حذف ایران از بازارهای نفتی آسان نیست
رئیس بخش امنیت انرژی در موسسه مطالعات انرژی دانشگاه ملی سنگاپور گفت که با توجه به وضعیت بیثباتی در جهان عرب حذف کامل نفت ایران از بازارهای بین المللی ممکن نیست.
به گزارش خبرگزاری مهر، "هومن پیمانی" در گفتگو با خبرگزاری "ترند" می گوید: فروش نفت از طریق بازار سیاه همواره بوده و ایران نیز می تواند از این کانال مقداری از نفت خود را به فروش برساند و در هر زمانی، حتی زمانی که تحریم صد در صدی وضع شود، امکان فروش از طریق بازار سیاه وجود دارد، ایران تاکنون این کار را کرده و حتی شرکتهای دیگر نیز همین کار را انجام می دهند.
این کارشناس در سنگاپور می گوید: هم اکنون سطح نیاز به نفت درجهان بالاست و بالا هم خواهد رفت، بنابراین هنوزنفت ایران مورد نیاز بازار جهانی است، به همین خاطر ایران خواهد توانست بخش زیادی از نفت صادراتی خود را کماکان صادرکند.
وی می افزاید: با توجه به وضعیت بی ثباتی در لیبی ، یمن ، عراق و برخی کشورهای عربی حذف کامل نفت ایران از بازاهای بین المللی ممکن نیست و مشتریان آسیایی ایران همواره مقداری از نفت وارداتی خود را آشکارا از ایران تامین خواهند کرد، خصوصا که ایران تسهیلات و تخفیفات ویژه ای برای فروش نفت خود پیشنهاد می کند.
پیمانی در ادامه می گوید: چین تابحال بارها گفته است که مخالف تحریم نفت ایران است و این تحریمها را به اجرا نخواهد گذاشت، اگراین کشور درظاهر واردات نفت ایران را کاهش دهد، بازهم ازطریق واسطه ها نیز مقدار دیگری ازنفت ایران را وارد خواهد کرد.
به گفته این کارشناس، ایران ممکن است تحت تاثیر تحریمها، حداکثر 40 درصد با کاهش صادرات نفت مواجه شود، از طرفی تحریم نفت ایران می تواند بعنوان زمینه ای برای آغاز جنگ نظامی با ایران تلقی شود و همین مسائل سیاسی-امنیتی باعث بالا رفتن قیمت نفت خواهد شد که حتی با وجود کاهش حجم صادرات، درآمدهای نفتی ایران را افزایش و کاهش صادرات را به نوعی جبران خواهد کرد.


