صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تصاویری از حرکات زننده سربازان آمریکایی؛

مذاکره آمریکا و طالبان در سایه ابوغریب افغانی

داستان آمریکا و گروهی که بهانه لشکرکشی غرب به منطقه بود، اکنون به ایستگاه تازه ای رسیده است؛ دو دشمن که در هر جا در پی نابودی یکدیگر بودند، اینک در به در دنبال جایی برای گفت‌وگو می‌گردند. سربازان غربی اما، بی‌خبر از رخدادهای تازه، همچنان در عالم جنگ هستند...
کد خبر: ۲۱۹۲۲۷
| |
13685 بازدید

سرویس بین‌الملل ـ سخنگوی طالبان گفته است: «ما می‌دانیم که کشور ما تحت اشغال است... این مسأله یک فرایند سیاسی نیست؛ بنابراین، این ویدئو به مذاکرات ما و تبادل زندانیان آسیبی نخواهد زد».


به گزارش «تابناک»، چکیده چهل ثانیه‌ای از یک ویدئو که در فضای وب منتشر شده است، چهار سرباز آمریکایی را نشان می‌دهد که بر سر جنازه چند کشته شده افغان ایستاده و روی اجساد قربانیان ادرار می‌کنند. در این ویدئو، یکی از سربازان در حین ارتکاب این عمل زشت می‌گوید: «روز خوش، عزیزم» و دیگران نیز مشغول خندیدن و جوک گفتن هستند.

پیش از این نیز در مواردی، سرباز آمریکایی انگشتان اجساد افغان‌ها را می‌بریده و به عنوان غنیمت جنگی و نشان افتخار نزد خود نگاه می‌داشته است.




تصور می‌شود که این رفتار به خشم مردم افغانستان در قبال نیروهای اشغالگر آمریکایی بیفزاید. حامد کرزای، رئیس‌جمهور افغانستان این کار را غیر انسانی دانسته و خواستار انجام تحقیق در این باره شده است. سفارت آمریکا در کابل نیز این کار را محکوم کرده و ارتش آمریکا قول داده است که این موضوع مورد بررسی قرار گیرد.


در واشنگتن، «لئون پانه‌تا»، وزیر دفاع آمریکا این اقدام را اسفناک خواند و گفت: کسانی که مرتکب این کار شده‌اند به شدیدترین شکل ممکن مجازات می‌شوند.

وی افزوده است: از فرماندهان نیروهای ایساف مستقر در افغانستان خواسته شده است که در این مورد تحقیق کنند. ایساف نیز عمل انجام شده در این ویدئو را توهین‌آمیز و غیر قابل توضیح نامیده است.




طالبان: این ویدئو تأثیری بر مذاکرات با آمریکا ندارد

به رغم این که در مورد اثرات پخش این ویدئو ابراز نگرانی شده بود و این کار به صورت مانعی در مذاکرات آمریکا با طالبان دانسته می‌شد، یک سخنگوی طالبان گفته است که: هر چند این تصاویر شوکه‌کننده است، پخش آن بر مذاکرات دو طرف برای تبادل زندانیان دو طرف تأثیری نخواهد داشت.


سخنگوی طالبان گفته است: «ما می‌دانیم که کشور ما در اشغال است... این مسأله یک فرایند سیاسی نیست؛ بنابراین، این ویدئو به مذاکرات ما و تبادل زندانیان آسیبی نخواهد زد».


برخی از سران طالبان همچون «طیب آغا»، «ملا عبدالعزیز»، «مولوی شهاب الدین دلاور»، «ملا عباس اخوند»، «شیخ سید رسول» و «سهیل شاهین» در قطر هستند که به گفته مقامات آمریکایی، با همین افراد تاکنون مذاکره انجام شده است.

چندی پیش، روزنامه امت پاکستان با اشاره به مذاکره موفقیت‌آمیز طیب آغا، رئیس دفتر سابق ملا عمر که رهبری مذاکرات مخفی با مقامات آمریکایی را به عهده دارد، گفته بود: این مذاکرات منجر به آزادی فرماندهان مهمی از طالبان شده و قرار است این افراد به زودی به افغانستان منتقل شوند؛ این سه فرمانده ارشد طالبان با یک سرباز آمریکایی مبادله خواهند شد.

نام این فرماندهان مهم طالبان عبارتند از: «ملا خیر الله»، «ملا نور الله» و «ملا فضل الله آخوند»؛ این افراد که پیشتر در زندان گوانتانامو زندانی بودند، اکنون از این زندان آزاد شده و به دوحه قطر آورده شده اند.




ملا خيرخواه در دوران زمامدارى طالبان براى مدت کوتاهی به عنوان سخنگو و سپس وزير امور داخله و هنگام فروپاشى حکومت طالبان به عنوان والى و فرمانده هرات ايفاى وظيفه مي‌کرد. ملا نورالله نورى در ولسوالى شاه جوى ولايت زابل، مسئولیت داشت و بعدا به عنوان والى بلخ و رئيس جبهه شمالی طالبان اجراى وظيفه مى‌کرد. ملا فضل الله اخوندزاده، معروف به ملافضل ساکن ولايت ارزگان بوده که از فرماندهان برجسته نظامى طالبان بود و سپس در حکومت طالبان، به عنوان فرمانده کل ارتش در وزارت دفاع ايفاى وظيفه مي‌کرد.


دفتر حامد كرزاي با انتشار بيانيه‌اي در واکنش به اظهارات اخير گروه طالبان درباره تعامل با جامعه بين‌المللي درباره آينده افغانستان، ابراز اميدواري کرده است که اين‌گونه تلاش‌ها به «نجات افغانستان از جنگ، توطئه و کشتن مردم بي‌گناه» منجر شود.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟