قطعارتباطباانگلیسمنافعملیرامحفوظنگهمیدارد
علی اسلامی پناه با اعلام این که مناسبات بین کشورها بر اساس منافع ملی تعریف می شود، گفت: هر کشوری با در نظر گرفتن منافع ملی خود ارتباط یا قطع ارتباط با سایر کشورها را پیگیری می کند.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه ایران و انگلیس سابقه ارتباط دیرینه دارند ادامه داد: در طی سالهای ارتباط بین دو کشور، فراز ونشیبهایی بین دو کشور مشاهده شده اما گاهی اوقات رفتار انگلیس با منافع ملی ایران سازگار نبوده که به طور مثال می توان به اقدام اخیر مقامات این کشور در تحریم بانک ملی ایران اشاره کرد.
وی اقدام ایران در تصویب طرح کاهش ارتباط ایران با انگلیس را عکس العملی در مقابل اقدام این کشور در تحریم بانک مرکزی ایران خواند و بیان کرد: وقتی ایران مشاهده کرد که مقامات این کشور عدم توازنی در رابطه بین ایران و انگلیس ایجاد کرده اند در عکس العملی معقول و منطقی تصمیم گرفت طی مصوبه ای سطح روابط با این کشور را از سفیر به کاردار کاهش دهد.
اسلامی پناه این تنزل رابطه در مقامات دیپلماتیک از حد سفیر به کاردار را پاسخی به انگلیس عنوان کرد و گفت: چنانچه انگلیس از اقدام خود در تحریم بانک مرکزی صرفنظر کند ایران هم از مصوبه خود منصرف شده و سطح روابط را به حالت عادی بارگشت خواهد داد.
ایران از ابزارهای خود برای عکس العمل شدید تر استفاده خواهد کرد
نماینده مردم جیرفت در مجلس هشتم،با اشاره به واکنش وزارت خارجه انگلیس مبنی بر تهدید لفظی و مشورت با شرکای بینالمللی برای پاسخ شدید و قاطعانه به مصوبه مجلس ایران توضیح داد: این یک عکسالعمل طبیعی است که ممکن است از سوی هر کشوری وجود داشته باشد، اما ایران هم برای مقابله ابزارهای خاص خود را در اختیار دارد و به هیچ عنوان از منافع ملی خود کوتاه نخواهد آمد.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، در توضیح آینده روابط ایران با انگلیس با توجه به اظهارات وزارت خارجه این کشور ،تاکید کرد: اگر مقامات انگلیس بخواهند واکنشی شدید در دستور کار قرار دهند ایران هم از ابزارهای خود برای عکس العمل شدید تر استفاده خواهد کرد.
وی در پایان با بیان این که قطع کامل رابطه با انگلیس اهرم مناسبی در مناسبات بین المللی نیست، گفت: بنده معتقدم گفت و گو، مذاکرات و مناسبات باید همچنان ادامه داشته باشد و مسائل سیاسی و بین المللی هم مسیر خود را طی کند، با این تفاسیر اگر مقامات انگلیس عکس العملی شدیدتر علیه ایران در دستور کار قرار دهند ایران قطعا روی قطع رابطه فکر خواهد کرد.
نمایندگان مردم در نشست علنی دیروز (یکشنبه ۶ آذر) مجلس شورای اسلامی ماده واحده طرح کاهش روابط با انگلیس را با ۱۷۱ رأی موافق و سه رأی مخالف به تصویب رساندند.
در همین راستا وزارت خارجه انگلیس هم در واکنش به مصوبه مجلس شورای اسلامی درباره کاهش سطح روابط ایران و انگلیس به تهدید لفظی ایران پرداخته است.


