نمایندگان دولت اختیاری از خود ندارند
رئیس کمیسیون اقتصادی در باره نوسانات اخیر بازار ارز در کشور گفت: بانک مرکزی نباید تابع دلالان، واسطهها و سوداگران ارز باشد. بلکه بازار باید از دولت تبعیت کنند.
ارسلان فتحی پور در گفتگو با ملیت، اظهار داشت: اقتصاد کشور باید دارای ثبات باشد. باید از تولید حمایت شود. باید بازار را کنترل کرد و بر قیمتها نظارت داشت. این چه مفهومی دارد که به قیمت 2 درصد کمتر از بازار آزاد، ارز به تولیدکنندگان داده شود. این به معنی تبعیت دولت از دلالان و سوداگران ارز است.
وی افزود: بیشترین ارز در اختیار دولت است و دولت باید تعیین کننده نرخ ارز باشد نه بازار. این کار در اذهان عموم اینگونه تعبیر می شود که دولت به دنبال فروش ارز با قیمت آزاد است و عاملی شده است برای گرانی بیشتر. باید به اینگونه ابهامات پاسخ داده شود.
نماینده مردم کلیبر گفت: باید بحث نرخ ارز مرجع حفظ شود و مواد غذایی و دارو به قیمت ارز مرجع تهیه و در اختیار مردم قرار داده شود و تدبیری برای توزیع آنها اندیشیده شود. اگر قیمت ارز آزاد باشد آیا افرادی که قدرت خرید کمی دارند، خواهند توانست نیازهای اولیه زندگی خود را تامین کنند؟ آیا خواهند توانست گوشت و مرغ تهیه کنند و یا هزینه درمان خود را تامین کند؟
این عضو کمیسیون اقتصاد اضافه کرد: در دولت های گذشته و حتی در زمان جنگ، اقتصاد کشور در شرایط به مراتب بهتری قرار داشت اما امروزه مردم با مشکلات به مراتب بیشتری مواجه هستند. در مورد کالاهای واسطه ای نیز می توان نرخ هایی مصوب کرد و بر توزیع آن نظارت داشت.
فتحی پور گفت: در حال حاضر برخی کالاها با ارز مرجع وارد شده اند اما در انبارها احتکار شده اند و به قیمت آزاد فروخته می شود. این بی تدبیری ها و تحقق نیافتن وعده و وعیدهای هر روزه باعث بی اعتمادی مردم به سیستم پولی و بانکی کشور شده است.
رئیس کمیسیون اقتصاد مجلس تاکید کرد: جلسات غیرعلنی با مسئولین نیز مشکلی را حل نخواهد کرد چرا که نمایندگانی که از سوی دولت برای ارئه توضیحات به مجلس می آیند اختیاری از خود ندارند.


