بازدید 13020
آیت‌الله جوادی آملی:

«چک برگشتی با دعای کمیل حل نمی شود»

کد خبر: ۲۷۱۰۱۴
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۱ - ۰۷:۴۳ 08 September 2012
به گزارش مشرق چندی پیش جمعی از مسئولین و اعضای انجمن اسلامی وزارت اقتصاد و دارایی با حضرت آیت‌الله جوادی آملی دیدار و گفت‌وگو کردند و در این دیدارآيت‌الله آملي به تشريح مبانی نظری و عملی اقتصاد مقاومتی پرداختند. مفسر بزرگ قرآن کریم بیان داشتند: مسئله اقتصاد بعد از اعتقاد جزو مهم‌ترين عناصر استقلال سياسي يك مملكت است وقتي شما عهده‌دار دريافت ماليات هستيد اين ماليات بر درآمد است بايد راه درآمد را هم به ملّت بزرگ ايران اسلامي ارائه كنيد تا در تحصيل درآمد هم تلاش و كوشش ‌كنند و آنگاه آنها مشتاقانه اين ماليات را بپردازند. سرّ اينكه اقتصاد بعد از اعتقاد سهم تعيين كننده دارد اين است كه مال را ذات اقدس الهي عامل قيام يك ملّت قرار داده است ملتي مي‌تواند مقاوم باشد و مقاومت كند كه بتواند بايستد، ايستادگي يك عامل قيام مي‌خواهد.

الزامات اقتصاد مقاومتي

ايستادن متافيزيكي يعني اينكه مقاومت هم به اقتصاد وابسته است. اگر ستون فقرات ملّتي كه همان مسائل مالي و امكانات مالي آنهاست، شكسته بود اين قدرت مقاومت ندارد و از پا در مي‌آيد هرگز فقير را فقير نگفتند براي اينكه او مال ندارد، براي اينكه در صدر اسلام اين همه افراد بي‌مال بودند كه بدر و احد را اداره كردند. فقير را فقير مي‌گويند براي اينكه ستون فقراتش شكسته است اگر ستون فقرات ملتي كه دين آنهاست آسيب ببيند اين ملّت قدرت مقاومت ندارد يعني اقتصاد مقاومتي كه فرمودند توفيقش نصيب اينها نمي‌شود توفيقش نصيب كساني مي‌شود كه تكيه‌گاهي دارند، ستوني دارند و ستونشان را با دين حفظ كردند.

حفظ اعتقاد و اقتصاد


بنابراين ما بايد دو كار كنيم يكي اعتقاد را كه آن ستون اصلي است حفظ كنيم، يكي اقتصاد را كه يك ستون فرعي است حفظ كنيم. اگر ما مي‌شنويم فلان كارخانه كارگرها را بيرون كرده بايد راه‌حل پيدا كنيم يا فلان كارخانه در آستانه تعطيلي است بايد راه‌حل پيدا كنيم. ما زيارت عاشورا و دعاي كميل مي‌خوانيم نمازهاي مستحبي مي‌خوانيم و مانند اينها، اينها همه وظيفه است و ثواب الهي را به همراه دارد اما آنكه مشكل جامعه را حل مي‌كند آن درايت اقتصادي است.

مشكلات با دعاي كميل حل نمي‌شود!

بعضي‌ها فقط به درد دعاي كميل مي‌خورند‍! اداره مملكت يعني اداره مملكت! اگر ما بشنويم فلان كارخانه كارگرها را بيرون كرده آن با نمازِ زيارت عاشوراي شما حل نمي‌شود كسي گرسنه بخوابد، فقير باشد، به زندان برود، هزاران چک برگشتي وجود داشته باشد اينها با دعاي كميل حل نمي‌شود! شما بررسي كنيد ببينيد چندتا چك برگشتي داريد، معلوم مي‌شود كه اقتصاد و دارايي نتوانست رسالتش را انجام بدهد.

دين، ستون اقتصاد مقاومتي


اقتصاد مقاومتي يك ستون فقرات مي‌خواهد و آن دين است.اگر اختلاس و امثال آن پيش بيايد اگر ـ خداي ناكرده ـ فشاري بيايد تحملش سخت است براي اينكه اقتصاد مقاومتي، ستون مقاومت مي‌خواهد ستون مقاومت هم همان اعتقاد است، وقتي كسي اين فساد ناهنجاري را ببيند تحمل نمي‌كند، بايد مواظب باشيم كه بعضي‌ها فقط به درد دعاي كميل مي‌خورند. و در برابر جنگ‌ها و حمله‌ها نمي‌توانند بايستند. ما اگر توانستيم اقتصاد مقاومتي را در كنار اعتقاد پيوند بزنيم راه درآمد را توسعه مي‌دهيم بعد ماليات مي‌گيريم حق مشروع دولت هم است مردم هم كاملا جانانه تسليم مي‌كنند اگر هم يك وقت نبود ، همه تحمل مي‌كنند اما اگر باشد و نابسامان باشد تحمل‌پذير نيست!

هموار كردن راه تحصيل در آمد

ما قبل از اينكه از درآمد، ماليات بگيريم بايد راه تحصيل درآمد را هموار كنيم نبايد بگوييم ما مسئول گرفتنيم‌، ديگري مسئول تغيير است هر دو يك واقعيت است اين گردهمايي‌ها، اين مشورت‌ها، اين شوراي اداري‌ها براي همين است كه انسان با هماهنگي كشور را اداره كند اگر ما مشكلي ديديم به مسئولان ديگر هم گزارش بدهيم طوري باشد كه ديگر كسي در كارخانه را نبندد و عده‌اي از كارگرها را بيرون نكند.

بايد حواسمان جمع باشد!

ملت اگر بخواهد اقتصاد مقاومتي داشته باشد بايد مالش را به دست عقلا بدهد نه به دست سفيهان. اگر اين اصول رعايت شد هم درآمد محفوظ است و هم هزينه‌ها متعادل است و هم ماليات بر درآمد و اگر در اثر امتحان‌هاي الهي يا علل و عوامل ديگر مقداري مسئله اقتصاد اُفت كرد اين ملت كاملا تحمل مي‌كند چون اعتقاد، اصل است. بر خلاف بساط كمونيستي كه اقتصاد در رأس است اقتصاد نزد ما مسلمان‌ها در صف دوم است، آن اعتقاد است كه اصل است.‌ از صدر اسلام تاكنون هم همين طور بود اگر اين اعتقاد آسيب ببيند، با دين دارد بازي مي‌شود اگر آدم آن اصل را، آن ستون فقرات را از دست داد به آدمِ كمرشكسته‌اي كه ستون فقراتش را از دست داد با نصيحت نمي‌شود گفت قيام كنيد؛ انسانِ كمرشكسته، با سخنراني بلند نمي‌شود بايد حواسمان جمع باشد!

نفرين علي (ع)

شما بزرگواران آن هوش اقتصادي را هم خودتان داشته باشيد هم به ديگران منتقل كنيد كه اين كشور روي پاي خود بايستد براي اينكه اگر نايستد، مغبون شده و بد كرده است. بيان نوراني حضرت امير(سلام الله عليه) اين است كه «مَن وجدَ ماءً و تُراباً ثم افتقر فأبعده الله» «كشوري كه آب دارد خاك دارد مع ذلك فقير و محتاج باشد خدا آن را از رحمت دور بدارد» اين نفرين علي است! نفرين علي

به مراتب بالاتر از دعاي ماست.

نفت سرمايه است نه در آمد

اينكه بيگانه با همه قدرتي كه دارد مي‌ترسد و واقعاً اين جرأت را ندارد كه به ايران حمله كند براي همين اسلامي بودن اين كشور است اين را بايد حفظ كنيم اين اصل است در كنارش درايت است امانت است عقل است هوش است فهم است و فهم است و فهم! كه چگونه ما از درآمد مملكت استفاده كنيم و بفهميم بين سرمايه و درآمد فرق است. نفت، سرمايه است نه درآمد.كسي با نفت‌فروشي بخواهد مملكت را اداره كند يعني با سرمايه‌فروشي، نفت را بايد تبديل كرد به يك سرمايه ديگر از آن درآمدش بايد استفاده كرد.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس