صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

ماه مرکز کهکشان راه شیری را لو می‌دهد!

کد خبر: ۲۶۸۲۳۳
| |
8058 بازدید

یک کارشناس نجوم گفت: از ساعت 13 دقیقه بامداد پدیده‌ای به نام اختفاء رخ می‌دهد که به کمک آن مردم عادی می‌توانند صورت‌ فلکی قوس و مرکز کهکشان راه شیری را به خوبی تشخیص دهند.
 
عمران مرادی در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در اصفهان با اشاره به اینکه پدیده اختفا از نظر نجومی دارای ارزش بسیاری است، اظهار کرد: زمانی که ماه از رو به ‌روی یک ستاره رد می‌شود برای لحظاتی این ستاره از دیدگان ما ناپدید و در پشت ماه پنهان می‌شود که به این پدیده اختفاء می‌گویند که فردا شاهد اختفای ستاره «مو» از صورت فلکی قوس با ماه هستیم.

وی با بیان اینکه توضیح صورت فلکی از طریق مقاله یا رسانه برای مردم نا آشنا به پدیده‌های نجومی سخت است، تصریح کرد: هر زمان که اختفای ماه با ستارگان یک صورت فلکی رخ می‌دهد مردم می‌توانند با کمک ماه آن صورت‌ فلکی را شناسایی کنند.

* ماه مهمان مرکز کهکشان راه‌ شیری می‌شود

این کارشناس نجوم تاکید کرد: اگر در ساعت 13 دقیقه بامداد هفتم شهریور به ماه نگاه کنیم درست همانند این است که به مرکز کهکشان راه شیری نگریسته‌ایم و هم‌چنین می‌توانیم صورت فلکی قوس را که مجموعه‌ای از ستارگان و شبیه قوری است به سبب آنکه در راستای مرکز کهکشان راه شیری قرار دارد به راحتی تشخیص دهیم.

وی با اشاره به اینکه نام‌گذاری ستاره‌های صورت فلکی با توجه به میزان تابش آنها و به کمک حروف یونانی مانند آلفا، بتا و مو انجام می‌شود، گفت: اگر فردی در نواحی کاملاً تاریک و بدون آلودگی نوری قرار داشته باشد ابرهایی را در اطراف صورت فلکی قوس تشخیص می‌دهد که در واقع سحابی‌هایی هستند که میان صورت فلکی قوس و عقرب قرار گرفته‌اند.

مرادی تاکید کرد: پدیده اختفاء از لحاظ نجومی نیز بسیار مهم است چرا که به کمک آن می‌توان مسائل تخصصی نجوم مانند سرعت، قطر ماه و موارد تخصصی دیگر را تخمین زد.

*‌ بارش شهابی برساوشی، دیگر پدیده نجومی شب‌های اخیر  

وی با اشاره به اینکه در روز دهم شهریورماه شاهد قرص کامل ماه هستیم، تاکید کرد: هم‌چنین در طی شب‌های اخیر شاهد آخرین بارش‌های شهابی برساوشی هستیم که از 27 تیرماه آغاز شده است.

این کارشناس نجوم اضافه کرد: مجموعه بارش‌های شهابی به هجوم شهاب‌ها به سوی زمین از سمت صورت‌های فلکی گفته می‌شود و بارش‌های شهابی بر همین اساس نام‌گذاری می‌شوند بنابراین اگر امتداد بارش‌های شهابی برساوشی را در نظر بگیریم ما را به مرکز صورت فلکی برساوش هدایت می‌کند.

وی تصریح کرد: به طور معمول شهاب‌ها ناشی از ستاره‌های دنباله‌داری هستند که پیش از این از مدار زمین گذشته‌اند و سنگریزه‌هایی از آنها باقی مانده که بارش شهابی ناشی از برخورد آنها به جو زمین است.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟