صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

نحوه آشنايي الهام و احمدي‏نژاد

سخنگوي دولت در پاسخ به اين سوال كه « چرا اين‌قدر شغل داريد در حالي كه گفته مي‌شود با يك دست چند هندوانه نمي‌شود برداشت؟» گفت: ما كه نرفتيم برداريم. بار و كولمان را آزاد گذاشتيم، روي آن گذاشتند و اگر برداشته شود، نفس راحتي مي‌كشيم.
کد خبر: ۲۷۷۲۹
| |
23964 بازدید

سخنگوي دولت اظهار كرد كه منبع درآمد زندگي وي تدريس در دانشگاه است.

به گزارش ايسنا، غلامحسين الهام كه در برنامه صبحگاهي شبكه دوم سيما حضور يافته بود، در پاسخ به پرسشي مبني بر اين‌كه «شما در وزارت دادگستري حضور داريد، سخنگوي دولت هستيد، رئيس ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز نيز هستيد، منبع درآمد زندگي‌تان از كجاست، گفت: منبع درآمد من از دانشگاه است.

وي افزود: اگر ديگر در وزارت دادگستري، ستاد قاچاق كالا مسئوليتي نداشته و سخنگو نيز نباشم، فراغت بيشتري پيدا مي‌كنم و حتي ممكن است درآمدم بيشتر شود، چون فرصت براي كارهاي ديگر پيدا مي‌كنم.

الهام با بيان اين‌كه «از دولت به خاطر وزارت دادگستري، سخنگويي دولت و رياست ستاد قاچاق كالا حقوق نمي‌گيرم»، افزود: من حقوق دانشگاه را دريافت مي‌كنم.

سخنگوي دولت در پاسخ به اين كه «چرا اين‌قدر شغل داريد، در حالي كه گفته مي‌شود با يك دست چند هندوانه نمي‌شود برداشت»، گفت: ما كه نرفتيم برداريم. بار و كولمان را آزاد گذاشتيم، روي آن گذاشتند و اگر برداشته شود، نفس راحتي مي‌كشيم.

وي گفت: براي برخي كارها مثلا براي وزارت و نمايندگي مجلس افراد داوطلب مي‌شوند و در اين ارتباط تلاش مي‌كنند، ولي من براي هيچ‌يك از اين كارها خود را عرضه نكردم و در پذيرش آن‌ها نيز در آغاز مقداري طفره رفتم؛ البته به صورتي كه فرار از كار و مسئوليت تلقي نشود و خودخواهي نباشد.

الهام با بيان اين‌كه «يك وزير داراي مشغله‌هاي مختلفي است و وظايف مختلفي بر عهده دارد»، اظهار كرد: مثلا فردي كه وزير است به عنوان يك وزير يك مسئوليت دارد و در دولت نيز وظايفي ديگر و برخي كارها نيز به وي واگذار مي‌شود؛ چنان كه اعضاي دولت همه‌شان در برخي كميسيون‌هاي دولت حضور دارند، حتي رياست كميسيون را بر عهده دارند، در شوراهاي دولت و مجامع عضو هستند و اين امر باعث مي‌شود بيشتر وقت وزرا در اين مجامع و كميسيون‌ها بگذرد؛ البته آقاي رئيس‌جمهور دنبال اين بودند كه مقداري اصلاحات ساختاري و اساسي در اين ارتباط ايجاد كنند كه از جمله آن بحث شوراهاي عالي و ادغام آن در دولت بود، به گونه‌اي كه راهكار رسيدن به مقصد را كوتاه و فرصت وزرا را آزادتر كنند.

وي همچنين درباره رياستش بر ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز گفت: اين شورا و ستادي است كه قبلا مسئوليتش با وزارت كشور بود و وزير كشور در كنار مشغله‌هايي كه داشت به كارهاي اين ستاد رسيدگي مي‌كرد، ولي اين دولت احساس كرد بايد جنبه حقوقي و تناسب حقوقي اين ستاد را تقويت كند و به همين خاطر جزو وظايف وزارت دادگستري تعريف شد.

الهام در مورد سخنگويي دولت نيز گفت: هميشه يكي از اعضاي دولت، كار سخنگويي را بر عهده داشته و شايد سابقه من در سخنگويي يا فرضا تجربه‌ موفق يا چيزهاي ديگري كه اعضاي دولت پيدا كرده بودند، باعث شد راي دهند من سخنگوي دولت شوم. گرچه قبل از آن در دولت‌هاي قبلي دبير دولت يا قبل‌تر از آن وزير ارشاد يا قبل‌تر از آن وزير كار اين نقش را بر عهده داشت.

سخنگوي دولت در پاسخ به اين پرسش مجري كه گويي شما روحيه‌ «نه» گفتن نداريد، گفت: هنگامي كه اين مسئوليت‌ها به من پيشنهاد شد، استدلال كردم اگر يك فرد ديگر باشد بهتر است، ولي خب من تأكيد بر نه گفتن را نوعي اذيت كردن ديگران مي‌دانم، به‌خصوص در مورد آقاي احمدي‌نژاد، چنين روحيه‌اي را ندارم و گويي بايد به قول شما اين روحيه را تقويت كنم.

وي در پاسخ به اين سوال كه « گويي آقاي احمدي‌نژاد شما را خيلي دوست دارد» گفت: من كه ايشان را خيلي دوست دارم.

الهام همچنين درباره عضويت خود در شوراي نگهبان گفت: در اين 28 سالي كه شوراي نگهبان تشكيل شده، هيچ دوره‌اي را پيدا نمي‌كنيد كه يك عضو حقوقدان شورا غير از حقوقداني شوراي نگهبان مسئوليت ديگري نداشته باشد؛ بعضا اعضاي حقوقدان شوراي نگهبان در قوه‌ قضاييه يا رييس يك بخش بوده‌اند يا رئيس دانشگاه، معاون رئيس‌جمهور يا معاون رئيس قوه بوده‌اند. اكنون نيز اين‌گونه است و تنها من نيستم كه علاوه بر حقوقداني شوراي نگهبان، مسئوليت ديگري بر عهده دارم.

سخنگوي دولت همچنين در ارتباط با وضعيت خانوادگي خود گفت: من متولد 1338 هستم، 49 سال دارم، ديپلم رياضي دارم ولي در دانشگاه به سمت علوم انساني سوق داده شدم و ليسانس حقوق از دانشگاه گرفتم، فوق ليسانسم در رشته جزا و جرم‌شناسي از دانشگاه تربيت مدرس است و در همين رشته از همين دانشگاه دكترا گرفتم.

وي همچنين گفت: داراي دو فرزند پسر به نام‌هاي علي و صادق هستم.

الهام در پاسخ به اين پرسش كه «آيا وزير و داراي مسئوليت بودن باعث نشده از خانواده دور باشيد؟» گفت: آنها به اين وضعيت عادت كرده‌اند. موقعي كه ازدواج كردم صبح سر كار بودم، ظهر عقد كردم و فرداي آن روز هم به مأموريت رفتم.

سخنگوي دولت همچنين در مورد ملاقات‌هاي مردمي خود گفت: اين ملاقات‌ها باعث ايجاد دريچه‌هايي براي ارتباط بيشتر با جامعه و مردم مي‌شود و مردم نكات و مسائلي را مطرح مي‌كنند كه جز از اين طريق قابل دريافت نيست كه به تصميم‌گيري‌ها كمك مي‌كند و در پيشبرد امور مؤثر است.

وي افزود: از طرف ديگر نيز مردم احساس امنيت مي‌كنند و احساس مي‌كنند كه اگر خداي نكرده جايي به آنها ظلم شد مي‌توانند با مسئولان در ميان بگذارند.

الهام افزود: اين احساس درست باعث مي‌شود كه از وقوع ظلم‌هاي بالقوه جلوگيري شود.

سخنگوي دولت با بيان اين‌كه «تا هنگامي كه مطمئن نشويم روال، روال منضبطي است، نمي‌توانيم درها را به روي مردم ببنديم»، همچنين درباره آشنايي خود با احمدي‌نژاد گفت: آقاي احمدي‌نژاد در وزارت علوم، مشاور فرهنگي وزير بودند و من از آن‌جا با ايشان آشنا شدم؛ البته ايشان خيلي زود به اردبيل رفتند و در آن‌جا استاندار شدند. ارتباط ما در آن موقع خيلي كم بود و در مدتي كه در اردبيل بودند، ايشان را نديدم تا اين‌كه به تهران آمدند و ما هر دو برحسب اتفاق در يك ليست نامزد انتخابات مجلس ششم بوديم، خيلي جاها كه دعوت مي‌شديم ايشان يا نفر قبلي من بودند يا نفر بعدي، يا اين‌كه با هم بوديم كه جنبه تصادفي داشت و نمي‌دانم چه عاملي بود كه ما دو نفر را با هم تداعي مي‌كرد. شايد به خاطر جثه‌ مشابه بود (با خنده) و گاهي وقت‌ها وقتي من را مي‌ديدند سراغ احمدي‌نژاد را از من مي‌گرفتند.

الهام گفت: وقتي ايشان به شوراي نگهبان آمد، فعاليت‌ها و ارتباط ما بيشتر شد؛ چون من در مركز تحقيقات شوراي نگهبان مشغول بودم و همچنين در بخشي از انتخابات و وي نيز مسئول نظارت در استان تهران بود و اين خود باعث شد مقداري از فعاليت‌ها و ارتباطات بيشتر شود.

سخنگوي دولت ادامه داد: موقعي كه آقاي احمدي‌نژاد در شهرداري بود ما با يكديگر ارتباط كاري نداشتيم و من در آن موقع سخنگوي قوه قضاييه بودم، ايشان روزهاي اولي بود كه به شهرداري تهران آمده بودند و برايم جالب بود كه با من تماس تلفني گرفت و گفت ما مي‌خواهيم اصل 142 قانون اساسي را كه در ارتباط با اموال مسئولان است در مورد شهرداران عمل كنيم، بايد چه كاري انجام دهيم؟ و مسئول اين امر چه كسي است؟ كه من وي را به مسئول دفتر اصل 142 ارتباط دادم. در اين موارد بود كه گاهي با يكديگر مشورت مي‌كرديم ولي هيچ‌وقت رابطه‌ كاري نداشتيم.

وي افزود: نزديكي من به آقاي احمدي‌نژاد، نزديكي دلي و فكري است و ارتباطي با نوع كار ندارد. اين تعلق فردي ناشي از تعلق فكري است.

الهام ادامه داد: ارتباطات در دولت يك ارتباط صميمي و برادرانه است و اخوت اسلامي حاكم است. رابطه‌ مريد و مرادي نيست و اين‌جور نيست كه كسي مراد باشد و ديگران مريد، اخوت و برادري اصل است كه در آن صراحت و شفافيت وجود دارد. تعارف و رودربايستي حاكم نيست.

سخنگوي دولت همچنين گفت: نزديكي و اخوت به اين معنا نيست كه من حتما بايد وزير ، سخنگو و يا رئيس دفتر باشم. مثلا ممكن است آقاي احمدي‌نژاد احساس كنند من در ناكجاآباد بروم مسئول يك اداره شوم بهتر است و امر خدمتگزاري به مردم صورت بگيرد، اين اصل مهمي است و اين مسائل ارتباطات را تضعيف نمي‌كند، در واقع در اين‌جا اصل، خدمتگزاري به مردم است و باعث مي‌شود هرجا لازم شود همكاري انجام شود و در واقع اين تعلق از راه وزارت حاصل نمي‌شود.

وي همچنين گفت: مثلا طبيعي است كه ايشان به عنوان رئيس‌جمهور تصميم بگيرد، مسئوليت وزارت دادگستري را به فرد ديگري واگذار كند، يا اين‌كه فرد ديگري به عنوان سخنگوي دولت مشغول به كار شود. اين تعلقات مانع انجام كارها نيست و من در آقاي احمدي‌نژاد نيز چنين رودربايستي نديدم.

الهام گفت: مسأله‌اي كه ارتباط الهام و احمدي‌نژاد را تعريف مي‌كند، از راه وزارت و سخنگويي نيست و اگر اين مسئوليت‌ها نيز گرفته شود، اين ارتباط تضعيف نمي‌شود. الهام سخنگو باشد يا نباشد، وزير باشد يا نباشد، نسبت و رابطه‌اش با احمدي‌نژاد فرقي نمي‌كند.

سخنگوي دولت در پاسخ به اين كه «در مدتي كه در وزارت دادگستري بوديد، بهترين كاري كه به نظرتان انجام داديد چه بود؟» گفت: پاسخ دادن به اين پرسش كار دشواري است، ولي فكر مي‌كنم در همين ظرفيت محدودي كه وجود داشت، دو كار خاص بود كه به دل من نشست؛ يكي از كارها اين بود كه در قانون بيمه شخص ثالث ديه خسارت‌هايي كه به زنان در موقع تصادف وارد مي‌شد، كامل پرداخت نمي‌شد و اين امر خلاف قراردادي بود كه بسته مي‌شد كه اين را اصلاح كرديم و اكنون ديه خسارتي كه زنان از حوادث رانندگي از طريق بيمه شخص ثالث مي‌گيرند، معادل ديه كامل يك مرد است.

وي افزود: يكي ديگر از كارهايي كه در ارتباط با اين قانون انجام داديم، احياي صندوق حمايت از آسيب‌ديدگان بود كه بعضا در مورد اين صندوق نظارتي نبود. ما اين صندوق را بازسازي و منابع درآمدي آن را تقويت كرديم.

الهام در پاسخ به اين پرسش كه «چرا به تازگي تعداد جلسات و نشست‌هايتان به عنوان سخنگوي دولت با خبرنگاران كمتر شده؛ آيا حرفي براي گفتن نداريد يا وقت نداريد؟»، گفت: در فضاي اول فعاليت‌هاي دولت يك انتظام براي ارتباط با رسانه‌ها به منظور تدوين مواضع دولت لازم بود؛ البته بخشي از كار مربوط به اطلاع‌رساني بود، ولي بخش مهمتر از آن تبيين مواضع و مسير دولت بود و در اين راستا جلسات به صورت منظم‌تر برگزار مي‌شد، ولي اكنون اين فضا گسترده‌تر شده و ما شاهد سخنان مستقيم رئيس‌جمهور در ارتباط با مواضع دولت هستيم، در كنار آن سفرهاي استاني نيز وجود دارد و باعث شده خلأيي به آن شكل كه پيشتر داشتيم نداشته باشيم.

سخنگوي دولت ادامه داد: درست است كه انسان خود را در معرض رسانه و مطبوعات قرار دهد ولي ما سعي داريم خود را از بحث‌هاي جنجالي رسانه‌اي كه خوشايند برخي جريان‌هاي سياسي است دور نگه داريم.

وي گفت: مردم دوست ندارند ما وارد مسائل حاشيه‌اي شويم، آنها از دولت انتظار دارند كار و خدمت كند و در برابر كارهاي انجام نشده و شده پاسخگو باشد؛ ما نمي‌خواهيم وارد جنجال شويم.

الهام ادامه داد: در جلسات سخنگوي دولت، فضا فضاي آزادي است، سانسوري در كار نيست و من نيز اهل لاپوشاني نيستم، ولي بعضا موضع برخي سؤالات و اهداف آنها، ما را به برخي جنجال‌هاي سياسي مي‌كشاند و من بعضا اين را حس كرده‌ام. اين‌كه مثلا من مجلس و يا قوه‌ قضاييه را نقد و در ارتباط با آنها مسائلي را مطرح كنم.

وي گفت: مردم بي‌گناه چه تقصيري دارند كه ما اين حرف‌ها را به رسانه بكشانيم.

سخنگوي دولت افزود: گاه مي‌بينم علايق رسانه‌ها به سمت هيجانات سياسي است، ولي من معتقدم بهتر است وارد اين فضا نشويم، من وقتي ديده‌ام فضاي هيجاني منفي وجود دارد، كمي به حاشيه رفته‌ام و به همين خاطر بوده كه در چند ماه اخير جلسات با فاصله‌ طولاني‌تر برگزار مي‌شود.

الهام همچنين با بيان اين‌كه «البته در حوزه‌ رسانه حضور و مصاحبه‌هاي اختصاصي داشته‌ام» ادامه داد: از طرف ديگر ما نقصي را در انتشار اطلاعات شاهد نبوديم و پايگاه اطلاع‌رساني دولت فعاليتش را انجام مي‌دهد، وقفه‌اي هم در اين كار ايجاد نشده است.

وي گفت: بعضا احساس كردم شايد فضا فضايي است كه عده‌اي دوست دارند موضوعي را كه بوده و حالا تمام شده، به خاطر مزه‌هاي جانبي نگه دارند.

سخنگوي دولت ادامه داد: يك نفر هندوانه مي‌خورد، به او گفتند هندوانه‌اي كه مي‌خوريد حرام و دزدي است كه وي در پاسخ گفت من به خاطر حلال و حرامي نمي‌خورم، به خاطر خنكي آن مي‌خورم.

الهام در ادامه در پاسخ به اين پرسش كه «حال آقاي احمدي‌نژاد چه‌طور است؟» گفت: حال ايشان خوب است. از نظر روحي و نشاط كاري نيز خيلي خوب هستند و هر چه از اين طرف، برخي هجمه‌ها و ناجوانمردي‌ها هست، ايشان شاداب به فعاليت‌هاي خود ادامه مي‌دهند.

وي همچنين در پاسخ به اين سؤال كه « به نظر مي‌رسد به خاطر مسئوليت حقوقي‌اي كه آقاي احمدي‌نژاد بر عهده دارد، قسمتي از شخصيت حقيقي ايشان پنهان شده، آيا به نظر شما مناسب نيست در يك برنامه حضور پيدا كنند و با ايشان به عنوان محمود احمدي‌نژاد صحبت شود؟» گفت: اين يك پيشنهاد خيلي خوب است، رويكرد ايشان نيز همين‌طور بوده است كه محمود احمدي‌نژاد همان محمود احمدي‌نژاد باشد و تلاش مي‌كند رابطه خودش را با مردم اين‌گونه تعريف كند.

الهام گفت: آقاي احمدي‌نژاد سعي مي‌كند به اصطلاح پروتكل‌ها ايشان را مخفي نكند و قالب‌هايي را كه در اين ارتباط وجود دارد بشكند؛ از اين رو اين‌كه رسانه كاري بكند كه چهره‌ محمود احمدي‌نژاد براي مردم بروز پيدا كند، خيلي خوب است.

سخنگوي دولت به ديدارهاي سرزده رئيس‌جمهور نيز اشاره كرد و گفت: بعضا در سفرهاي استاني مي‌بينيم آقاي احمدي‌نژاد مشغول سخنراني هستند ولي صحبت خود را مي‌شكند، نگه مي‌دارد، به خاطر اين‌كه يك نفر از وسط جمعيت خواسته‌اي دارد يا حرفي دارد، رئيس‌جمهور به آن حرف گوش مي‌كند و به اطرافيانش مي‌گويد ببينيد اين فرد چه مي‌گويد، يا به آن فرد مي‌گويد حرفت را شنيدم.

وي افزود: اين‌طور رفتار كردن با شخص دوم مملكت كار تازه‌اي است و من در واقع مي‌خواهم بگويم مردم با محمود احمدي‌نژاد راحت هستند. سال گذشته بعد از سفر نيويورك به مسجدي رفتيم و رئيس‌جمهور به ارايه‌ گزارشي از فعاليت‌ها پرداختند و پاسخگوي مشكلات مردم بودند، جمعيت زيادي در بيرون و داخل مجلس حضور داشتند و مردم داد مي‌زدند «حاج محمود اي‌ول» . مردم با ادبيات بي‌تكلف با رئيس‌جمهور حرف مي‌زنند. رئيس‌جمهور صحبتي كردند و مطلبي را گفتند. من نيز به درست بودن آن شهادت مي‌دهم، وي گفت با هيچ كدام از مسئولان مملكت مردم اين‌قدر كه با من راحت حرف مي‌زنند نيستند.

الهام گفت: مردم با احمدي‌نژاد رودربايستي ندارند و حرف خود را صميمانه و صريح مي‌زنند.

مجري برنامه همچنين به سخنگوي دولت گفت «ما از شما مي‌خواهيم اين خواسته‌ ما را به آقاي احمدي‌نژاد منتقل كنيد كه در يك برنامه حضور پيدا كنند تا خارج از مناسبات حقوقي و مسئوليت‌ها با ايشان در ارتباط با مردم، خواسته‌هاي مردم از دولت دارند و مطالبي كه گفته مي‌شود به صورت شفاف و صريح صحبت شود.»

الهام در پاسخ گفت: من اين پيام شما را منتقل مي‌كنم.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۴:۲۷ - ۱۳۸۷/۰۹/۱۲
اگه چند تا ما از آقای الهام داشتیم کابینه هفتاد میلیونی تبدیل به کابینه سه چهار نفری می شد؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۲ - ۱۳۸۷/۰۹/۱۲
اقای الهام یکی از ان افراد کابینه 70 میلیونی است با این تفاوت که مسولیت بقیه کابینه هم به دوش اوست
ناشناس
|
Brunei Darussalam
|
۱۶:۵۴ - ۱۳۸۷/۰۹/۱۲
آخی چقدر مسئولیت پذیر. بعد میگن چرا بیکاری زیاده. امثال ایشان اگر لطف کنند و چند تا شغل را با هم نپذیرند، آنگاه یکسری از بیکارها ممکن است صاحب کار شوند.
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟