صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر

این گونه با تحریم مقابله می‌کنیم؟

شاید اخبار مربوط به تعطیلی واحدهای صنعتی در کشور در سالهای اخیر و به ویژه دو سال اخیر، به امری معمول تبدیل شده باشد. مشکلات واحدهای صنعتی و تولیدی ـ که بیشتر مربوط به تأمین مواد اولیه و همچنین مشکلات مالی و دریافت تسهیالات و اعتبارات است‌ ـ به موضوعی اساسی در اقتصاد کشور تبدیل شده است؛ اما در اوضاع کنونی، با خبر تعطیلی پتروشیمی اصفهان، بسیار مهمتر از همیشه باید برخورد شود، زیرا نقطه قوت صنایع ایران در سال‌های اخیر واحدهای پتروشیمی بوده است.
کد خبر: ۲۷۰۰۴۵
| |
11568 بازدید
|
۲
شاید اخبار مربوط به تعطیلی واحدهای صنعتی در کشور در سالهای اخیر و به ویژه دو سال اخیر، به امری معمول تبدیل شده باشد. مشکلات واحدهای صنعتی و تولیدی ـ که بیشتر مربوط به تأمین مواد اولیه و همچنین مشکلات مالی و دریافت تسهیالات و اعتبارات است‌ ـ به موضوعی اساسی در اقتصاد کشور تبدیل شده است؛ اما در اوضاع کنونی، با خبر تعطیلی پتروشیمی اصفهان، بسیار مهمتر از همیشه باید برخورد شود، زیرا نقطه قوت صنایع ایران در سال‌های اخیر واحدهای پتروشیمی بوده است.

به گزارش «تابناک»، به تازگی خبر تعطیلی پتروشیمی اصفهان به سرعت در سایت‌ها و خبرگزاری‌های داخلی و خارجی منتشر و دلیل آن، افزایش بدهی‌های خرید خوراک و دریافت نداشتن خوراک از پالایشگاه نفت اصفهان گفته شد.

بنا بر این گزارش، معاون وزیر نفت با اشاره به مشکلات تأمین نقدینگی پتروشیمی اصفهان، گفت: همزمان با افزایش بدهی‌ها، اختلاف نظر در تعیین بهای خرید خوراک هم در تعطیلی این مجتمع پتروشیمی تأثیرگذار بوده است.

اما سررشته مشکل گویا کمی عقب‌تر از رخداد کنونی است. این عضو هیأت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی، با تأکید بر اینکه از آغاز فعالیت دولت دهم، اقدامات گستره‌ای برای تسویه حساب بدهی برخی از مجتمع‌های پتروشیمی انجام شده است، اظهار داشت: هم‌اکنون خوراک واحدهای پتروشیمی به صورت بین مجتمعی و یا از پالایشگاه‌های نفت و گاز تأمین می‌شود.

به گفته وی، واحدهای تأمین کننده خوراک پتروشیمی‌ها، قطعا برای پرداخت حقوق کارکنان، تأمین اقلام یدکی، تجهیزات، کاتالیست به منابع مالی نیاز دارند که پرداخت نکردن پول خوراک، مشکلاتی را در این واحدهای بالادستی پدید می‌آورد.

این در حالی است که مجتمع پتروشیمی اصفهان از ظرفیت تولید سالانه ۵۵ هزار تن بنزن، ۷۲ هزار تن تولوئن، ۲۲ هزار تن ارتوزایلین، ۴۴ هزار تن پارازیلین، ۷۵ هزار تن مخلوط زایلین‌ها و ۴۰ هزار تن انیدریدفتالیک برخوردار است.

محمدصادق حاجیان، مدیر روابط عمومی پتروشیمی تعطیل شده اصفهان، درباره تعطیلی پتروشیمی اصفهان گفته است: بدهی این شرکت در خصوص مواد اولیه و خوراک این کارخانه به پالایشگاه اصفهان تا چهار سال اخیر به رقمی نزدیک ۲۴۲ میلیارد تومان رسیده که به ‌رغم هشدارهای پیاپی، این مبلغ به پالایشگاه پرداخت نشده است.

رقم کل تولیدات پتروشیمی اصفهان تا زمان تعطیلی در تیرماه 91

مدير روابط عمومی پالایشگاه اصفهان خاطرنشان کرد: پالایشگاه مجبور به فسخ قرارداد تأمین خوراک پتروشیمی شده است، ولی با توجه به حساسیت موضوع و دغدغه مسئولان استانی در حال رایزنی برای حل مشکلات بین این دو کارخانه بزرگ هستیم.

در همین حال، كاركنان پتروشيمي اصفهان با فرستادن نامه‌اي به وزير نفت، از تعطيلي اين واحد پتروشيمي در اوايل تير ماه امسال خبر دادند و از رستم قاسمي، خواستار حل مشكلات اين واحد شدند و معاون وزير نفت در برنامه‌ريزی و نظارت بر منابع هيدروکربوری ـ با دستور وزير نفت ـ مأمور پیگيري و حل اين مشكل شده است.

گفته می‌شود، گزينه تفسيط بدهي‌هاي پتروشيمي اصفهان هم ارائه شده، ولی تاكنون نتيجه‌اي گرفته نشده‌ است.

میزان فروش داخلی پتروشیمی اصفهان تا خرداد 91

میزان فروش صادراتی پتروشیمی اصفهان تا خرداد ماه 91

اما در حالی که سخن از رایزنی برای حل مسأله و دستور وزیر برای پیگیری این موضوع به میان می‌آید، دیروز   معاون وزیر نفت با تأکید بر اینکه با دستور وزیر نفت، فروش خوراک به پتروشیمی اصفهان قطع شده است، تأکید کرد: تا هنگامی که پتروشیمی اصفهان بدهی‌های خود را پرداخت نکند، خوراک به این واحد عرضه نخواهد شد.

اما امروز علیرضا نیکزاد، سخنگوی وزارت نفت این مسأله را تکذیب کرده و با رد ادعای دستور وزیر برای تعطیلی گفته که مسئولیت تعطیلی به عهده خود این واحد است.

ضیغمی با تأکید بر اینکه برخلاف صورت جلسه پتروشیمی اصفهان کاری برای تسویه بدهی‌های خرید خوراک با پالایشگاه اصفهان نکرد، اظهار داشت: حتی این واحد پتروشیمی حاضر به امضای قرارداد جدید خرید خوراک از پالایشگاه نفت اصفهان هم نشده است.

صرف نظر از این موارد، اهمیت تعطیلی پتروشیمی اصفهان از این بابت است که در سال‌های اخیر بخش پتروشیمی کشور، از توسعه پایدار و به نسبت قابل تأملی برخوردار بوده است و توانسته سهم خود را در صادرات کشور بالا برد. بنا بر آمار موجود سهم صنایع پتروشیمی در صادرات غیر نفتی کشور در سال گذشته به بیش از 44 درصد معدل 5.6 میلیادر دلار رسیده و محصولات پتروشیمی ایران به شصت کشور جهان از جمله آمریکای جنوبی و آفریقا صادر شده است.

از سویی، با اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه کشور، امید بسیاری به توسعه صنایع پتروشیمی برای جلوگیری از خام فروشی و تغذیه صنایع پایین دستی و بهبود روند تولیدات صنعتی در کشور می‌رفت. به باور کارشناسان، ظرفیت‌های پتروشیمی کشور برای تبدیل شدن به یک قطب صنعت پتروشیمی در منطقه بسیار مناسب است و ایران توان توسعه هر چه بیشتر این صنعت در داخل و پوشش ضعفهای صنعتی و تجاری از این مسیر را داراست.

اکنون با توجه به بروز مشکلات در صنعتی که تا این اندازه امید به آن بسته شده و تعطیلی یکی از مهمترین واحدهای پتروشیمی کشور، این پرسش مطح می‌شود که آیا روند سیاست‌ها و توجهات در اقتصاد، به گونه ای است که بتواند راه‌های عبور و خنثی کردن تحریم را آسان سازد و یا اینکه هنوز مسئولان، متوجه جدیت موضوع نشده و لزوم درک اهمیت آن را درنیافته‌اند

توضیحات جالب توجه مدیر عامل پتروشیمی اصفهان در خصوص تعطیلی این واحد را از اینجا بخوانید.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۹
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
نمودارها نشاندهنده فروش و سودآوری محصولات پتروشیمی هستند، پس چرا بدهی خود را پرداخت نمی کنند؟؟؟!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
اول تعطیل میکنند بعد با عنوان شرکتی ورشکسته با قیمتی کم توسط نورچشمی ها خریداری میشود
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
امضای یادداشت تفاهم ایران با آمریکا را در این مقطع...
آخرین اخبار