مککين، فرشته نجات ما بود
مجله «کرونيکل» آمريکا در گزارشي جالب، از حمايت آمريکاييهاي ويتناميتبار از جان مک کين سخن گفت.
به گزارش سرويس بينالملل «تابناک»، اين مجله مدعي شد: بنا بر آماري که در انجمن تحقيقاتي دانشگاه «هاستون» ايالت تگزاس آمريکا انجام شده، ديده ميشود که بيش از 75 درصد آمريکاييهاي ويتناميتبار قول دادهاند تا به «جان مککين» رأي دهند.
کرونيکل براي نمونه در گزارش خود ميآورد که «آلوين ديو وان»، يکي از آمريکاييهاي ويتناميتبار که يک روز پيش از سقوط پايتخت ويتنام توسط يک کشتي نظامي آمريکايي به آمريکا فرار کرده بود و در آن موقع شانزده سال داشت، درباره علت حمايتش از جان مک کين در انتخابات رياست جمهوري آمريکا چنين ميگويد: از شبکه خبري «سي.ان.ان» به سخنان جان مک کين گوش ميدادم که وي از خاطرات دوران مأموريتش در ويتنام سخن ميگفت که ويتناميها، وي را به مدت پنج سال تحت شکنجه و حبس خود قرار دادهاند، اشک در چشمانم حلقه زد و قلبم را به درد آورد.
وي که اکنون 49 سال عمر دارد و دکتر دندانپزشک است، قول داد تا در روز انتخابات رياستجمهوري آمريکا به جان مک کين به عنوان رئيسجمهور بعدي آمريکا رأي بدهد.
وي در اين باره ميگويد: از نظر ما آمريکاييهاي ويتناميتبار، جان مک کين، قهرمان مليمان به شمار ميآيد. ما احساس ميکنيم به خاطر جانبازيهايش در کشورمان، بيش از اندازه به وي مديون هستيم و اکنون وقت آن رسيده که دين خود را به وي ادا کنيم.
کرونيکل افزود: تنها چند روز به انتخابات سراسري آمريکا باقي مانده و نظرسنجيهاي اخير نشان ميدهد که باراک اوباما از جان مک کين پيشي گرفته، اما اکنون آمريکاييهاي ويتناميتبار تصميم دارند تا بر خلاف وي، به جان مک کين رأي دهند؛ موضوعي که نبايد پيامدهاي آن را در پيروز يا ناکام شدن نامزدان انتخاباتي ناديده گرفت.
هرچند بيشتر آمريکاييهاي آسياييتبار حمايت خود را از باراک اوباما اعلام کردهاند، اما تنها در همين روز جمعه گذشته، نزديک به ششصد تن از آمريکاييهاي ويتناميتبار در اجتماعي گرد هم آمده و حمايت خود را از مک کين اعلام کردند و براي ادامه مبارزات انتخاباتي وي، مبلغي بيش از سيزده هزار دلار جمع كردند.
اين مجله آمريکايي در پايان، به نقل از يکي از ويتناميتبارهاي آمريکايي ميآورد: از نظر من، يک سرباز ويتنامي (اشاره به جان مک کين) سزاوارتر از هر فرد ديگري است که بايد به عنوان رئيسجمهور آمريکا برگزيده شود.
لازم به يادآوري است، نزديك به چهار ميليون آسياييتبار در آمريکا زندگي ميکنند که تعداد محدودي از آنها را ويتناميها تشکيل ميدهند، براي همين، هر چند از لحاظ عددي، حمايت آنان تأثيري بر انتخابات آمريکا نخواهد داشت، اما تأثير رواني آن براي جمهوريخواهان برگ برندهاي هر چند کوچک به شمار ميرود.


