صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
رئیس سازمان محیط زیست مدعی شد:

وضعيت هوای تهران بهبود داشته!

کد خبر: ۲۲۵۱۹۱
| |
3300 بازدید

رييس سازمان حفاظت محيط زيست تاكيد كرد: وضعيت آب و هواي تهران در همه شاخص‌ها به جز گرد و غبار نسبت به سال گذشته بهبود داشته است.

به گزارش ايسنا، محمد جواد محمدي‌زاده ـ معاون رييس‌جمهوري در مراسم افتتاح مركز كنترل و پايش محيط زيست كشور با بيان اينكه اين مركز يك انقلاب در حوزه محيط زيست و تحولي بنيادين به شمار مي‌رود، اظهاركرد: سازمان محيط زيست يك دستگاه نظارتي و حاكميتي است. مسئوليت پايش و كنترل وضعيت زيست محيطي و نيز پيشگيري از تخطي از استانداردها و ضوابط در واحدهاي مختلف صنعتي، كشاورزي، را بر عهده دارد.

وي راه‌اندازي مركز كنترل و پايش محيط زيست را يكي از موارد ضروري براي امر حفاظت از محيط زيست برشمرد و گفت: در صورتي كه اين مركز بتواند داده‌ها را به صورت صحيح پايش كند و كنترل لازم را بر وضعيت محيط زيست داشته باشند ماموريت سازمان حفاظت محيط زيست انجام شده است.

وي با اشاره به وجود 85 هزار واحد صنعتي در كشور خاطرنشان كرد: پيش از اين بررسي وضعيت محيط زيست در اين واحدها به صورت موردي و توسط ماموران سازمان محيط زيست انجام مي‌شد و به اين ترتيب از هر يك از واحدهاي صنعتي حداكثر دو بار در ماه گزارش زيست محيطي تهيه مي‌شد.

محمدي‌زاده ادامه داد: با فرض اينكه ماموران گزارشگر اطلاعات دقيقي را ارائه دهند و اطلاعات واحدهاي صنعتي دستكاري نشده باشد، از هر واحد ماهانه دو گزارش تهيه مي‌شد و اين در حاليست كه در مورد برخي واحدهاي صنعتي بعضا تنها دو گزارش در سال تهيه مي‌شد، چرا كه سازمان حفاظت محيط زيست امكان و توان كافي براي بررسي موردي همه واحدهاي صنعتي را ندارد.

رييس سازمان حفاظت محيط زيست يادآور شد: يكي ديگر از اشكالات روش تهيه گزارش موردي، زمان‌بر بودن آن است؛ به گونه‌اي كه بعضا بيش از ده روز زمان لازم بود تا گزارش مامور سازمان حفاظت محيط زيست تكميل شود و به اين ترتيب در پيگيري خطاهاي واحدهاي صنعتي تاخير صورت مي‌گرفت.

به اعتقاد محمدي‌زاده هم‌اكنون و با راه‌اندازي مركز كنترل و پايش محيط زيست، سرعت و دقت و امانت كار متناسب ماموريت اين سازمان لحاظ مي‌شود و در حوزه‌هاي گوناگون و منابع مختلف زيستي و غيرزيستي امكان كنترل وجود دارد.

وي در ادامه با بيان اينكه در گذشته در برخي موارد شاخصي براي كنترل وضعيت محيط زيست وجود نداشت اظهاركرد: هم‌اكنون زير ساخت‌ها و سازوكار لازم براي پايش منابع زيستي و غيرزيستي مختلفي در حوزه‌هاي هوا، خاك، دريا و ساحل، خشكي و جنگل‌ها و مراتع وجود دارد.

وي همچنين قدرت تحليل روندهاي زيست محيطي را از ديگر مواردي توصيف كرد كه ره‌آورد راه‌اندازي مركز كنترل و پايش محيط زيست است.

محمدي‌زاده با تاكيد بر اهميت مسئله شفافيت اطلاعات زيست محيطي خاطرنشان كرد: از آنجا كه در قالب اين مركز كليه اطلاعات به صورت الكترونيك گردآوري مي‌شود هيچ‌كس نمي‌تواند ادعا كند كه سازمان محيط زيست بر اين آمارها غرض‌ورزي داشته است و قاضي نيز به راحتي با استناد به اين اطلاعات شفاف مي‌تواند براي تخلف‌هاي صورت گرفته در امر محيط زيست حكم صادر كند.

وي با بيان اينكه پيش‌بيني راه‌اندازي اين مركز در برنامه پنجم توسعه پيشنهاد سازمان حفاظت محيط زيست بود، گفت: هم‌اكنون و پيش از اتمام نخستين سال برنامه پنجم اين مركز راه‌اندازي شده و به مرور زمان طي سالهاي آتي تكميل خواهد شد و قدرت بررسي وضعيت زيست محيطي همه منابع زيستي و غير زيستي را به دست مي‌آورد.

وي با بيان اينكه وجود چنين مركز پايشي در دنيا كم نظير است خاطرنشان كرد: در منطقه اين مركز بي‌نظير است و هيچ كشوري چنين زير ساختي را در اختيار ندارد.

وي در بخش ديگري از سخنانش خواستار فراهم شدن امكاناتي براي استفاده محققان و پژوهشگران حوزه محيط زيست از امكانات اين مركز شد و گفت: وجود اطلاعات شفاف در اين مركز در شرايطي كه برخي تلاش مي‌كنند وضعيت را نااميد كننده جلوه دهند بسيار خوب است.

محمدي زاده با اشاره به اينكه عده‌اي قصد داشتند در روز هواي پاك مراسم سوگ براي هواي پاك در تهران برگزار كنند، اظهاركرد: وضعيت هواي تهران در همه شاخص‌ها به جز گرد و غبار بهبود يافته و اين مسئله تنها ناشي از كيفيت پايين خودروها و سوخت نيست.

وي افزود: بسياري از روزهاي آلوده تهران تعطيل بوده و به اين ترتيب مي‌توان نتيجه گرفت خودروها مهمترين عامل آلودگي هواي پايتخت نيستند.

وي با بيان اينكه وضعيت هواي تهران در همه مولفه‌هاي زيستي نسبت به سال قبل و دو سال قبل بهتر شده است اظهار كرد: اين بهبود كيفيت ناشي از افزايش كيفيت فراورده‌هاي سوختي و نيز توسعه حمل‌ونقل عمومي و تمهيدات ترافيكي است.

وي درعين حال اذعان كرد كه مشكل هواي تهران هنوز حل نشده اما نسبت به قبل بهتر شده است.

رييس سازمان حفاظت محيط زيست پيشنهاد داد: آن دسته از افرادي كه تيتر مي‌زدند كه «فقط سه روز هواي پاك در تهران وجود داشت» و آمارهاي مرگ‌ومير به دليل آلودگي هوا منتشر مي‌كردند، اكنون با راه‌اندازي مركز كنترل و پايش محيط زيست بايد به دليل اطلاعات نادرستي كه منتشر مي‌كردند از مردم عذر خواهي كنند.

وي با تاكيد بر اينكه با سياه‌نمايي و بد جلوه دادن فعاليت‌هاي انجام گرفته در حوزه مقابله با آلودگي محيط زيست به جايي نمي‌رسيم عنوان كرد: سازمان حفاظت محيط زيست اطلاعات شفاف و مستندي در اين رابطه دارد و توصيه مي‌كنم كساني كه مي‌خواهند اطلاعاتي منتشر كنند به مركز كنترل پايش محيط زيست اين سازمان مراجعه كنند و با دسترسي به اطلاعات دقيق تحليل صحيحي ارائه دهند.

محمدي‌زاده با تاكيد بر اينكه راه‌اندازي اين مركز عين توسعه يافتگي است، افزود: ما هيچ اطلاعات محرمانه‌اي در اين مركز نداريم و همينكه اطلاعات زيست محيطي را به صورت عريان و شفاف ارائه مي‌كنيم به معناي آن است كه به راحتي كه طي مي‌كنيم اطمينان داريم.

وي همچنين خواستار استفاده از ظرفيت فراهم شده در مركز كنترل پايش به منظور مشاهده جاذبه‌هاي طبيعي كشورمان شد و توضيح داد: با توجه به زير ساخت‌هايي كه براي مشاهده آنلاين مناطق تحت حفاظت وجود دارد، بايد زمينه‌اي فراهم شود تا مردم بتوانند جاذبه‌هاي طبيعي در جاي جاي كشور را مشاهده كنند.

وي با بيان اينكه حدود 240 منطقه حفاظت شده وجود دارد عنوان كرد: بايد ظرفيت سازي لازم براي مشاهده مجازي اين مناطق انجام گيرد.

رييس سازمان حفاظت محيط زيست همچنين بر ضرورت ارائه اطلاعات زيست محيطي به صورت مداوم به مردم تاكيد كرد و گفت: به مرور زمان بايد به سمتي پيش برويم كه با استفاده از ظرفيت سازمان صدا و سيما، بتوان گزارش‌هاي زيست محيطي را به صورت لحظه به لحظه و از طريق باكس‌هاي خبري به مردم ارائه داد؛ كما اينكه هم‌اكنون سازمان هواشناسي نيز از اين ظرفيت استفاده مي‌كند.

وي همچنين با بيان اينكه حيثيت و اعتبار تمامي دستگاه‌ها و واحدهاي صنعتي در گرو اين است كه بتوانند گواهي صنعت سبز از سازمان محيط زيست دريافت كنند، اظهاركرد: اسامي برخي واحدهاي صنعتي كه مشكلات زيست محيطي خود را برطرف نمي‌كنند افشا مي‌كنيم و همانگونه كه امروز اعلام مي‌كنيم مشكلات زيست محيطي فولاد مباركه به طور كامل برطرف شده است، در صورتي كه برخي واحدهاي صنعتي مشكل خود را برطرف نكنند اين مسائل را با مردم در ميان مي‌گذاريم.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟