صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

توکلی: برخورد با خانه سینما عاقلانه نبود

ما نمایندگان مبتنی بر اصل ۶۷ قانون اساسی سوگند خورده‌ایم که از حقوق ملت ایران دفاع کنیم. ملت هم ترکیبی است از آدمهایی با عقاید و رفتارهای گوناگون و دفاع از حق همه ان‌ها وظیفه ماست.
کد خبر: ۲۱۸۹۴۸
| |
2235 بازدید
رئیس مرکز پژوهش‌های اسلامی مجلس با انتشار نامه‌ای دلایل مخالفت خود با انحلال تشکل خانه سینما توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را برای نمایندگان توضیح داد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا، احمد توکلی در این نامه که با عنوان «چرا با انحلال خانه سینما مخالفت کردم؟» منتشر شده نوشته است:

همکاران ارجمند نمایندگان عزیز
توضیحات زیر انشاالله ارزش خواندن را دارد

چرا با انحلال خانه سینما مخالفت کردم؟

پس از آن که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خانه سینما را منحل اعلام کرد بنده طی مصاحبه‌ای با این اقدام مخالفت کردم. به دنبال آن برخی خیرخواهان از کار بنده انتقاد کردند. لازم است به احترام منتقدان محترم توضیحات زیر را تقدیم کنم.

در ادامه این نامه آمده است:

۱- تکیه اصلی‌ام بر چند نکته بود: اول انکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قانونا نمی‌تواند خانه سینما را منحل کند زیرا خانه سینما شرکت به ثبت رسیده است و انحلال شرکت ثبت شده جز بر اساس اساسنامه‌اش و یا حکم قضایی مقدور نیست. دولت تنها بر اساس قانون می‌تواند با مردم چه حقیقی و چه حقوقی برخورد کند و حق مردم جز به شکل قانونی سلب شدنی نیست. گزارش کار‌شناسی مرکز پژوهش‌ها که امروز منتشر شده است ضمن انکه اختیار وزارت ارشاد را در توقف فعالیتهای غیرمجاز خانه سینما تایید کرده است انحلال را حق وزارتخانه مزبور ندانسته و تعیین تکلیف را به دادگاه صالح مربوط می‌داند. ظاهرا دوستان وزارت ارشاد نیز تا اینجا پذیرفته‌اند.

۲- نکته دوم این بودکه مواضع و سوابق افراد چه حقیقی و چه حقوقی در رعایت حقوق انان دخالتی ندارد. با رفتارهای ناپسند و غیرقانونی پیشین سرجای خویش باید رسیدگی و برخورد قانونی صورت گیرد. در تماس با آقای دکتر حسینی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی ایشان به تخلفات و مواضع سیاسی نا‌مناسب در خانه سینما و زیر این تابلو اشاره می‌کرد. بنده در پاسخ گفتم شما باید به موقع خود با ان رفتار‌ها برخورد می‌کردید نه انکه بعد از چندسال یکباره حکم به انحلال خانه سینما بدهیدو بدین ترتیب مرتکب کاری غیرقانونی شوید. رعایت حق طرفداران حکومت کاری است که همه حکومت‌ها حتی حکومتهای ظالم به آن پایبند هستند حکومت وقتی اسلامی و عادل خواهد بود که در رعایت حق معترضان یا مخالفان دولت نباید از مدار حق و قانونی که خودش تصویب کرده است خارج شود. برخوردهای حضرت علی علیه السلام با خوارج را به یاد آورید. مرحوم شهید مطهری نقل فرموده است که امیر مومنان در مسجد در حال نماز جماعت بود یکی از خوارج وارد می‌شود و در طعنه به مولا با صدای بند شروع به خوانده آیه‌ای از قران می‌کند. چون مستحب است وقتی قران خوانده می‌شود سکوت شود حضرت که در حال قرائت سوره حمد بود تا ان مخالف شروع کرد حضرت سکوت کرد و گذاشت تا طعنه مخالف به گوش همه برسد بعد به حمد ادامه داد. فرد مزبور دوباره با صدای بلند آیه راتکرار کرد علی نیز مجددا سکوت کرد بار سوم یک آیه جوابش را داد و به نماز ادامه داد. علی علیه السلام تا خوارج دست به شمشیر نبرده بودند حقوق انان را از بیت المال قطع نکرد.

۳- گله شده است که این موضعگیری تو دفاع از خانه سینما با برخی رفتارهای غیرقابل قبول تلقی می‌شود. در توضیح عرض می‌کنم ما نمایندگان مبتنی بر اصل ۶۷ قانون اساسی سوگند خورده‌ایم که از حقوق ملت ایران دفاع کنیم. ملت هم ترکیبی است از آدمهایی با عقاید و رفتارهای گوناگون و دفاع از حق همه ان‌ها وظیفه ماست. بنده مانطور که در توقف روزنامه اعتماد ملی به وزارت فرهن گ ارشاد اسلامی اعتراض کردم در توقیف فته نامه ۸۹دی آقای رسایی نیز مخالفت کردم و برای بازگشایی سریع آن رایزنی‌های جدی انجام دادم. همانگونه که برای خانه سینما موضع گرفتم در بسته شدن سایت دانشجویان عدالتخواه و تعقیب مدیر مسئول سایت رجاء به تکاپور افتادم.

۴- نکته چهارم این بود که گفتم برخورد تند وزارت ارشاد با خانه سینما که رعایت همه جوانب قانون در ان نشده در آستانه جشنواره فیلم فجر و انتخابات مجلس عاقلانه نبوده است. می‌گویند از دوسال پیش می‌خواستیم برخورد کنیم ولی چون مشایی با آن‌ها ارتباط گرفته بود و کمکشان کرده بود نتوانستیم! این دلیلبرای پذیرفتن تعلل در انجام وظیفه قابل قبول است؟


اگر شما انان را مقصر می‌دانستید چرا تحت تاثیر منحرفی مثل مشایی خلاف وظیفه کردید؟ حرف من این بود که آیا بعد از چندسال عدم اجرای وظیفه قانونی در بد‌ترین زمان آن هم نه کاملا قانونی دسته‌ای از هنرمندان این کشور را رنجاندن معقول است! در حالی که تعداد قابل توجهی از برجستگان عرصه سینمایی دینی و انقلابی در میان آنان هستند؟ هنوز هم این کار وزارت ارشاد را عاقلانه نمی‌دانم و تلاشم این است که نقطه التیامی و نزدیکی پیدا شود که هم خانه سینما تخلفات قبلی‌اش را اصلاح کند و هم در شکل قانونی از حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برخوردار شود.

۵- می ماند تحلیل سیاسی مصاحبه من که ان را به انتخابات نسبت دادم. درباره این قبیل امرو حقایق بسیاری است که به تدریج بر مردم شریف ایران به ویژه انقلابیون دلسوز آشکار خواهد شد.

شرح این هجران و این خون جگر
این زمان بگذار تا وقت دگر

احمد توکلی
۲۱/۱۰/۱۳۹۰
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟