صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
ایندیپندنت مدعی شد:

توافق غرب بر سر ابقای بشار اسد

روزنامه ایندیپندنت در مطلبی آورده است، مقامات غربی و روسیه به دلیل نگرانی از بابت امنیت خطوط انتقال نفت از مسیر سوریه به اروپا، به توافقی دست یافته‌اند که بر پایه آن، بشار اسد برای دست‌کم دو سال دیگر به عنوان رهبر سوریه حکومت کند.
کد خبر: ۲۵۴۴۵۰
| |
30862 بازدید
|
روزنامه ایندیپندنت در مطلبی آورده است، مقامات غربی و روسیه به دلیل نگرانی از بابت امنیت خطوط انتقال نفت از مسیر سوریه به اروپا، به توافقی دست یافته‌اند که بر پایه آن، بشار اسد برای دست‌کم دو سال دیگر به عنوان رهبر سوریه حکومت کند.

به گزارش «تابناک»، ایندیپندنت با نقل این مطلب از قول یک منبع که در جریان مذاکرات انتقال قدرت احتمالی از حزب بعث در سوریه قرار دارد، نوشته است: با این توافق قرار بر آن می‌شود که روسیه به حضور نظامی‌اش در پایگاه طرطوس ادامه دهد.

به نوشته این روزنامه، موضع‌گیری اخیر روسیه در این باره که آینده ساختار قدرت در سوریه لزوما شامل حضور اسد نیست، بخشی از تفاهمی است که غرب بر پایه آن، ممکن است ریاست جمهوری بشار اسد را برای جلوگیری از گسترش جنگ داخلی بپذیرد.

بنا بر این ادعا، روسیه همچنین با هر دولت جدیدی که در دمشق با حمایت ایران یا عربستان بر سر کار آید، ارتباط خواهد داشت. این روزنامه در این باره نوشته است که مذاکرات روسیه و آمریکا ـ که بر زمینه متهم سازی‌های متقابل اخیر هیلاری کلینتون و همتایش لاوروف جریان دارد ـ نشان از آگاهی دو ابرقدرت از نفوذ ایران در عراق و لبنان دارد و همزمان بر این اساس، عربستان سعودی و قطر برای حمایت از حقوق مسلمانان سنی در عراق و لبنان حمایت خواهند شد.

این منبع همچنین آورده است: موضوع اصلی مذاکرات بین قدرت‌های بزرگ، بر سر تعیین امنیت انتقال نفت و به ویژه گاز از کشورهای حوزه خلیج فارس به مقصد اروپاست. به گفته این منبع، مذاکرات بر سر دو مسیر حیاتی است که انرژی را به غرب می‌رساند: یکی از عربستان و قطر که با گذر از اردن و سوریه به دریای مدیترانه و دیگری از ایران که با گذر از جنوب عراق و سوریه، سرانجام به مدیترانه و اروپا می‌رسد.

این منبع ادامه می‌دهد: این چیزی است که اهمیت دارد و به همین دلیل است که قدرت‌ها حاضرند در صورت لزوم به اسد اجازه دهند تا دو سال دیگر نیز حکومت کند؛ بنابراین، روسیه در سوریه جدید، جای پایی داشته و از این وضعیت همه رضایت خواهند داشت.

به نوشته روزنامه ایندیپندنت، در این طرح مشکلاتی نیز هست، از جمله آنکه حکومت اسد در ماه‌های اخیر به بهانه نقض حقوق بشر محکوم شده است.

این روزنامه ادامه می‌دهد که دیپلمات‌های غربی حاضرند این موضوع را به سود «طرح بزرگ»، که معنای آن ذخایر گاز و نفت است، نادیده انگارند.

گفتنی است، ایندیپندنت نام این منبع را نیاورده؛ هرچند گزارشگر این موضوع، «رابرت فیسک» است و چند رسانه دیگر نیز این مطلب را آورده‌اند.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۰۲
انتشار یافته: ۲۱
jafar
|
United Kingdom
|
۱۳:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۹
متاسفانه کشورهای جهان سوم به این شکل ادامه می دهند و در مورد حکومتها همیشه قدرتها بزرگ و استکبار تصمیم می گیرند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۹
اینجورهام نیست! این چیزیه که غربی ها میخوان شما باور کنی . اینکه همه چی دست اوناست! تا دیروز می خواستن سرنگونش کنن حالا که دیدن نمیشه میگن توافق کدیم تا دو سال دیگه بمونه!
حمید
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۰
قابل توجه آنهائی که قالب تهی کرده بودند و فکر میکردند دنیا به آخر رسیده است و سوریه سقوط کرد و نوبت به ایران رسیده است. یادتان باشد حضرت امام فرمود ما آمریکا را زیر پا له میکنیم و ما سربازان ایشان مصممیم که این کار را بکنیم
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۹
من که متوجه نشدم چی نوشتی تابناک
ولی آنچه مسلم است این همه در گیر ی در سوریه فقط به جهت ساقط کردن اسد هست وبه این راحتی ها غرب و کشورهای اروپایی نمیگذارند اسد دو سال دیگر بر اریکه قدرت باشد ممکن از با روسیه به توافق برسند که بعد از اسد جایگاه و منافعش در سوربه برقرار باشد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۹
دیگه عمرا" بشاراسد تا آخر عمر خواب راحت به چشمهاش بیاد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۹
این یعنی همه برنامه ها طبق خواست غربی هاست. واقعا همینطوره.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۹
شما چقدر ساده اید........
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۹
مگر اين ها كي هستند كه ميگويند توافق كردند كه براي 2 سال ديگر ابقا شود مگر اين ها جز مردم سوريه هستند كه تعيين تكليف ميكنند .اين مردم سوريه هستند كه ميگويند فردا اسد نباشد و برود يا براي 50 سال ديگر هم باشد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۹
جالبه وقتی پای نفت و گاز میون میاد مردم و دموکراسی کیلو چنده؟!! در واقع هم خنده داره هم گریه! غرب توافق کرده اسد دو سال دیگه بمونه!! جل الخالق!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۹
شاید واقعا ملک عبدالله مرده
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۹
توافقی دست یافته اند که بر اساس آن بشار اسد برای حداقل دوسال دیگر به عنوان رهبر سوریه حکومت کند .!!!
سرنوشت مردم سوریه به روسیه چه ربطی دارد
حمید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۹
عزیزان توجه داشته باشید که حکومت ها در بقاء خود در عین استقلال به وجهه بین المللی ومنطقه ای نیاز دارند چطور که ایران در سوریه حق اظهار نظر دارد قدرت های جهانی هم چه بخواهیم چه نخواهیم منافعی در سایر کشورها دارند وبراساس ان موضعگیری میکنند وظیفه ما جهان سومی ها این است که تا میتوانیم پایگاه مردمی خود را تقویت کنیم واین طور هم نیست که یک نفر رفت همه چیز اروم میشه نه از صدام منفورتر نداریم هنوز هم ایادی او در عراق مشکل ساز هستند قدرت های جهانی به این مسئله هم توجه دارند واز ناامنی ممکن است صدمه ببینند اتحاد ملتهای ازاده وهوشیاری مردم ومسئولین برای ماها شرط اساسی است
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟