آثار فرهنگی تولیدی در درون کشور، تنها برای عرضه در اختیار شمار محدودی از مردم کشور قرار میگیرد و شهرستانهای کوچک و یا دورافتاده از مرکز از این تولیدات محروم میمانند و به همین دلیل، قشر جوان مجبور میشود برای پر کردن اوقات فراغت خود، به سوی ماهواره و یا تولیدات رسانهای و فرهنگی بیگانه روی آورد.
به گزارش «تابناک»، احمد جباری نماینده مردم بندرلنگه، بستک و پارسیان در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به رسالت دستگاههای فرهنگی کشورمان در غنابخشی به تولیدات داخلی، اظهار کرد: بیش از ده تا پانزده نهاد و سازمان فرهنگی در کشور متولی مدیریت فضای فرهنگی کشور هستند که اعتبارات گوناگونی در بخشهای مختلف به آنها داده میشود تا بتوانند در بحثهای مرتبط، مدیریت جامعهای را اعمال کنند و همه مردم کشورمان را در این برنامهها مشارکت دهند؛ اما عمده تولیدات فرهنگی، متوجه شهرهای بزرگ کشورمان و مراکز استانهاست و شهرهای کوچکتر، کمتر از این امکانات برخوردار میشوند.
بنا بر این گزارش، این عضو مجمع نمایندگان استان هرمزگان در مجلس نهم شوراي اسلامي نبود سيگنال شبكههاي داخلي، مردم را به سمت استفاده از ماهواره سوق ميدهد و اين در حالي است كه مردم چارهاي جز اين عمل برايشان باقي نمانده، افزود: در بحث برخورد با ماهواره نيز شرايط به گونهاي است كه بايد برخوردها ايجابي و به گونهاي باشد كه مردم از اين عمل اقناع شوند. ما در غرب استان هرمزگان متأسفانه در بسياري از نقاط روستايي، بدون پوشش شبكههاي داخلي هستيم و مردم مجبور به استفاده از ديشهاي ماهواره براي دیدن شبكههاي داخلي هستند.
وی با تأکید بر اینکه برخوردها نباید موجب دلسردی مردم شوند، گفت: نیروی انتظامی یکی از ظرفیتهای ارزشمند کشورمان برای برقراری امنیت فراگیر در کشور است و همیشه همدلی و همراهی مردم با این نیرو، به توفیقات نیروی انتظامی افزوده است؛ اما متأسفانه کمکاری برخی دستگاههای فرهنگی، بر دوش نیروی انتظامی قرار گرفته و این نیرو که ماهیت انجام فعالیتهای سختافزاری را دارد، به عرصه فرهنگی پا نهاده و بنابراین، دغدغههایی را میبینیم.
جباری گفت: در شهرهای بستک، بندرلنگه و پارسیان، عملا بخش بزرگی از روستاها از پوشش شبکههای ملی محروم هستند و از سوی دیگر، عمده مردم ساکن در این مناطق را جوانان تشکیل میدهند که نیاز آنها به آگاهی و برنامههای سرگرمی، موجب میشود که به ماهواره روی بیاورند. البته هرچند استفاده از ماهواره، آسیبهایی را در بخشهای اجتماعی و فرهنگی به دنبال دارد، به همان میزان، بیکاری و نبود برنامههای سازنده نیز مخرب است و باید برای این منظور چارهای اندیشید.
وی با بیان اینکه اگر ما تدبیر نکنیم، دشمنان نسل جوان ما را به سوی خود میخوانند، ادامه داد: برنامههای گوناگونی از جانب دشمنان نظام اسلامی برای استفاده از ظرفیتهای جوانان کشورمان تدارک دیده شده است که طیف وسیعی از جوانان را با روحیات گوناگون به سوی خود میخواند؛ از شبکههای اجتماعی گرفته تا شبکههای ماهوارهای و... همه و همه از ابزارهایی هستند که اگر ما شیوه استفاده درست از آنها را به جوانان کشور خودمان آموزش ندهیم و یا نسل آینده کشورمان را برای رویایی با آنها آماده نکنیم، در آینده به آسیبها و تهدیدهای بزرگتری تبدیل میشوند که مهار آنها امکانپذیر نخواهد بود.
این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی افزود: درون هر برنامه فرهنگی، باید به شاخصههای گوناگونی توجه شود؛ برای نمونه، باید در اجرای برنامههای فرهنگی در کشور به فرهنگ مناطق توجه ویژه شود و مردم ساکن در دورترین نقاط کشور با دیدن تولیدات فرهنگی و رسانهای ملی، احساس مشارکت فرهنگی و توجه ملی کنند. اگر چنین فضایی در تولیدات رسانهای کشورمان خلق شد، آنگاه میزان اقبال مردم به این تولیدات نیز افزایش مییابد و میتوان به آسانی با ابزارهای دشمن در این حوزهها مقابله کرد.
جباری با بیان اینکه نیروی انتظامی بار دستگاههای فرهنگی را به دوش میکشد، گفت: توجه به روحیات جامعه و همین طور ضرورت به میدان آمدن دستگاههای گوناگون فرهنگی کشورمان در حوزه مقابله نرمافزاری با تهدیدات فرهنگی دشمن نیروی انتظامی، بار دستگاههای فرهنگی کشور را به دوش میکشد و این در حالی است که نمیتوان با هر معضل فرهنگی از دریچه نگاه انتظامی برخورد کرد. در مرزهای کشورمان، اولویتهای گوناگون کاری بر دوش این نیرو قرار گرفته و سزاوار نیست که کم کاری دستگاههای فرهنگی کشور را بر دوش این نیرو گذاریم.
همچنین جا دارد رسانه ملی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و... در حمایت از دستگاههای استانی خودشان در مراکز استانها و شهرستانها به ویژه در مناطق مرزی مجدانهتر کار کرده تا این دستگاهها در برنامهریزی فرهنگی برای شهرستانهای کوچکتر با فراغ بال عمل کنند و بتوانند برنامههای ملی و محلی را در این مناطق رونق بخشند.