صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

آمانو: مذاکره با ایران ادامه می‌یابد

یک روز پس از آنکه اعلام شد، مذاکرات ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین بدون دستیابی به نتیجه خاصی به پایان رسیده، «وال استریت ژورنال» در مصاحبه با آمانو، جزییات بیشتری را از زبان وی مطرح کرده است.
کد خبر: ۲۵۰۱۵۵
| |
15898 بازدید
|
یک روز پس از آنکه اعلام شد، مذاکرات ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین بدون دستیابی به نتیجه خاصی به پایان رسیده، «وال استریت ژورنال» در مصاحبه با آمانو، جزییات بیشتری را از زبان وی مطرح کرده است.

به گزارش «تابناک»، دبیر کل آژانس بین‌‌المللی انرژی اتمی در این مصاحبه درباره مذاکرات اخیر با نماینده ایران در آژانس و آینده مذاکرات ایران و آژانس، ادعاهای مطرح راجع به «پارچین» و درخواست ایران برای بررسی اسناد مورد ادعا، اتهام ایران به آژانس درباره همکاری آژانس با عاملان ترور دانشمندان هسته‌ای ایران و موضوع سلاح‌های هسته‌ای سخن گفته است.

بنا بر این گزارش، نخست آمانو در پاسخ به این پرسش که «آیا مذاکرات به بن رسیده است؟» می‌گوید: ناامید شده؛ اما گمان نمی‌کند که فرآیند مذاکرات متوقف شده باشد. هرچند به بیان وی، نشست‌های بدون پیشرفت و حتی گاهی با عقب‌گرد او را بدبین کرده، ولی می‌گوید مذاکرات ادامه خواهد یافت، اگر چه هنوز تاریخ آن مشخص نشده است.

دبیر کل آژانس با مقایسه گفت‌وگوی اخیر و گفت‌وگوهای تهران، دیدار خود با سعید جلیلی در تهران را مثبت می‌خواند و می‌گوید: «ما در بسیاری از حوزه‌ها نگاه یکسانی نداشتیم، اما زمینه مشترکی داشتیم... من امیدوار بودم که بتوانیم به توافقنامه‌ای دست یابیم و به زودی آن را امضا و اجرا کنیم».

آمانو همچنین درباره خواسته ایران از آژانس برای ارائه اسناد مرتبط گفته است: این مسأله‌ای جدی نیست و البته آژانس هم نمی‌تواند همه پرونده‌ها را در اختیار ایران گذارد؛ اما اگر کشور‌ها مایل باشند، پرونده‌ها را در اختیار داشته باشند و اگر زمان برای این کار مناسب باشد، می‌توانیم این پرونده‌ها را در اختیار آنها گذاری، ولی اگر بنا بر قضاوت ما برخی اطلاعات به اندازه کافی معتبر نباشد، این کار را نخواهیم کرد.

وی می‌افزاید: ما این موضوع را کاملاً روشن برای ایران توضیح داده‌ایم و بنابراین فکر نمی‌کنم مسأله مهمی در میان باشد.

دبیر کل آژانس همچنین «پارچین» را یکی از اولویت‌های آژانس می‌داند، ولی تأکید می‌کند که این «تنها مسأله» یا «اصل مسأله» نیست و می‌گوید که مسائل مهم دیگری نیز هستند که در پیوست گزارش نوامبر به آنها اشاره شده است.

وی همچنین با اشاره به اینکه آژانس مأموری در پارچین ندارد و از تصاویر ماهواره‌ای استفاده می‌کند، درباره فعالیت‌های این سایت نظامی می‌گوید: «ممکن است آنچه ما دیروز دیده‌ایم، فردا درست نباشد؛ بنابراین، در این مرحله نمی‌توانم بگویم چقدر نگرانیم».

آمانو در مورد روابط با ایران و این مسأله که ایران آژانس را به جاسوسی و همدستی در ترور دانشمندان هسته‌ایش متهم می‌کند، گفت: ما یک موافقتنامه فراگیر تأمین امنیت داریم و پیرو دیگر قوانین مرتبط ایران نیز هستیم و آن را اجرا می‌کنیم.

وی همچنین جریان کار آژانس و گروه ۱+۵ در مذاکرات با ایران را به علت تفاوت گستره مسائل مورد بحث و شرکت کنندگان «مجزا، مستقل و متفاوت» از هم می‌داند.

آمانو می‌گوید:‌ گاه ۱+۵ پیشرفت می‌کند و آژانس نه. گاهی هم آژانس چشم‌انداز بهتری نسبت به ۱+۵ دارد که این بالا و پایین شدن‌ها چندان نگران کننده نیست.

آمانو درباره ایران و سلاح هسته‌ای نیز ادعاهای دوجانبه مندرج در گزارش‌های آژانس را تکرار می‌کند.

وی می‌گوید: «ما نگفته‌ایم که ایران سلاح هسته‌ای دارد. ما همچنین نگفته‌ایم ایران تصمیم گرفته سلاح هسته‌ای به دست آورد؛ اما گفته‌ایم در حوزه‌های گوناگون که با ابزارهای انفجار هسته‌ای مرتبط هستند، نگرانی‌هایی داریم و در نتیجه نیاز به شفاف سازی است و اگر شفاف سازی نشود، ما بیشتر نگران می‌شویم».
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲۰
انتشار یافته: ۱۲
دادخواه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۳:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۱
این مردک اصلا نگران اسرائیل نیست که هیچ بازرسی را تاکنون به تاسیسات خود راه نداده و پرمدعاترین کشور دنیا در این زمینه است؟

این مردک نگران سلاحهای اتمی هند و پاکستان نیست؟ پاکستانی که هیچ چیزش امنیت ندارد و هر آن ممکن است کلید سلاحهای اتمیش دست دیوانه های وهابی بیفتد؟ همان پاکستانی که دو روز پیش بدون هیچ واکنش جهانی موشک با امکان کلاهک هسته ای آزمایش کرد؟

و بالاخره این مردک نگران آمریکا و چهار عضو دیگر شورای امنیت با هزاران بمب هسته ای نیست؟ فقط نگران است که نکند ایران شاید احتمالا صد سال دیگر تصمیم بگیرد یک کاری در این زمینه انجام دهد؟
پویا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۴:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۱
"می توانیم این پرونده ها را در اختیار آنها قرار دهیم. اما اگر بر اساس قضاوت ما برخی اطلاعات به قدر کافی معتبر نباشد، این کار را نخواهیم کرد"
خوب اگه خودتون تو معتبر بودن اسناد شک دارید پس بر اساس اونا به ایران اتهام نزنید
يكى
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۶:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۱
يه ليوان آب بخور،سعى كن نگران نباشى!
زنده باد ايران! زنده باد ايران مقاوم!
m-236
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۱
تابي جون چرا اينا نميخوان بفهمن ما احتياجي به بمب هسته اي نداريم ما با قدرت ايمان هر كدوممون يك بمب هسته اي هستيم... انشااله خدا ختم به خير كنه و ملت ازين تنگناي گراني و تورم در بيان...
محسن
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۱
چه دلیلی دارد ما با آژانس همکاری کنیم .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۱
سلام،چون ایران عضو آزانس هست و این خیلی هم عالیه.باید سعی کنیم مشکلات رو رفع کنیم نه تشدید.
محمد رضا ع
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۱
اين موجود دنيايي تنها چيزي كه بهش فكر مي كند دنياپرستي و باج است كسي كه روز اول با امتيازات امريكا و اروپا برسر كار آمده بيش از اين ازش نبايد توقع داشت و بار ديگر مانند آن عزيز سفر كرده(امام خميني) فكر كنيم ،اطاعت خدا اول و آخر حرفمان باشد
shayan
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۱
اخه شفاف سازی هم حدی داره؛بیایند تمام مملکت را بگردند اخر هم بگن قانع نشدیم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۱
اینها همه حرف است . باید دید ایا زورمان به آنها میرسد یا نه؟ مگر آنها حتی پس از اشغال عراق به بهانۀ سلاحهای کشتار جمعی چیزی پیدا کردند ؟ آنها میتوانند تمام ایران را با خاک یکسان کنند و بعد بگویند چیزی پیدا نکردیم مگر برای آنها مهم است که یک ملت نابود شود به افغانستان نگاه کنید . چرا باید 34 سال جنگ را تحمل کنند . به وضع سوریه نگاه کنید تنها گناه مردم بی دفاع سوریه این است که همسایۀ اسراییل هستند و نمیخواهند سرزمینشان در اشغال بماند تاوان این خواست آن است که حتی اعراب هم به تروریستهای سوریه کمک میکنند. پس قبل از بحث حق و باطل باید بخث بقا و عدم بقا را بررسی کرد
سعید
|
Austria
|
۰۹:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۱
جملاتش انقدر مبهمه که اگه همه جا رو هزاران بار بازدید کنه باز هم دو پهلو حرف می زنه تا مساله هسته ای حل نشه .
غلامرضا
|
Sweden
|
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۱
ما امیدواریم که این نگرانی ها مصداق همان آیه شریفه (لیغیض بهم الکفار..) از پیشرفت بچه های مومن ایرانی باشد ودر نهایت، مصداق آیه "و همٌوبما لم ینالو" باشد وهمگی باهم ازغصه سرانگشتانشان را گازبگیرند و دق کنند و بمیرند وآرزوشان را بگورببرند وخدا انتقام خون بناحق ریخته شده دانشمندان ما رو ازاین پست فطرتان انسان نما بگیرد ،به امید خدا .
ناشناس
|
Denmark
|
۱۱:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۱
آنان نمی فهمند که بیداری اسلامی خطرناک تر از بمب اتمی است. مابابد آنچنان با آنان رفتار کنیم که بزرگان گفته اند. آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است. با دوستان مرودت و با دشمنان مدارا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟