ژاک شیراک به ۲ سال حبس محکوم شد
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از فرانس پرس این دو پرونده فساد مالی مربوط به سالهای 1995 تا 1997 میلادی است که شیراک شهردار پاریس بوده است . وی به سوء استفاده از اموال دولتی و عمومی متهم شده بود .
دو سال حبس تعلیقی مجازات شیراک اعلام شده است.
بر اساس این گزارش شیراک که تا پایان دوره ریاست جمهوری دارای مصونیت قضایی بود به ایجاد مشاغل صوری برای طرفداران خود و پرداخت مبالغی از صندوق شهرداری به عنوان حقوق به آنان متهم شده بود. پیش از شیراک تنها رئیس جمهور فرانسه که محاکمه و محکوم شد مارشال فیلیپ پتن بود که در زمان اشغال این کشور توسط نیروهای آلمان نازی در جنگ دوم جهانی ریاست تشکیلات دولتی دست نشانده آلمان موسوم به دولت ویشی را پذیرفت و پس از جنگ به اتهام خیانت محاکمه و به اعدام محکوم شد. هر چند این حکم به حبس ابد تخفیف یافت.
ژاک شیراک از جمله سیاستمداران با سابقه فرانسه است که علاوه بر شهرداری پاریس بین سال های ۱۹۷۴ تا ۱۹۷۶ نخست وزیر و بین سال های ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۷ دو دوره رئیس جمهور این کشور بود.


