صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

ممنوعيت فروش هرگونه مكمل‌ بدنسازي

کد خبر: ۲۶۳۷۷۱
| |
4879 بازدید

رييس فدراسيون پزشكي ورزشي ضمن اشاره به ممنوعيت عرضه هر گونه مكمل در باشگاه‌ها، عنوان كرد: متاسفانه اخباري مبني بر عرضه مكمل‌ها در سوپرماركت‌ها و فروشگاه‌هاي غيرمجاز به گوش مي‌رسد كه قويا پيگير آن هستيم.

دكتر لطفعلي پوركاظمي در گفت‌وگو با ايسنا، با بيان اينكه عرضه مكمل‌ها در هر مكاني غير از داروخانه‌ها مطلقا ممنوع است، گفت: مكمل‌ها را حتما پزشكان و متخصصان تغذيه بايد تجويز كنند. هيچ مربي در داخل هيچ باشگاهي حق نوشتن نسخه و رژيم مكمل و فروش آن را ندارد.

پوركاظمي با اشاره به اينكه طي يك سال گذشته از 6000 باشگاه در سراسر كشور بازرسي به عمل آمد، گفت: از اين تعداد از 2000 باشگاه را به اين دليل كه مكمل استفاده نمي‌كنند تقدير شد و 1500 باشگاه تذكر و اخطار دريافت كردند.

وي ادامه داد: اگر تعداد اين تذكرها به سه مورد برسد، باشگاه توسط مراجع قضايي پلمپ خواهد شد.

رييس فدراسيون پزشكي ورزشي با بيان اينكه اكنون مكمل‌هاي بدنسازي در هيچ باشگاهي عرضه نمي‌شوند، گفت: گاهي اخباري مبني بر عرضه مكمل‌ها در فروشگاه‌هاي غيرمجاز و سوپرماركت‌ها شنيده مي‌شود كه نيروهاي محسوس و نامحسوس قويا پيگير آن هستند.

وي افزود: پرونده تعدادي از متخلفان ارجاع شده و در حال بررسي است.

پوركاظمي ضمن تاكيد بر اينكه در سطح ورزش همگاني به هيچ وجه توصيه نمي‌كنيم جوانان ما از مكمل‌هاي دارويي استفاده كنند،‌ گفت: انواع غذاهاي طبيعي، ميوه، سبزي‌ها، لبنيات، حبوبات و انواع پروتئين‌ها از بهترين مكمل‌ها هستند.

وي افزود: در سطح ورزش قهرماني و حرفه‌اي نيز تنها مكمل‌هاي مجاز را كه مورد تاييد وزارت بهداشت هستند در آزمايشگاه دوپينگ تهران مجدد چك مي‌كنيم. اگر بنا باشد يك ورزشكار از مكملي در گروه پروتئين، نشاسته يا ويتامين مصرف كند، تنها مجاز به استفاده از همين مكمل‌هاست. براي ورزشكاران اعزامي‌ به المپيك لندن، 27 مكمل را مجاز اعلام كرده بوديم.

سكته مغزي، قلبي، نارسايي كبد و كليه و سرطان خون در انتظار مصرف كنندگان مكمل‌هاي غيرمجاز

وي با بيان اينكه پروتئين‌ها، امگا 3، مولتي‌ ويتامين و مانند آن جزو مكمل‌ها محسوب مي‌شوند، گفت: متاسفانه برخي شركت‌هاي خارجي به اين مكمل‌ها هورمون اضافه مي‌كنند كه هم باعث مثبت شدن تست دوپينگ شده و هم عوارضي از قبيل سكته مغزي، قلبي، نارسايي كبد و كليه، سرطان خون، تخريب سلول‌هاي دستگاه گوارش و سلول‌هاي مغزي را به همراه مي آورد. موارد ذكر شده از جمله خطرناك‌ترين عوارض مصرف مكمل‌هاي غيرمجاز هستند.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟