صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

سرمایه‌های گسترده به دلیل بی برنامگی به هدر رفت

مشکلات بیشتر به دلیل خودتحریمی است تا تحریم های خارجی. تحریم‌ها مربوط به چند سال گذشته نمی‌شود. کشور ما تحریم سی ساله است و در این سال‌ها در فشار بوده‌ایم. در زمان جنگ برای تأمین سیم خاردار هم در تنگنا بودیم. دشمنان ما همان دشمنان گذشته هستند و چیزی اضافه نشده است. باید اندیشید. مسئولان بدانند که باید برنامه‌ریزی داشت و با بهره‌گیری از این فرصت به دنبال بازسازی باشند
کد خبر: ۲۷۹۹۵۷
| |
3413 بازدید
نماینده اسدآباد در مجلس شورای اسلامی گفت: مشکل اقتصاد کشور، مشکل مدیریتی است. برنامه مشخص و مدونی برای کنترل قیمت‌ها، ارز، پایداری ارزش پول ملی نیست و رویدادهایی که اکنون رخ داده، به این دلیل است که تصمیمات مسئولان، آنی و لحظه‌ای است؛ این نیست که بر پایه برنامه کار پیش برود و استراتژی داشته باشیم.

به گزارش «تابناک»، بهروز نعمتی درباره وضعت نابسامان اقتصادی کشور گفت: هنگامی که برنامه‌محور نباشیم، وقوع چنین چیزهایی طبیعی است. از سوی دیگر، تیم اقتصادی دولت به شدت ضعیف است و با این اوصاف، یک روز مشکل مرغ خواهیم داشت و روز دیگر تخم مرغ و ارز و مسکن و... .

وی با اشاره به تأکیدات اقتصادی مقام معظم رهبری در سال‌های اخیر گفت: متأسفانه در عمل توفیقی در دولت ندیده‌ایم. رهبر انقلاب از پنج سال پیش دغدغه‌هایی را مطرح کردند، اما دولت به جای برنامه‌ریزی و چاره‌جویی به دنبال به تأخیر انداختن و پشت گوش انداختن مشکلات بود.

نعمتی افزود: دولت آمارهایی در زمینه‌هایی از جمله تورم، بیکاری و ... داده است، ولی واقعیت‌های کشور این گونه نیست. در جامعه با لشکر انبوهی از بیکاران روبه‌رو هستیم که پایبند به نظام و بیشتر تحصیل کرده هستند، اما چون برای آینده آنها برنامه‌ریزی نکرده ایم، بیکار مانده‌اند و بر پایه قانون خودساخته ای که می‌گویند: «کسی که دو ساعت در هفته کار داشته باشد، بیکار نیست»، بسیاری از افراد بیکار، جزو آمار بیکاران محاسبه نمی شوند. این آمارهای نادرست باعث سرخوردگی مردم می‌شود.

این نماینده مجلس اظهار داشت: دولت نمره قابل قبولی نگرفته و سرمایه‌های انبوه کشور نیز به دلیل بی‌برنامگی به هدر رفت و فرصت‌ها تبدیل به تهدید شد. درآمد ارزی کشور در سالیان اخیر، فرصت مناسبی برای سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های اقتصادی و صنعتی کشور بود، اما امروز شاهد تورم افسار گسیخته‌ای هستیم که نتیجه بی‌برنامگی‌های دولت است.

وی ادامه داد: هر دولتی که پس از این دولت بیاید، باید برنامه محور باشد تا فرد محور. مردم ما کسی را که به دنبال ثابت کردن خود باشد، نخواهد پذیرفت. مردم فرد محوری نمی‌خواهند. دولت باید به عنوان یک تیم و گروه کار کرده و با خرد جمعی کشور را اداره کند.

نماینده اسدآباد درباره تولید در کشور و ضرورت حمایت از تولیدکنندگان نیز گفت: در کمیسیون صنایع، نشستی با مدیر عامل ایران خودرو داشتیم که وی در آن اعلام نمود، هم‌اکنون با 40 درصد زیر ظرفیت کار می‌کنند، در صورتی که بیش از پنجاه مصاحبه از مدیر عامل ایران خودرو شنیده‌ام که گفته است، ایران خودرو خودکفا شده است؛ بنابراین، یکی از دو گفته وی اشتباه است. اگر ایران خودرو در تولید خودرو خودکفا شده باشد، کاهش ظرفیت تولید به معنای مدیریت نادرست این مجموعه است. دوستان به دنبال دریافت وام‌های کلان هستند تا مشکلات مجموعه خود را برطرف کنند، ولی باید این را بدانند که مدیریت وامی مربوط به دهه 50 و 60 است. امروز مدیریت خلاق و پویا و تولید محور نیاز داریم.
 
نعمتی افزود: مشکلات بیشتر به دلیل خودتحریمی است تا تحریم‌های خارجی. تحریم‌ها مربوط به چند سال گذشته نمی‌شود. کشور ما سی سال است، در تحریم است. در این سالها در فشار بوده‌ایم. در زمان جنگ برای تأمین سیم خاردار هم در تنگنا بودیم. دشمنان ما همان دشمنان گذشته هستند و چیزی اضافه نشده است. باید اندیشید. مسئولان بدانند که باید برنامه ریزی داشته باشند و با بهره از این فرصت به دنبال بازسازی باشند.

وی تصریح کرد: اگر  گوش شنوا داشته باشیم، کلام رهبر انقلاب برایمان کافی است، اما متأسفانه برخی‌ها با خواندن چند کتاب گمان می‌کنند، علامه دهر شده اند. اگر در سالهای گذشته به فرمایش‌های رهبری توجه می‌کردیم، امروز باید به سمتی می‌رفتیم که ارزش پول ملی ما بسیار بالاتر از چیزی می‌بود که امروز هست.

نعمتی درباره سوال از رئیس جمهور و ضرورت تعامل بین قوا گفت: تأکیدات رهبری به مسئولان به این معنا نیست که از وظایف قانونی خود چشم‌پوشی و کوتاهی کنند. شرایط مجلس نهم با مجالس گذشته متفاوت است. طرح کنونی سؤال از رئیس جمهور یک سوال سیاسی نیست، بلکه صد درصد اقتصادی است و با توجه به اینکه مجلس وزیر اقتصاد، وزیر صنعت و معدن، وزیر کشاورزی و رئیس کل بانک مرکزی را در مورد بحث ارز و گرانی‌ها به مجلس فراخواند و از توضیحات این مسئولان قانع نشد و تمام این افراد به نوعی آدرس شخص رئیس جمهور را دادند، نمایندگان نیز از حق خود و مردم دفاع خواهند کرد و پرسش‌های خود را از رئیس جمهور خواهند پرسید.

وی درباره گرانی‌ها نیز گفت: تأمین هزینه‌های زندگی در شرایط کنونی بسیار سخت است و گرانی فشار بی‌اندازه‌ای به مردم وارد می‌کند. متأسفانه مدیریت‌های ما مدیریت‌های نامناسبی است. امروز به مدیرانی نیازمندیم که ضمن نگاه توسعه ای از ریخت و پاش‌ها جلوگیری کنند و در برنامه‌ریزی‌های خود حالت انبساطی در نظر بگیرند. اگر مدیریت درست انجام شود، می‌توان با همین شرایط زندگی مناسبی برای مردم فراهم کرد، ولی به دلیل عملکرد جزیره‌ای مدیران و سوءمدیریت، مردم در سختی و فشارند.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟