صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

کاهش مطالبات معوق بانکی در سال 89

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس وجود وثایق اندک در پرونده گروه آریا را از عمده ترین ضعف های موجود در پرونده گروه آریا عنوان کرد و گفت: میزان مطالبات معوق در پایان سال 88 ، 18 درصد تسهیلات بود که در پایان سال 89 به میانگین 5/11 درصد رسیده است.
کد خبر: ۲۱۷۷۹۶
| |
1680 بازدید

به گزارش خبرنگار اقتصادی پانا، غلامرضا مصباحی مقدم در میزگرد تخصصی مطالبات معوقات بانکی ضمن اعلام این مطلب گفت: در پایان سال 89 هدف گذاری شده بود که میزان مطالبات معوق به 10 درصد برسد که این رقم محقق نشد و مطالبات معوق به 5/11 درصد میزان تسهیلات کاهش یافت.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بلوکه شدن اعتبارات یکی از دلایلی بود که کارشناسان و دست اندرکاران را به ریشه یابی مطالبات معوق و یافتن راهکارهای مقابله با آن ترغیب کرد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: نرخ سود تسهیلات بانکی نسبت به سود بازار آزاد پول نرخ پایینی است که مشوق گرفتن تسهیلات، رانت و عدم بازپرداخت است.

مصباحی مقدم اظهار کرد: همچنین نرخ جریمه هم عاملی مشوق در مطالبات معوق است چون از نسبت های موجود در بازار پول کمتر است.

وی ادامه داد: نداشتن وسایل قابل نقد شوندگی نیز از جمله ضعف های نظام بانکی در اخذ مطالبات معوق است.

رییس کمیسیون جهاد اقتصادی با اشاره به گروه آریا گفت: در بررسی پرونده گروه آریا مشخص شد که وثایل اندک در مقابل تسهیلات بزرگ که قابلیت نقد شوندگی نیز ندارند از جمله ضعف های سیستم بانکی است.

وی ادامه داد: سیستم بانکی کشور و معاونت نظارت راهبردی ریاست جمهوری در سال های اخیر کوشش زیادی برای شناسایی صاحبان درشت مطالبات سیستم بانکی انجام داده و مشخص شد تعدادی از افرادی که بدهی های کلان به سیستم بانکی دارند شرکت های متعدد، تودرتو و به هم پیچیده ای دارند و از آن زمان فشارها برای پرداخت بدهی های کلان آغاز شد.

مصباحی مقدم تأکید کرد: سیستم بانکی هنوز حاضر نیست به صورت مشارکت واقعی با فعالان اقتصادی وارد بازار تأمین مالی شود و این امر نیز یکی از دلایل معوقات در سیستم بانکی کشور است

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟