شدن تحریم‌ها، بتواند بار دیگر به آاسنی مبادلات خود را با ایران از سر بگیرد؛ بنابراین، و برای رسیدن به این هدف، شرکت مذکور در حال مذاکره با یک شرکت کشاورزی به نام «کارگیل» است تا به عنوان واسطه وارد شده و با توجه به ممنوعیت تبادلات مالی با ایران، مبلغ موردنظر را در قالب مبادله پایاپای و به صورت محصولات کشاورزی در اختیار ایران گذارد.


مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶۱
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۶
خبر آخر یعنی اینکه اون شرکت کشاورزی به هر نرخی بتونه با ایران بفروشه . اینطور نیست ؟ چرا بدهی خودشو طبق درخواست ایران به شرکتی که خود ایران معرفی میکنه پرداخت نکنه تا رقابت باقی بمانه ؟
ساها
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۶
بله ماهم که بدبختیم نمیتونیم جایی اعاده حق کنیم بعدش هم میگیم بازم خدارو شکر که اصل پولمون سوخت نشد!!!
ناشناس
|
Malaysia
|
۱۰:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۶
شیطان یکی که نیست .خداوند مکرشان را به خودشان بر گرداند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۶
یعنی واقعا فکر میکنید که با این اخبار مردم خوشحال میشن که شل میخواد با ایران قرارداد ببنده و وضع اقتصادی رو به بهبوده و تحریم ها دروغه و ...
رضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۶
این روباه وقتی میبینه ایران در صنعت نفت با پیشرفت مواجه شده و تحریم صنعت نفت هم برای اونها مفید واقع نشده حالا میخواد بازم برای رفع مشکل اقتصادی خودشون با ایران همکاری کنند البته باید یادآور بشم که ممکنه بازم نقشة جدیدی برای همکاری داشته باشن، شاید قصد خرابکاری دارن .... !؟
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟