صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
عضو کمیسیون انرژی مجلس هشتم؛

مشکل صنعت نفت، نگاه انحصارطلبانه دولت است

توان داخلی کشور، پاسخگوی بسیاری از مشکلات است و تنها بخشی از کالا‌ها را باید وارد کنیم. اگر از توان نیروی داخلی به ویژه بخش خصوصی بهره گیریم ـ که متأسفانه با شرایط موجود انحصار در این بخش هست و بخش خصوصی توان رقابت با بخش وابسته به دولت را ندارد ـ می‌توان پیامدهای تحریم را کاهش داد.
کد خبر: ۲۴۷۰۰۳
| |
3180 بازدید
سیروس سازدار با انتقاد از مدیریت منابع گاز کشور گفت: تا چندی پیش، میزان تولید گاز، پاسخگوی مصرف کشور نبود و امروز نیز تولید گاز چندان بالا نرفته و گازی برای تزریق به میادین نفتی وجود ندارد. به همین دلیل، میزان تولید نفت کشور کاهش یافته است.

به گزارش «تابناک»، وی در ادامه افزود: برای افزایش تولید، نیاز به سه نوع سرمایه گذاری است که باید انجام داد: یکی در میادین مستقل کشور و دیگری در میادین مشترک و از سوی دیگر، باید تولید گاز افزایش یابد تا بتوانیم به میادین قدیمی گاز تزریق کنیم.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس هشتم در ادامه یادآور شد: باید به داد صنعت نفت رسید. صنعت نفت، نیازمند سرمایه‌گذاری کلان است و با سرمایه گذاری‌های موجود مشکل حل نخواهد شد. تولید نفت نسبت به سال گذشته کاهش داشته و برای همین، باید مدیریت‌های کشور را به حالت استاندارد برسانیم. تحریم‌ها در ایجاد مشکلات موجود بی‌تأثیر نبوده، ولی مدیریت مناسب است که می‌تواند مشکلات را به حداقل برساند. شرایط استثنایی مدیریت استثنایی می‌خواهد.
 
نماینده مردم مرند در دور هشتم مجلس اظهار داشت: توان داخلی کشور پاسخگوی بسیاری از مشکلات است و تنها بخشی از کالا‌ها را باید وارد کنیم. اگر از توان نیروی داخلی به ویژه بخش خصوصی استفاده کنیم ـ که متأسفانه با شرایط موجود انحصار در این بخش وجود دارد و بخش خصوصی توان رقابت با بخش وابسته به دولت را ندارد‌ ـ می‌توان پیامدهای تحریم را کاهش داد.

سازدار در تشریح مثبت بودن اقدام وزیر نفت در تعیین کف ریالی برای قرارگاه خاتم‌الانیبا گفت: آقای قاسمی تأکید کرده که قرارگاه خاتم در قراردادهای کمتر از صد میلیاردی وارد نمی‌شود که این موضوع تا اندازه‌ای می‌تواند عرصه را برای بخش خصوصی باز کند. مهمتر این که در سیاست‌های کلی تغییراتی انجام دهیم. خاتم الانبیا باید تنها در بخش‌هایی وارد شود که بخش خصوصی توان اجرایی آن را نداشته باشد. در بسیاری از موارد، می‌توان از بخش خصوصی کمک گرفت.

وی همچنین در مورد عملکرد وزارت نفت در پارس جنوبی گفت: در پارس جنوبی نیز باید عرصه برای حضور بخش خصوصی فراهم می‌شد. نباید مشکلات را تنها بر گردن بیگانگان و تحریم‌ها انداخت. باید بحران‌ها را مدیریت کرد. نمی‌توان این توقع را از دیگران داشت که منافع ما را تأمین کنند؛ اما از مدیریت داخلی این انتظار می‌رود که از عهده مشکلات برآیند. این مشکل تنها منحصر به وزارت نفت نیست. متأسفانه در مدیریت کلان کشور نیز این ذهنیت حاکم نیست. انحصار موجود توان رقابتی برای بخش خصوصی باقی نگذاشته است. وقتی فردی میلیارد‌ها تومان دسته بیل وارد می‌کند که ربطی به تحریم‌ها ندارد، این کار تولید داخلی و اشتغال را از بین می‌برد.

سازدار با انتقاد از مشارکت نکردن بخش خصوصی در توانمند سازی صنعت نفت خاطرنشان کرد: سیاست کلی دولت مشکل دارد، چرا که همه چیز را انحصاری کرده است؛ از واردات گرفته تا تأمین کالا و پیمانکاری‌ها و به این دلیل به این حال و روز افتاده‌ایم. اگر تحریمی هم نبود، حال و روزی بهتر از این نداشتیم. تحریم‌ها مشکلات ما را شدت داده است. مگر پیش از این دولت تحریم‌ها وجود نداشت، ‌در زمان جنگ تحریم نبود؟ هر وقت کار به خودی‌ها داده شد و تبعیض‌ها از بین رفت، شاهد شکوفایی مملکت خواهیم بود.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
امضای یادداشت تفاهم ایران با آمریکا را در این مقطع...