صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

حمله لكه‌بزرگ نفتي به درياچه خزر

کد خبر: ۲۲۸۰۸۷
| |
4192 بازدید

بزرگ‌ترين درياچه جهان اين روزها حال خوشي ندارد. اگر چه كشورمان در خصوص استحصال نفت از اين دريا تاكنون اقدامي انجام نداده است اما ديگر كشورهاي حاشيه خزر تاكنون مقادير زيادي از نفت اين درياچه را استخراج كرده‌اند و آلودگي‌هايي زيادي را در اين درياچه باعث شده‌اند.

به گزارش تهران امروز ، در آخرين مورد نيز استحصال نادرست نفت در جمهوري آذربايجان باعث شد تا علاوه بر معضلات زيست‌محيطي كه در اين درياچه وجود دارد آلودگي نفتي نيز به فهرست آلودگي‌هاي اين درياچه اضافه و بدين‌ترتيب جدول آلودگي‌هاي موجود در اين درياچه تكميل شود. تعدد منابع آلاينده در اطراف خزر و گستردگي سواحل آن باعث شده تا از سال‌هاي گذشته ورود فاضلاب‌هاي شهري و خانگي به اين درياچه و سرازير شدن تركيبات مختلف ناشي از كودهاي شيميايي و سموم كشاورزي باعث كاهش تعداد آبزيان و در معرض خطر انقراض قرار گرفتن آنها شده است. ورود 110 كيلومتر لكه نفتي نيز به اين درياچه و سرازير شدن آن به سمت سواحل شمالي كشورمان مي‌تواند مشكلات جبران ناپذيري براي محيط‌زيست و زندگي گونه‌هاي مختلف جانوري بزرگ‌ترين درياچه جهان به‌وجود بياورد. اين در حالي است كه سالانه ۱۵ هزار تن نفت فقط از حوضچه‌هاي نفتي جمهوري آذربايجان وارد اين درياچه مي‌شود.

عبدالرضا کرباسي، معاون محيط‌زيست دريايي سازمان حفاظت محيط‌ زيست با اشاره به اين مشكل مي‌گويد: «از زماني که ايران و روسيه درياي خزر را در اختيار داشته‌اند به صورت عقلاني از منابع زنده و غير زنده اين دريا بهره‌برداري مي‌شد و مشكلات چنداني وجود نداشت اما از زماني که 3 کشور ديگر به آن پيوسته‌اند بهره‌کشي از طبيعت آغاز شد و اين اقدامات به محيط‌زيست دريايي آسيب مي‌زند.»

اگر چه كرباسي تاكيد مي‌كند كه اين لكه‌هاي نفتي در لايه‌هاي زيرين آب در جريان است و از روي آب ديده نمي‌شود، اما در عين حال خاطرنشان مي‌كند كه: «براي 3 استان حاشيه درياي خزر (گيلان، مازندران و گلستان) بخشنامه‌اي داده‌ شده تا اين موضوع را بررسي کنند و به صورت ماهانه به سازمان حفاظت محيط‌زيست گزارش دهند.» کرباسي اظهار اميدواري مي‌كند كه با راه‌اندازي مرکز پايش و سنجش آلودگي‌هاي زيست‌محيطي که به تازگي به راه افتاده است، تا سال آينده در هر يک از استان‌هاي حاشيه درياي خزر يک مرکز پايش و سنجش آلودگي‌هاي زيست‌محيطي راه‌اندازي شود.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟