عدم رشد سیاست خارجی بدون اقتصاد

معاون پژوهش‌های سیاست خارجی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: سیاست خارجی بدون اقتصاد رشد و بالندگی ندارد و سیاست خارجی باید بسترساز توسعه اقتصادی کشورها قرار باشد.
کد خبر: ۲۵۶۸۶۶
|
۲۰ تير ۱۳۹۱ - ۱۰:۵۴ 10 July 2012
|
2191 بازدید

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس «توانا»، محمود واعظی با بیان اینکه در دوران کنونی، سیاست خارجی به عنوان یک اصل مهم می‌تواند در خدمت رشد و توسعه اقتصاد کشور قرار گیرد، اظهار داشت: در نیم قرن گذشته، شرایطی به وجود آمده که سیاست خارجی در دنیا با اقتصاد کشورها آمیخته شده است.

معاون پژوهش‌های سیاست خارجی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: سیاست خارجی بدون اقتصاد رشد و بالندگی ندارد و سیاست خارجی باید بسترساز توسعه اقتصادی کشورها قرار بگیرد.

وی گفت: سیاست خارجی می‌تواند ضمن تشخیص صحیح شرایط زمانی، مکانی و داخلی براساس تحقق اهداف ملی و اولویت‌های خود با بازیگران عرصه بین‌المللی برای رسیدن به اهداف خود اقدام کند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: با تعامل مؤثر و سازنده با کشورهای دنیا می‌توانیم از مشکلات فعلی عبور کرده و فضایی برای رسیدن به اهداف کشور فراهم کنیم.

واعظی با بیان اینکه موقعیت سیاسی و جغرافیایی کشور ما به گونه‌ای است که همه دنیا به ما نیاز دارند، افزود: در این شرایط لازم است کشور با درک این شرایط سیاست خارجی فعال داشته باشد و از امنیتی کردن روابط اقتصادی با سایر کشورها بپرهیزد.

وی گفت: انزوای اقتصادی ایران موجب افزایش هزینه‌های تولید، بی‌کیفیت شدن کالاهای داخلی، افزایش قاچاق و از دست دادن بازارهای جهانی خواهد شد.

واعظی خاطرنشان کرد: برای درک شرایط موجود باید قواعد بازی متأثر از الزامات وابستگی متقابل، حداکثرسازی منافع ملی و توجه به منافع سایر بازیگران عرصه بین‌المللی را در یک معادله برد ـ برد ببینیم و تا زمانی که مسئولان به دنبال برقراری رابطه یک‌طرفه و به اصطلاح برد ـ باخت با برخی کشورها هستند، راه به جایی نخواهند برد.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در حال حاضر دو اقدام اساسی برای بهبود وضعیت می‌توان درنظر گرفت، گفت: اصلاح ساختاری سیاست‌های اقتصادی کشور و همچنین داشتن یک استراتژی مشخص در سیاست خارجی دو اقدامی است که باید مدنظر مسئولان قرار گیرد.

وی در تشریح استراتژی مشخص در سیاست خارجی، گفت: 4 راهکار کاهش تشنج ، اصلاح روابط با همسایگان، نگاه جدی به کشورهای آسیایی و همکاری‌های منطقه‌ای می‌تواند سیاست‌ خارجی کشور را فعال سازد.

وی خاطرنشان کرد: اقتصاد اغلب کشورهای آسیایی می‌تواند مکمل اقتصاد ایران باشد و انرژی می‌تواند به عنوان عامل پیوند روابط در این میان نقش ایفا کند.

اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
برچسب منتخب
# حمله موشکی به اسرائیل # سید حسن نصرالله # نمازجمعه تهران # جنگ ایران و اسرائیل # سوخو # اس 400
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با توجه به تسلیح رژیم صهیونیستی به سلاح اتمی و حمایت تسلیحاتی و اطلاعاتی آمریکا و ناتو از این رژیم؛ با دستیابی کشورمان به سلاح هسته ای موافقید؟