اميدهاي تازه در يک مالباختگي فراموش شده
در حالي كه پروژه «اركيده» با بيش از چهار هزار نفر شاكي، بيشترين نارضايتي مردمي را به دنبال داشت و ميرفت تا به يك پرونده مالباختگي فراموششده تبديل شود، ورود دادستاني تهران به پرونده، اميد نااميد مالباختگان آن را زنده كرد.
به گزارش خبرنگار «تابناك»، شعبه اول بازپرسي کارکنان دولت دادستاني تهران كه مسئول رسيدگي به اين پرونده شده بود، هماكنون پس از چند سال پيگيري و رسيدگي به شكايات، توانسته است به بيش از سه هزار پرونده مالباختگان رسيدگي كند.
بنا بر اين گزارش، با همكاري دولت و شهردار تهران، با تأمين بخشي از اعتبارات، به دو هزار و پانصد نفر از شاكيان اين پرونده، دو برابر مبلغ تحصيل شده توسط شركت «اركيده» پرداخت و علاوه بر آن، يك وام صد ميليون ريالي نيز به مالباختگان داده شد.
بنابراين، هماكنون حدود هشت درصد آوردههاي مالباختگان كه به شركت داده شده بود، پرداخت شده و بخشي كه به بنگاههاي معاملاتي داده شده در دست رسيدگي است؛ بنابراين، نزديك به 80 درصد از آوردههاي مردم در اين پروژه بازگردانده و با آن مصالحه شده است.
گفتني است، پرونده پروژه ساختماني اركيده كه در شهر ري با ساخت آپارتمان، هر واحد آن به چندين نفر پيشفروش شده بود، از سال 82 در دستگاه قضائي گشوده شد كه در جريان رسيدگي، حدود 20 ميليارد تومان از اموال متهمان پرونده توقيف شد و در حالي كه سه تن از آنان به خارج از كشور فرار كردهاند، دستگاه قضائي در تلاش براي بازگرداندن آنان به كشور است.
از سوي ديگر، هفتاد نفر از مشاوران املاك كه در اين پرونده نقش داشتهاند، تحت تعقيب قضائي قرار گرفتهاند و براي تعداد زيادي از آنان كيفرخواست صادر شده است. در حالي که پرونده در شعبه 1021 مجتمع قضايي وليعصر در دست بررسي است و مردم در انتظار صدور حکم محکوميت اين افراد از سوي اين دادگاه هستند.



