صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

بازارچه های مرزی صادراتی شود نه وارداتی

کد خبر: ۲۴۴۱۵۵
| |
2461 بازدید

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: در بسیاری از موارد مشاهده شده بازارچه های مرزی و مناطق آزاد تجاری از اهداف اولیه خود که صادرات و مبادلات کالا بوده است دور شده و به مرکزی برای صادرات بیشتر به کشور تبدیل شده اند که باید این روند با حمایت های همه جانبه دولت اصلاح شود.

سید مهدی صادق در گفت وگو با خانه ملت، با تاکید بر اینکه برای تقویت بازارچه های مرزی و جلوگیری از روی آوردن مردم این مناطق به پدیده زشت قاچاق باید وارد عمل شد، اظهار داشت: نقش بازارچه‌های مرزی به عنوان یکی از منابع مهم تامین درآمد مرزنشینان، نقش غیرقابل انکاری دارد و نمی‌توان تاثیر آن را در تامین امنیت و معیشت مرزنشینان نادیده گرفت بنابراین دولت باید از این مناطق حمایت کند.

نماینده مردم آستان اشرفیه و بندرکیاشهر در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در سالی که با نام تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی نام گذاری شده است، توسعه بازارچه‌های مرزی می‌تواند یکی از راهکارهای مناسب ایجاد اشتغال و حمایت از تولید داخلی باشد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس هشتم با بیان اینکه توسعه بازارچه‌های مرزی موجب تقویت اشتغال و افزایش امنیت می‌شود، افزود: یکی از اصلی‌ترین مشکلات مردم مرز نشین، نبود شغل است که جوانان و افراد متقاضی کار را به انحراف می‌کشاند.

وی تاکید کرد: بی توجهی به مرزنشینان، امنیت مرزهای کشور را به خطر می‌اندازد و باعث بروز پدیده زشت قاچاق به کشور می شود.

صادق، با بیان اینکه افزایش تعرفه کالای خارجی راهکار مناسبی برای مقابله با قاچاق کالا و ورود اجناس چینی بی کیفیت به کشور نیست افزود: شیوه افزایش تعرفه کالا راهکار مناسبی جهت مبارزه با قاچاق و کنترل بازارچه های مرزی نیست چرا که این شیوه در گذشته امتحان شده و بی تاثیر بوده است، بنابراین باید برای مقابله با آن راهکار جدیدی پیدا کرد.

عضو کمیسون صنایع و معادن مجلس یادآور شد:‌ عدم کنترل بازارچه های مرزی، باعث ضربه زدن به تولید داخلی می شود چرا که این مناطق به مرکزی برای واردات کالاهای خارجی بدل شده و به اقتصاد کشور آسیب جدی وارد می کند.

وی با بیان اینکه نظارت و برنامه ریزی کارشناسانه بازارچه های مرزی، می تواند ایجاد اشتغال کرده و مرزنشینان را در مناطق اصلی زندگیشان پایبند کند یادآور شد: این اقدام از مهاجرت مرزنشینان به کلان شهرها جلوگیری می کند.

نماینده مردم آستان اشرفیه و بندر کیاشهر در خانه ملت با اشاره به مصوبه مبارزه با قاچاق کالا از سوی مجلس، افزود: یکی از اقدامات خوب مجلس، مصوبه مبارزه با قاچاق کالا و ارز است که باید این روند از سوی مسئولان ادامه یابد.

وی افزود: دولت در راستای حمایت از تولید ملی، درهرزمینه ای که احساس خلع قانونی می کند باید لایحه ای به مجلس ارسال کند تا خلع قانونی موجود پر شود.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس هشتم با تاکید بر اینکه بیکاری می تواند بسیاری ازمعضلات و ناهنجاری‌های اجتماعی را درجامعه بوجود آورد، افزود: دولت باید بسترهای اشتغال را با توسعه بازارچه های مرزی در استان های مرزی کشور ایجاد کند.

این نماینده مجلس هشتم یکی از فاکتورهای اصلی ارتقای امنیت مرزها را گسترش فعالیت‌های بازارچه‌های مرزی دانست و تاکید کرد: بیکاری موجب از بین رفتن امنیت و رواج پدیده‌های شومی مثل قاچاق می‌‎شود لذا دولت باید برای برطرف کردن اینگونه مشکلات اقدامی مناسب انجام دهد.

صادق، یادآور شد: البته در بسیاری از موارد مشاهده می شود که بازارچه های مرزی و مناطق آزاد تجاری از اهداف اولیه خود که صادرات و مبادلات کالا بوده است دور شده و به مرکزی برای صادرات بیشتربه کشور تبدیل شده که باید این روند اصلاح شود.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، افزود: وضعیت موجود نشان می‌دهد که بازارچه‌های مرزی برای آن که همواره تامین‌کننده اهداف اولیه تاسیس خود باشند، نیازمند حمایت بی چون چرای دولت هست

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟