عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس٬ سوء مدیریت را علت اصلی افزایش نابودی محیطزیست کشور خواند و افزود: مسئولان باید برای حفاظت از محیط پیرامونی کشور، برنامهریزی دقیقی را داشته و اجرا کنند.
به گزارش خانه ملت، حمیدرضا عزیزیفارسانی با تأکید بر این که محیطزیست کشور در وضعیت نامناسبی قرار دارد٬ تصریح کرد: متأسفانه بهعلت بحرانهای اقلیمی مانند کاهش بارش باران و افزایش پدیده گردوغبار٬ محیطزیست پیرامونی کشور با مشکلات و ناملایمات زیادی دست و پنجه نرم می کند.
نماینده مردم اردل٬ فارسان٬ کیار و کوهرنگ در مجلس شورای اسلامی٬ با انتقاد از نبود برنامهریزی برای کنترل پدیده گردوغبار از سوی مسئولان٬ گفت: فقدان کنترل بیابانها در کشورهای همسایه موجب وقوع طوفانهای گردوغبار در مناطق جنوب و جنوب غرب کشور شده است.
وی با اشاره به بحرانی بودن وضعیت دریاچه و تالابهای کشور٬ یادآور شد: خشک شدن دریاچهها و تالابهای ایران تنها به دریاچه ارومیه محدود نمیشود؛ این موضوع را در دیگر استان ها شاهد هستیم.
عزیزیفارسانی ادامه داد: گرچه بسیاری از معظلات زیست محیطی جهانی و برخی منطقهای هستند، اما بیشتر کارشناسان معتقدند که عامل اصلی معضلاتی چون خشک شدن دریاچهها و تالابها و آلودگی رودخانهها سیاستهای نادرست و بیتوجهی مسئولان است.
این نماینده مجلس نهم٬ با بیان اینکه نبود نظارت کافی موجب کاهش مساحت جنگلهای کشور شده است٬ افزود: متأسفانه بهعلت نبود نظارت دقیق و کارشناسانه، چندی پیش تعداد زیادی از درختان جنگل ابر بهعلت راهسازی قطع شد که این موضوع خسارتهای جبرانناپذیری را برای محیطزیست کشور بهدنبال داشت.
وی از افزایش دفن غیرمجاز زباله در کشور انتقاد کرد و گفت: دفن بیرویه و غیرمجاز زباله موجب آلودگی آب رودخانه و به تبع آن آب شرب شهرستان و روستاها شده و این موضوع همچنان ادامه دارد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس٬ سوء مدیریت را علت اصلی افزایش نابودی محیطزیست کشور خواند و اعلام کرد: مسئولان باید برای حفاظت از محیط پیرامونی کشور٬ برنامهریزی دقیقی را انجام دهند.
براساس گزارش شاخص عملکردی محیطزیست (EPI (۲۰۱۲ Environmental Performance Index ایران از میان ۱۳۲ کشور جهان با کسب نمره ۷۳/۴۲ در مقام ۱۱۴ جهان قرار گرفته است. این در حالی است که کشور ما در سال ۲۰۱۰ با کسب نمره ۶۰ در مقام ۷۸ جهان و در سال ۲۰۰۸ میلادی با نمره ۹/۷۶ در رتبه ۶۷ جهان قرار داشته است.