موسسه فیچ رتبه اعتباری مجارستان را کاهش داد
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از آسوشیتد پرس موسسه فیچ رتبه اعتباری مجارستان را با یک رتبه کاهش به بی بی مثبت تنزل داده است.
مجارستان که با بحران بدهی و کسری بودجه روبرو است به دنبال متقاعد کردن اتحادیه اروپا و صندوق بین المللی پول برای دریافت کمکهای مالی است ولی تصویب قانون اساسی جدید این کشور که دخالت دولت در بانک مرکزی را افزایش می دهد موجب متوقف شدن مذاکرات وام دهندگان بین المللی با دولت این کشور شده است .
موسسه فیچ نیز مانند موسسات رتبه بندی مودی و اس اند پی چشم انداز اقتصادی مجارستان را منفی و ناامید کننده ارزیابی کرده است . بر اساس این گزارش مجارستان سال گذشته رسما خواستار دریافت کمکهای مالی بین المللی شده است . مجارستان پیش از این خواستار دریافت کمک مالی 15 تا 20 میلیارد یورویی از اتحادیه اروپا و صندوق بین المللی پول شده بود تا بر بحران بدهی خود غلبه کند.
بانک مرکزی مجارستان اعلام کرد میزان بدهی های این کشور به بالاترین حد خود از سال 1995 میلادی رسیده است. کاهش ارزش پول ملی این کشور در برابر یورو تاثیر منفی شدیدی بر بحران بدهی مجارستان داشته است.
بر اساس این گزارش میزان بدهی مجارستان تا پایان سه ماه سوم 2011 بر اساس آمارهای بانک مرکزی این کشور به بیش از 22.9 تریلیون فورینتس معادل 72 میلیارد یورو رسیده است که این رقم معادل 82.6 درصد تولید ناخالص داخلی است . این رقم تا پایان سه ماه دوم سال گذشته به 76.7 درصد تولید ناخالص داخلی رسیده بود .
از ماه اکتبر تا کنون ارزش پول ملی مجارستان در برابر یورو بیش از 20 درصد کاهش داشته است . دولت ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان از زمان به قدرت رسیدن در ماه می 2010 مهمترین اولویت خود را مقابله با بدهی های سنگین این کشور اعلام کرده است . دولت مجارستان قصد دارد بدهی های خود را تا پایان سال 2012 میلادی به کمتر از 70 درصد تولید ناخالص داخلی کاهش دهد . این رقم باید تا سال 2014 میلادی به کمتر از 60 درصد برسد .
دولت مجارستان طی ماه نوامبر درخواست رسمی دریافت وام 15 تا 20 میلیارد یورویی ار اتحادیه اروپا و صندوق بین المللی پول را ارائه کرده است .


