صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

ساخت و ساز وارداتي با دستورالعمل بومي

فناوري هاي نوين با توجه به شرايط كشور بومي سازي شده اند.
کد خبر: ۲۱۷۰۸۷
| |
1939 بازدید

محمدحسن اكبرزاده ابراهيمي قائم مقام مسكن و شهرسازي خراسان رضوي در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران با اشاره به ضعف آيين نامه ها و دستورالعمل هاي اجرايي گفت: در ژاپن به عنوان كشور پيشرفته در مقابل زلزله در دوره هاي زماني اقدام به اصلاح آيين نامه ها مي شود اما با اين وجود وقوع سونامي زواياي تاريكي را آشكار كرد كه پيش بيني نشده بودند.
اين در حالي است كه آيين نامه ها در كشور تنها با وقوع زلزله و حوادث غيرمترقبه اصلاح مي شوند.
وي ادامه داد: بخشي از ساختمان هاي آسيب پذير نيز متعلق به بافت روستايي كشور است.
وي افزود: شيوه ساخت و ساز اين بخش عمدتا وابسته به در دسترس بودن مصالح، آداب و سنت جوامع و دانش موجود در آن منطقه بوده است.
وي تصريح كرد: طي سال هاي اخير بخشي از اين بافت با همكاري مردم و از طريق تسهيلات دولتي مورد بازسازي قرار گرفته اند.
وي خاطرنشان كرد:‌ در اين راستا افزايش سقف تسهيلات از اقدامات موثر دولت در سرعت بخشي به بهسازي و احياي بافت روستايي است.
اكبرزاده ابراهيمي همچنين ادامه داد: ايمن سازي محيط هاي مسكوني در قالب كلان شهرها با طرح بهسازي و مقاوم سازي بافت فرسوده شهري نيز در دستور كار وزارت راه و شهرسازي قرار گرفته است.
وي با اشاره به كوتاهي هايي در بحث اجرا از سوي برخي از سازندگان و دستگاه هاي نظارت در ساخت و ساز كشور گفت:‌ از طريق نظام مهندسي در بحث نظارت و كنترل كيفيت با پيگيري مضاعف سعي بر اين است كه اين تخلفات به حداقل ممكن برسد.
وي يادآور شد: در سال هاي اخير با اجراي طرح مسكن مهر و ساخت و ساز در سطح وسيعي اتفاق افتاد و بسياري از نارسايي ها، مشكلات روند ساخت و ساز در كشور  بيش از پيش روشن شد و در جهت رفع آنها تلاش شد.
وي تصريح كرد: در همايش سال 87 به تعداد انگشت شماري توليدكننده فناوري هاي نوين در كشور وجود داشت و ميزان استفاده از فناوري هاي نوين و صنعتي سازي در كشور در حداقل ممكن بود اما امروز بيش از 290 شركت در زمينه توليد و ارائه فناوري ها در حال فعاليت است كه اين نشانگر جهش صنعتي سازي و بهره برداري از فناوري هاي ساختماني است.
وي افزود: در استان خراسان رضوي بيش از 40 درصد ساخت و سازهاي كل استان در طرح مسكن مهر به روش صنعتي و نيمه صنعتي در حال احداث است.
وي ادامه داد:‌ گذر از دوره سنتي سازي و حركت به سوي صنعتي سازي امروز اجتناب ناپذير است.
وي خاطرنشان كرد: حركت به سوي صنعتي سازي تحولاتي را در پي خواهد داشت كه در اين بخش با مقاومت هايي هم مواجه خواهد شد.
قائم مقام مسكن و شهرسازي خراسان رضوي گفت: يك سري مصالح سنتي با توجه به آمدن فناوري نوين در بحث صنعتي سازي خريداران خود را از دست مي دهند كه لازم  است از طريق دستگاه هاي مربوطه و دولت به طريقي از اين توليدكنندگان داخلي حمايت كنند تا ضرر كمتري را متحمل شوند و در مسير صنعتي سازي صنعت ساختمان كشور را همراهي كنند.
وي ادامه داد: با دائمي شدن دبيرخانه فناوري هاي نوين ساختماني در خراسان رضوي و شوراي فناوران اميدواريم هدفمندي را در فناوري هاي نوين ساختماني با هدايت مناسب و راهبردي فعالان اين بخش شاهد باشيم.
وي افزود: با توجه به اينكه بخش عمده اي از اين فناوري ها وارداتي است كه از سوي وزارت راه و شهرسازي و مركز تحقيقات ساختمان و مسكن با توجه به شرايط كشور بومي سازي شده اند بايستي نظارت بر اجراي دستورالعمل اجرايي اين فناوري ها به صورت مستمر انجام شود.
وي تصريح كرد:‌ نبايستي اجازه داد سازه اي كه در دستورالعمل اجرايي براي حداكثر 2 طبقه ساختماني است در 4 طبقه اجرا شود در اين صورت سازه كارايي لازم را نخواهد داشت و نتايج ناخوشايندي به بار خواهد آمد.
وي خاطرنشان كرد: با نظر به اينكه بهره بردار اين بناها مردم اند اطلاع رساني عمومي در زمينه شرايط، نحوه بهره برداري از اين بناها كه با روش فن آوري نوين ساختماني احداث شده اند ضروري است.
وي با اشاره به محاسن صنعتي سازي گفت: ساختمان دبيرخانه فناوري هاي نوين در دو طبقه در زيربناي 200 متر در 17 روز اجرا شده است در حالي كه ساختمان مشابه در ساخت و ساز صنعتي حداقل 8 ماه زمان مي برد.
وي ادامه داد:‌ امروزه كه استفاده از منابع طبيعي تجديدناپذير به سرعت در حال افزايش است با در نظر گرفتن كيفيت زندگي نسل هاي آينده بايد در پي راه حلي براي تقليل مصرف منابع تجديدناپذير و بهينه سازي مصرف منابع تجديدپذير باشيم.
وي افزود: كشور ما در رابطه با انرژي هاي تجديدپذير پتانسيل فراواني دارد با توسعه فناوري هاي نوين و استفاده از انرژي هاي تجديدپذير نظير انرژي خورشيد و باد به جاي انرژي هاي فسيلي با حذف حتي يك نيروگاه مولد انرژي تحول عظيمي در كشور به وجود مي آيد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟