صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

نسبت صادرات غیر نفتی به واردات؛70درصد

معاون کمک های تجاری سازمان توسعه تجارت ایران گفت: در 9 ماهه سال 90 میزان صادرات کالا 35 میلیارد دلار بوده است و نسبت صادرات غیر نفتی کشورمان به واردات نیز از مرز 70 درصد گذشت.
کد خبر: ۲۱۵۷۶۱
| |
2409 بازدید

به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان توسعه تجارت ایران، کیومرث فتح الله کرمانشاهی اظهار داشت: یکی از راه کارهای افزایش صادرات غیر نفتی توجه به صدور کالا و خدمات با دانش فنی بالاست لذا تولید انبوه و تجاری سازی کالاهای(های تک) نیاز به تامین منابع مالی و تخصیص تسهیلات ریالی و ارزی با حداقل نرخ سود مصوب بر اساس بسته های حمایتی سیاسی بانک مرکزی دارد و لازم است تسهیلات کامل بخش صادرات از منابع بانکی که در سال جاری معادل 10 درصد تسهیلات است به طور کامل تخصیص یابد.

وی تصریح کرد: باید از صدور کالاها به صورت فله خود داری شود و با بسته بندی مناسب کالا های ایرانی صادر شوند تا ضمن حفاظت از کیفیت کالا نسبت به صادرات با ارزش افزوده اقدام شود.

معاون کمک های تجاری در خصوص موضوع برند گفت: یکی از مباحث مهم در خلق ارزش افزوده  موضوع برندسازی است اگر همه موارد اتفاق افتاد و ما کالای با کیفیت بالا و قیمت رقابتی(قیمت تمام شده) را آماده کردیم حال نوبت به بازار یابی می رسد که طبعا یکی از ابزارهای بازاریابی شرکت و حضور در نمایشگاه های تخصصی و اعزام و پذیرش هیات های بازاریابی است.

وی همراهی بخش اقتصادی وزارت خارجه و رایزنان بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران را در فرایند بازاریابی موثر دانست و ادامه داد: همراهی و مساعدت این گروه در کیفیت و قیمت کالاهای صادراتی کشورمان و حضور در بازارهای هدف حائز اهمیت است.

کرمانشاهی لازمه تحقق اهداف فوق را  آموزش، اطلاع رسانی، فرهنگ سازی و بستر سازی عنوان کردو گفت: خوشبختانه طی سالهای اخیر توسعه صادرات غیر نفتی به خوبی مدیریت شده است تا جایی که موضوع صادرات و صادر کننده که در دهه هفتاد موضوع ضد ارزشی تلقی می شد امروزه به ارزش تبدیل شده و صادرات غیر نفتی امری مقدس و صادرکننده افسر خط مقدم جبهه صادرات است.

وی همچنین با اشاره به صادرات غیر نفتی کشورمان در سال 1389 گفت: نتیجه برگزاری صدها دوره آموزشی توسط اساتید داخلی و خارجی، اطلاع رسانی گسترده و همچنین توجه به تمامی سر فصل های صادرات توسط سازمان توسعه تجارت ایران این است که رقم 600 میلیون دلار صادرات در سال 1357 به بیش از  40 میلیارد دلار صادرات در سال 89  برسد و در 9ماهه سال جاری میزان صادرات کشور با احتساب خدمات فنی و مهندسی از مرز 35 میلیارد دلار بگذرد و در مقابل میزان واردات که در سال گذشته 65 میلیارد دلار بود به مرز 44 میلیارد دلار برسد به نحوی که نسبت صادرات غیر نفتی به واردات با احتساب میعانات گازی در سال 89 به 51 درصد و در 9 ماهه سال 90 به حدود 70 درصد بالغ گردد.

کرمانشاهی اظهار امیدواری کرد ؛ با این رخداد امیدواریم تا ظرف 2 سال آتی جشن برابری صادرات غیر نفتی با واردات کشور را بگیریم، به نحوی که نیاز ارزی کشور از طریق صادرات غیر نفتی تامین و ارز حاصل از صدور نفت در طرح های زیرساختی کشور و برای استفاده آیندگان بماند.

 وی تصریح کرد: این آمار نشانه بهبود صادرات و حرکت به سوی برابری صادرات و واردات است و بیانگر وضعیت مطلوب و موفقیت آمیز صادرات غیر نفتی است، اما با توجه به پتانسیل ها و ظرفیت سازی در کشور و همچنین اعداد و ارقام صادرات غیر نفتی در سایر کشورهای توسعه یافته،  کشور ما همچنان نیازمند همت مضاعف جهت کم کردن فاصله میزان صادرات غیر نفتی با عدد و رقم صادرات غیر نفتی در سایر کشورها است .

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟