صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

مادر مصنوعي مرواريد هم متولد شد!

کد خبر: ۲۶۰۶۰۲
| |
7127 بازدید

با تقليد از شيوه ايجاد مادر مرواريد در طبيعت، دانشمندان دانشگاه كمبريج براي اولين بار موفق به ساخت پوشش قوي و رنگین کمانی درون برخي از نرم‌تنان و در واقع مادر مصنوعي مرواريد شدند.

به گزارش ايسنا، صدف كه مادر مرواريد نيز خوانده مي‌شود، يك پوشش رنگين‌كماني است كه درون برخي از نرم‌تنان و در پوشش خارجي مرواريد يافت مي‌شود.

دانشمندان با بازسازي گامهاي زيستي شكل‌دهنده صدف در نرم‌تنان توانستند ماده‌اي را بسازند كه از ساختار، ‌رفتار مكانيكي و ظاهر نوري مشابه با نمونه‌هاي كشف شده در طبيعت برخوردار است.

اين محققان با انجام سه گام توانستند اين صدف مصنوعي را بسازند. ابتدا آنها به انجام يك اقدام پيشگيرانه براي اطمينان از بلوري نشدن كربنات كلسيم در زمان رسوب از حلال پرداختند كه با استفاده از مخلوطي از يونها و تركيبات آلي در حلال و تقليد از عملكرد نرم‌تنان براي كنترل آن انجام شد. رسوب سپس قابل جذب توسط سطح بوده و لايه‌هاي سختي را تشكيل مي‌دهد.

در گام بعدي لايه رسوبي با يك لايه آلي داراي سوراخهاي 10 نانوميليمتري پوشانده شد كه با روند مصنوعي ابداعي الكس فينمور از دپارتمان فيزيك دانشگاه كمبريج انجام گرفت.

در انتها بلورسازي انجام شده و تمام اين گامها براي انباشت لایه‌های متناوب بلوري و آلی تكرار شدند.

ابن پژوهش در مجله Nature Communications منتشر شده است.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟