صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
با رأی نمایندگان و برای ارتقای شایستگی مدیریت بنگاه‌های اقتصادی کشور،

سازمان نظام مشاوره مدیریت کشور تشکیل می‌شود

کد خبر: ۲۰۶۳۴۵
| |
2398 بازدید
نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی تشکیل سازمان نظام مشاوره مدیریت را به منظور توانمندسازی ارزیابی و ارتقای شایستگی مدیریت بخش‌ها و بنگاه‌های اقتصادی کشور را تصویب کردند.

نمایندگان مردم در نشست علنی امروز (یکشنبه ۶ آذر)  در ادامه بررسی طرح بهبود مستمر محیط کسب و کار، ماده ۱۸ این طرح را با ۱۲۹ رای مخالف و ۵ رای مخالف به تصویب رساندند.

براساس این ماده به منظور توانمندسازی، ارزیابی و ارتقاء شایستگی مدیریت بخش‌ها و بنگاه‌های اقتصادی کشور اعم از دولتی، تعاونی و خصوصی و نیز هم‌افزایی و توسعه ظرفیت‌های مشاوره مدیریت در کشور، «سازمان نظام مشاوره مدیریت» در قالب شخصیت حقوقی مستقل غیردولتی و غیرانتفاعی تشکیل می‌شود.

اساسنامه این سازمان با همکاری تشکل‌های اقتصادی ذی‌ربط از سوی اتاق‌ها تهیه می‌شود و ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ این قانون با طی مراحل از جانب دولت به تصویب مجلس می‌رسد.

جمشیدن انصاری در اخطار قانون اساسی با تاکید بر اصل ۸۵ قانون گفت: تمام سازمان‌هایی از این دست، همگی اساسنامه‌هایشان به تصویب دولت رسیده است، اما در ماده ۱۸ تصویب اساسنامه را برعهده معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری می رسد و این مغایر اصل ۸۵ است.

لاریجانی با وارد دانستن این اخطار گفت: لازم است این اساسنامه توسط معاونت توسعه تنظیم شود.

احمد توکلی در اخطار قانون اساسی با تاکید بر اصل ۸۵ قانون اساسی گفت: اگر موسسه غیردولتی است، چرا باید معاونت رئیس جمهور اساسنامه آن را امضا کند و اگر دولتی است که باید براساس اصل ۸۵ قانون اساسی اساسنامه آن یا به تصویب مجلس برسد یا دولت خود آن را تهیه کند.

لاریجانی با اعلام مردود بودن اخطار قانون اساسی نسبت به این موضوع تصریح کرد: اخطار وارد نیست و اشکال دارد که گویا کمیسیون آن را اصلاح کرده است و رای گیری براساس اصلاح شده آن در کمیسیون انجام می شود.

جمشید انصاری در اخطار مجدد قانون اساسی گفت: اساسنامه‌ها باید به صورت لایحه از جانب دولت و بعد از تصویب دولت به صحن ارائه شود و در این ماده صحبتی از تصویب دولت نیست.

لاریجانی با مردود اعلام کردن این اخطار گفت: ارائه مطالب می‌تواند به صورت طرح باشد و نه لزوماً آیین نامه و این برداشت نادرست است که باید به صورت لایحه مطرح شود.

احمد توکلی در اخطار اصل  ۱۴۴ قانون اساسی گفت: براساس ماده ۱۴۴ قانون اساسی کمیسیون اصلی مدتی وقت دارد تا طرح را بررسی کند و بعد به صورت اصلاح شده آن را به صحن علنی بیاورد، نه اینکه در جریان بررسی نماینده را متوقف و اعلام کنند که مواد اصلاح شده است.

لاریجانی اخطار توکلی را وارد دانست و تاکید کرد: اصلاحی که کمیسیون در وسط جلسه بررسی اعلام کرده، از نظر قانونی وارد نیست و ماده به شکل قبلی بررسی می شود نه با اصلاحی که کمیسیون در صحن اعلام می‌کند اعمال شده است.

حمیدرضا فولادگر در تذکری به استناد به ماده ۷۷ آیین نامه داخلی مجلس گفت: این طرح در اتاق‌ها بررسی شده و تحت نظر مرکز پژوهش های مجلس، کارشناسی شده واین که رئیس مرکز پژوهش های مجلس این طرح را هم راستا با مفاهیم سرمایه داری اعلام کرد، نادرست است.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟