صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

«نگاه شما»: صرفاً جهت تأسف ...

کد خبر: ۲۳۳۲۰۹
| |
17751 بازدید
|
۷

بیشتر وقت این روزهای كاری‌ام را ارزیابی مقالات رسیده همایشی ملی به خود مشغول می‌دارد كه هشتمین دوره آن در حال اجراست و مقوله عجیب و تأسف‌انگیز در جریان ارزیابی مقالات بر اینجانب رخ نمود كه نیمرخش را موردی و گاه به گاه دیده یا شنیده بودم: دزدی، دزدی مطلب، دزدی دانش؛ البته نمی‌گویم چون بیشتر مقالات رسیده از نظر شاكله و محتوا، گردآمده‌هایی از هر دست و گونه هستند كه نام مقاله به مثابه تولید و افزایش دانش كاربردی نمی‌توان بر آن نهاد.

با كمال تأسف باید اعلام كنم، كلا از هر ده مقاله رسیده، نزدیک ۹ مقاله كذب، كپی، از آن دیگری، تكراری سال‌های گذشته بی هیچ كم و كاستی و... است و این جدای از مقالاتی است كه دارای ارزشی نیستند و نویسندگانشان از جایی مطلبی كش نرفته‌اند و بحث دیگری است.

در هنگام ارزیابی درمی‌‌یابیم كه اشخاص یا گروه‌های حرفه‌ای و مقاله ساز، تنها و تنها مقاله ارائه می‌دهند، با هر دلیل و ارتباطی كه محورهای همایش می‌تواند به مقاله شان داشته باشد و در این حالت با دستكاری نام مقاله، آن را به جاهای گوناگون ارائه می‌كنند و تنها ممكن است «نمونه موردی» عنوان را عوض كنند: «موضوع فلان» نمونه موردی مثلا كرمان، «همان موضوع فلان»، نمونه موردی آذربایجان و ... با اندكی تغییرات در بطن مقاله.
حال آنكه اگر تغییرات، گستره، منطقی، مبتنی بر یافته‌های جدید و تخصصی حداكثری و مبانی كلی حداقلی باشد، خود روش علمی و پذیرفته‌ای است.

نمونه دیگر این دزدی علمی، ارائه كپی صرف از مقاله‌ای است كه سال‌های پیش ارائه و رد شده است.

نمونه دیگر، كپی صرف از اینترنت است كه این روزها بلای جان تحقیقات علمی كشور شده و اندیشمندان سارق(!) چونان كبكی سر در برف به كپی دست می‌زنند و انگار كه تنها چشم جهان‌بین ایشان به صفحات جهانی وب روشن می‌شود و بقیه را بدان‌ها دسترسی و اطلاعی نیست!

از همه این موارد رندانه و تأسف انگیزتر، پژوهشگرنمایانی هستند كه عین مطلب دیگری را سرقت كرده و به نام خود به همایش عرضه داشته‌اند و متأسفانه از این دست نیز بسیار به قول امروزیان به تور پیگیری و سماجتم خورند و در تماسی كه با یكی از آقایان برای اعتراض به این عملشان داشتم، به راحتی اذعان كردند كه مگر شما متوجه شدید؟!

این روزها، مرسوم‌ترین روش تولید علم، آماده كردن مطلبی با نام كلی و بقای بر این كل!‌ با مطالبی در حدود ۹۵٪ و اضافه كردن ۵٪ دیگر مطالب جزیی و تخصصی كه اصل و نمونه موردی مقاله‌اند! حال به راحتی می‌توان با بقای بر آن كل كه خود مقدمه‌ای است بر اصل مقاله و تغییر ۵٪ دیگر، مقاله‌ای جدید تولید و به مجامع و همایش‌های تخصصی‌ دیگر ارائه كرد! بی هیچ كار میدانی و پژوهش عمقی و ... . كل و مقدمه‌ای كه 95%‌است و ثابت و آنچه اصل باید باشد و بحث و مدل و... 5% مطلب سطحی و گذرا! اگر از همایش‌هایی از این دست، نتیجه، بهره و موتور محركه‌ای برای چرخش حوزه‌ها و عرصه‌های گوناگون كشور حاصل شود، باید تعجب كرد و انگشت به دهان گزید!

حدیث تلخی است

چندی پیش، استاد یكی از دانشگاه‌های بزرگ با پافشاری، بی منطقی، تهدید و ... به دنبال ارائه گواهی دوره پیش برای چكیده‌شان بودند كه با تعجب و ملایمت به ایشان گفتم كه شش ماه است، از فرصت ارائه گواهی همایش دوره پیش گذشته است، دبیر همایش عوض شده، كمیته علمی همایش قبلی وجود ندارد، مدارك و سربرگ‌ها تغییر یافته و... و امكان ارائه گواهی نیست و ایشان قشقرقی به پا كردند كه من استاد دانشگاه و... مرحمت فرمودید؟

استاد تمام دانشگاه برای ارتقای شغلی و علمی اش به چكیده‌ای (!) آبكی متوسل می‌شود و... حدیث تلخ جریان رزومه خواهی، رزومه پركنی و ... است. سامانه دانشگاهی برای ارتقای استاد تمام یك دانشگاه گواهی چكیده می‌خواهد! و این استاد با این چكیده می‌خواهد بنیادهای علمی كشور را به پیش برد؛ زهی خیال باطل!

طبیعی است كه دانشجویان و پ‍ژوهشگران جوان نیز به این سامانه كرنش كنند و مقاله در دست از این همایش و به آن همایش به هر دلیل یا بی دلیلی،‌ از اینجا و آنجا، راست یا دروغ، از خود یا از دیگران ارائه كنند برای رزومه!

داستان دیگر، بی‌اطلاعی برخی اساتید و داوران از این سرقات علمی است كه نشان از به روز نبودن و بی‌اطلاعی‌شان از رویدادها و یافته‌ها و منتشرات علمی حوزه‌های مربوطشان است... .
این از همایش ملی! همایش‌های استانی، دانشگاهی و ... كه دیگر خدا داند!
تا اطلاع ثانوی متأسفم


فرستنده: صدرا ع - تهران


«تابناک» مطالب اختصاصی و گردآوری شده توسط خوانندگان محترم را در قالب جدیدی با عنوان «نگاه شما» منتشر خواهد کرد.

مخاطبان محترم می توانند مطالب دلخواه خود را در موضوعات مختلف، به آدرس negaheshoma@tabnak.ir ارسال نمایند.

مخاطبان محترم برای ارسال مطالب خود باید چند نکته  را در نظر داشته باشند:

1. این قالب جدید برای ارائه و معرفی «نگاه بییندگان به تمام موضوعات» می باشد.

2.مطالب اختصاصی یا گردآوری شده می تواند در قالب: ایده ، فیلم، عکس، گزارش تحلیلی، گزارش خبری، کاریکاتور و... باشد.

3. مطالب ارسال شده حتی الامکان با ذکر نام و نام خانوادگی فرستنده باشد.

4. موارد ارسالی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین جاری نداشته باشد.

5. مطالب ارسالی به زبان و فونت فارسی باشد.

6.مطالب ارسال شده حتی الامکان حاوی اطلاعات دقیق باشد.

مشخصات فنی

1. از ارسال تصاویر در متن فایلهای word خودداری شود.

2. حجم فایل تصویری ارسالی( به صورت gif یا jpg ) بیشتر از 5 مگابایت نباشد.

3. حداکثر حجم فایل صوتی یا ویدیو پنجاه مگابایت باشد. (نوع فایل: wmv,  flv, wav, mp3, wma)
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۵
انتشار یافته: ۷
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۵
سلام
مطلب خیلی خوب و پخته نوشته شده بود. متاسفانه موضوعی که اشاره فرمودند کاملا درست و مصداق حق است.
نکته ای که باید به آن پرداخت می شد و نشده است، آسیب شناسی یا علت یابی مسئله است.
قصد دارم در اینجا چند نکته کوتاه حضورتان ایفاد نمایم.
1- کنفرانسها و همایشها بسیار آبکی است اگر دقت کنید برگزاری یک همایش صرفا جهت عواید مالی آن برای برگزار کننده برگزار می گردد نه برای حل مشکل در حوزه ای خاص.
2- تمام زندگی اساتید را گره زدند به همایش و ای اس ای، اگر استادی این مقالات را نداشته باشد مرخص است هر چند به لحاظ انتقال مطلب به دانشجو استاد باشد.
3- همه این راه را می روند اگر شما نروید فقط از سوی دانشگاه اخراج میشوید چون ننتوانستید پیشرفت علمی داشته باشید و مثل سایر اساتید مقالات متنوعی ارائه نمایید.
شیدا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۳۸ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۵
چند سال پیش که دانشجوی کارشناسی ارشد بودم برای گرفتن پروژه پیش استادی رفتم که بسیار بی اعتنا برخورد کرد. نا امید برگشتم و پروژه دیگری شروع کردم. با تلاش زیاد توانستم 2 مقاله در ژرنالهای علمی خارجی چاپ کنم. از همان استاد امسال مقاله ای چاپ شد په به راحتی 70% درصد آن کپی برداری از مقالات دیگری است. حالا آن استاد با این مقالات به رتبه علمی شان افزوده اما من و امثال من هنوز بی کار. حرف این نویسنده واقعا طلا هست. سرقت علمی مثل آفت به جان جامعه علمی افتاده....
امین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۲۷ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۵
به علت اینکه کار پژوهشی در ایران بسیار دست و پا گیر است. مراحل تصویب پروپوزال ، هزینه های طرح پژوهشی، کمیته اخلاق و.... بسیار پر دردسر است. بنده پارسال اسفند طرح پژوهشی خود را ارسال کرده ام (بدون هیچ هزینه و مشکل اخلاق پزشکی) تازه امسال دی تصویب شده است. خیلی از دانشگاههای علوم پزشکی از جمله شیراز که من هستم سیستمی برای ارسال طرحهای پژوهشی درست کرده اند به نام پژوهشیار که برنامه بسیار مزخرفی است که به اصطلاح شما طرح پژوهشی را از طریق اینترنت بفرستید ولی در عمل معطلی شما بسیار بیشتر از قبل می شود همچنین رفتن از این نقطه شهر به آن نقطه شهر برای گرفتن امضا از اساتید راهنما، مشاور، داوران، معاونت پژوهشی دانشکده و دانشگاه کماکان ادامه دارد. بنده که کلا کار تحقیقاتی رو بوسیدم و گذاشتم کنار. ازتون خواهش می کنم که این مطلب رو چاپ کنید تا یکی از علل این تقلب ها و مقاله درست کردن ها رو همه از جمله مسؤولین امر متوجه بشن.
دبیر علمی یکی دیگر از کنفرانس ها
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۵۱ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۵
جانا سخن از دل ما می گویی! ما نیز به همان دردی که شما گفتید مبتلا شدیم. یکی نیست که به ما کمک کند!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۲۴ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۵
راستش وقتی یه دفعه به سرشون میزنه و از ادم برای ارتقای شغلی رزومه ی آبکی میخوان و خودشون هم میدونن که همش تشریفاتیه، خوب ادم ورمیداره یه مقاله رو یه کم تغییر در عنوان و در متنش میده و خودش یه مقاله ی جدید میشه که حتی خود نویسنده ی قبلی هم نمیفهمه !
یادمه موقع دبیرستان از روی یه کتاب با تغییر ظاهری نوشتیم و از اخر کتاب منابع دادیم به صورت تصادفی و به هم ریخته و تمام نمره ی درس هم تحقیق بود بنده خدا دبیرمان که استاد دانشگاه هم بود یه ذره هم بو نبرد! در ظاهر کار بزرگی بود اما در اصل این جور کارها ارزش علمی و سندی ندارد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۵۷ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۵
صد در صد موافقم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۲۳ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۶
بسیار متن جالب و تکان دهنده ای بود
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟