صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

پیشرفت فازهای 35 ماهه پارس جنوبی به نیمه رسید

کد خبر: ۲۲۲۴۴۳
| |
2363 بازدید

مدیرعامل شركت ملی نفت ایران از به نیمه رسیدن كار توسعه همزمان فازهای 35 ماهه پارس جنوبی خبر داد.

گزارش ایرنا به نقل از شبكه اطلاع رسانی نفت و انرژی ایران (شانا) حاكی است 'احمد قلعه‌بانی' در باره آخرین وضعیت پیشرفت فازهای 35 ماهه پارس جنوبی گفت: توسعه برخی از فازهای 35 ماهه پارس جنوبی به 50 درصد پیشرفت رسیده‌ است كه این امر با وجود مشكلاتی برای تامین منابع مالی و تجهیزات، در نوع خود یك ركورد محسوب می‌شود.

معاون وزیر نفت با یادآوری فعالیت‌های پیمانكاران ایرانی برای توسعه این فازها افزود: اجرای 100 درصد كارهای مربوط به توسعه این فازها به دست سازندگان و پیمانكاران ایرانی، نخستین فرصتی بود كه شركت‌های داخلی بتوانند از نظر تجهیزاتی و توسعه‌ای فعالیت خود را به نمایش بگذارند.

قلعه بانی اظهار امیدواری كرد كه با تزریق مالی بیشتر به این پروژه‌‌ها، تولید زودهنگام‌ آنها در زمان مقرر (35 تا 40 ماه از زمان عقد قرارداد)‌ آغاز شود.

براساس این گزارش، فازهای 35 ماهه پارس جنوبی شامل طرح توسعه فازهای 13 (معادل دو فاز) و 14 (معادل دو فاز)، فاز 19 (معادل دو فاز)، فازهای 20 و 21 و فازهای 22، 23 و 24 (معادل دو فاز) می‌شود كه ظرفیت تولید آ‌نها حدود 250 میلیون متر مكعب گاز در روز پیش‌بینی شده است.

تاكنون 10 فاز پارس جنوبی به بهره‌برداری رسیده است و روزانه 205 تا 210 میلیون متر مكعب گاز از این میدان مشترك برداشت می‌شود كه در تزریق گاز به میدان های نفتی، تامین خوراك مجتمع‌های پتروشیمی، مصرف داخلی و صادرات استفاده می‌شود و با راه اندازی تمام فازها، با احتساب هر بشكه نفت به قیمت 50 دلار، درآمد سالانه از پارس جنوبی به 100 تا 140 میلیارد دلار افزایش می‌یابد.

افزایش تولید نفت ایران در سال آینده

قلعه‌بانی با یادآوری این موضوع كه ایران با در نظر گرفتن مجموع ذخایر هیدروكربوری (نفت و گاز) رتبه نخست را در جهان دارد، گفت: برای بهر‌ه‌گیری از این ذخایر برنامه‌ریزی شده تا در طول برنامه پنجم تولید گاز از 650 میلیون مترمكعب در روز فعلی به هزار و 400 میلیون متر مكعب در روز افزایش یابد.

وی اظهار داشت: همچنین در طول این برنامه پیش‌بینی شده كه ظرفیت تولید نفت ایران به بیش از پنج میلیون بشكه در روز برسد.

مدیر عامل شركت ملی نفت ایران با اشاره به تلاش‌ها برای تثبیت تولید نفت در سال‌ جاری تصریح كرد بر اساس برنامه‌ریزی های سال‌ آینده، میزان تولید نفت حداقل پنج درصد افزایش می یابد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟