صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
نقادي قراخانلو بالا مي‌گيرد:

دولت در انتخابات کمیته ملي المپيك، بیش از 60 رای دارد

در برخي از كشورهاي پادشاهي همچون عربستان سعودي، اردن، اسپانيا و... و كشورهاي سوسياليستي همچون كوبا رئيس ورزش كشور، رياست كميته ملي المپيك آن كشور را نيز برعهده دارد كه براي مقايسه عملكرد آنها با كشورهاي ديگر كافي است به جايگاه ورزشي اين كشورها در جهان نگاهي بيندازيم.
کد خبر: ۲۰۵۷۸
| |
8681 بازدید

در شرايطي كه تقابل گروه‌هاي حاضر در كميته ملي المپيك و سازمان تربيت‌بدني به عنوان دو جريان رقيب در انتخابات كميته ملي المپيك، آشكارتر و جدي تر مي‌شود، رئيس اصلاح‌طلب و البته محتاط كميته ملي المپيك نيز بر خلاف گفتگوهاي پيشين، با ادبياتي جدي‌تر وارد صحنه انتخابات شده و خطرات يكي شدن ظرف مديريتي ورزش ايران را يادآور شده است كه با پيوند اين گفت و گو با ديگر مصاحبه او در سيما، بايد منتظر بود تا نقادي‌هاي وي بيش از اين بالا بگيرد.

به گزارش خبرنگار ورزشي تابناك، رضا قراخانلو اظهار داشت: كشورهايي در عرصه ورزش جهان موفق هستند كه داراي كميته ملي المپيك حرفه اي و مستقل بوده و نهادي مثل سازمان تربيت بدني ندارند.

رضا قراخانلو به پايگاه خبري كميته ملي المپيك، گفت: هماهنگي را بايد در دل سيستم و ساختار جستجو كرد، نظام تصميم گيري بايد به گونه اي باشد كه تمام زير بخش ها با يكديگر هماهنگ باشند.

رضا قراخانلو در واكنش به اظهارات برخي از مسئولان ورزشي كشور مبني بر مديريت متمركز كميته ملي المپيك و سازمان تربيت بدني افزود‌:‌ اگر در ورزش ساختار مناسبي ايجاد شود، هماهنگي ها به بهترين شكل ممكن صورت مي گيرد.

قراخانلو اظهار داشت:‌ در سطح جهان كشورهايي در عرصه ورزش موفق هستند كه داراي كميته ملي المپيك حرفه اي، و مستقل و فدراسيون هاي ورزشي قدرتمند و با ساختاري قوي هستند و نهادي شبيه به سازمان تربيت بدني ندارند.

وي گفت:‌ در اين كشورها دولت، سياستگذاري كلان را برعهده دارد و كمترين نقش و سهم در اجرا برعهده دولت قرار دارد و امور در بعد قهرماني برعهده فدراسيون ها و كميته ملي المپيك قرار مي گيرد.

رئيس كميته ملي المپيك افزود‌: البته در برخي از كشورهاي پادشاهي همچون عربستان سعودي، اردن، اسپانيا و ... و كشورهاي سوسياليستي همچون كوبا رئيس ورزش كشور، رياست كميته ملي المپيك آن كشور را نيز برعهده دارد كه براي مقايسه عملكرد آنها با كشورهاي ديگر كافي است به جايگاه ورزشي اين كشورها در جهان نگاهي بيندازيم.

رئيس كميته ملي المپيك در ادامه به تاثيرپذيري مجمع كميته ملي المپيك از سازمان تربيت بدني اشاره كرد و گفت:‌ به خاطر بيماري ساختاري موجود در ورزش و نقص هايي كه در اساسنامه، قوانين و مقررات وجود دارد، مجمع در همه دوره ها تحت تاثير ديدگاههاي سازمان تربيت بدني قرار داشته است.

وي گفت:‌ در صورتي اين تاثيرپذيري رنگ خواهد باخت كه اصلاحاتي در قوانين صورت گيرد كه در نتيجه آن اختيارات بيشتري از سوي دولت و مجلس شوراي اسلامي به فدراسيون ها، باشگاه ها، كميته ملي المپيك و ساير بخش هاي تربيت بدني كشور داده شود.

قراخانلو افزود: اگر قرار است هماهنگي ها بيشتر شود، افراد غيرمتخصص و بخش هايي كه داراي ساختار غلط هستند بايد خودشان را با ديدگاههاي علمي و تخصصي هماهنگ كنند.

وي در ادامه پرسش هايي را مطرح كرد و گفت: آيا منظور از هماهنگي اين است كه همه تفكرات و ديدگاه ها و افراد مستقل خاموش شوند و فقط يك نفر تصميم بگيرد؟ آيا در دنياي كنوني اين مدل موفق است يا مدل هاي مقابل آن؟ چه ضرورتي دارد كه يك شخص رياست سازمان و كميته را داشته باشد و در عمل چند فدراسيون ديگر را نيز با قرار دادن انسان هاي تابع و بي اراده به دست بگيرد؟
 
اما نقدهاي تند رئيس اصلاح‌طلب كميته المپيك به همين نقطه ختم نشد و او در یک برنامه ورزشی تلویزیون بر چاشني انتقاداتش افزود تا آهسته آهسته به صدر ليست منتقدين دو آتشه سازمان ورزش نزديك شود.
 
علی قراخانلو با بیان اینکه نقش دولت در ورزش غیر قابل انکار است، مدعي شد: از بین کسانی که در مجمع کمیته ملی المپیک حق رای دارند، رئیس و چهار نماینده سازمان تربیت بدنی، نماینده ورزش بانوان و نمایندگان دو وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و آموزش و پرورش همگی زیر مجموعه دولت هستند علاوه بر این 36-37 رئیس فدراسیون ما زیر مجموعه دولت به شمار می آیند.
 
وی ادامه داد: مشکل اینجاست که طبق اساسنامه کمیته ملی المپیک، فدراسیون‌ها باید به این کمیته وابسته باشند، همچنین در اساسنامه فدراسیون‌ها نیز هماهنگی با کمیته ملی المپیک وجود دارد. البته کار بد ما این بوده که فدراسیون‌ها را هم دولتی کرده‌ایم تا دولت در انتخابات این کمیته بیش از 60 رای داشته باشد.
 
رئیس کمیته ملی المپیک کشورمان تاکید کرد: متاسفانه استقلال از روسای فدراسیون‌ها گرفته شده زیرا آنها بلافاصله عزل می شوند و این مشکل اساسی ورزش است و گرنه ما هم اعتقاد داریم باید دولت در ورزش نقش داشته باشد، البته این دلیل نمی شود که چون دولت بودجه فدراسیون‌ها را تامین می کند، پس باید کار دولتی شود.
 
وی خاطر نشان کرد: ما در این سال‌ها نقش مجلس در ورزش را کمرنگ كرده و دولت را در این مورد بسیار گرفتار کرده‌ایم ولی اگر مجلس را به نمایندگی از نظام و مردم بر کمیته ملی المپیک و فدراسیون ها ناظر و مجری قرار دهیم، خواسته های نظام در این بخش تامین خواهد شد.
 
قراخانلو در پاسخ به این سوال که مدل برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک در کشورهای پیشرفته چگونه است؟، گفت: من اطلاعات منسجم و دقیقی ندارم اما می دانم مدل‌های متفاوتی وجود دارد. ما در انتخابات فدراسیون‌های خود نیز این مشکل را داریم مثلا اعضای فدراسیون فوتبال ما توسط افرادی انتخاب می شوند که اکثرا دولتی هستند. در ترکیه اما 104 رای برای باشگاه‌ها فوتبال وجود دارد که با توجه به جایگاه شان در رده‌بندی مسابقات رای بیشتری در انتخابات دارند.
 
وی در این مورد اضافه کرد: در کشورهایی که از نظر ورزشی پیشرفته هستند، عمدتاً دولت نقش نظارت و حمایتی کلان دارد که از راه دور سیاست‌های کلی نظام را ابلاغ و ردیابی می کند و در انتخابات دخالتی ندارند. در این کشورها خانواده ورزش دور هم جمع می شوند، اعضا را انتخاب کرده و در این خصوص هم پاسخگو خواهند بود.
 
رئیس کمیته ملی المپیک ایران در مورد چگونگی انتخاب نماینده قهرمانان المپیکی (المپین‌ها) برای حضور در مجمع عمومی کمیته ملی المپیک اظهار داشت: رضازاده و ساعی توسط کمیته المپین‌ها و بر اساس شاخصه‌های بسیار خوب‌شان انتخاب شده‌اند. البته در این بین نگران بودیم مراد محمدی ناراحت نشود اما او نیز تعداد محدود نماینده‌ها را درک کرده است.
 
وی در مورد انتخاب نماینده مربیان برای حضور در مجمع عمومی کمیته ملی المپیک افزود: رضا مهماندوست هم یکی از مربیان پر افتخار ایران است که به عنوان نماینده مربیان در مجمع شرکت می کند.
 
قراخانلو در پاسخ به این سوال که تا این لحظه چه کسانی برای کاندیداتوری کمیته ملی المپیک ثبت نام کرده اند، به کنایه گفت: استقبال خیلی خوب بوده است زیرا هیچ کس تا این لحظه ثبت نام نکرده است.
 
بايد ديد روند انتقادي قراخانلو تا چه حد بالا خواهد گرفت و آيا از اين پس شاهد خروج اين مدير دانشگاهي از دايره مديران محتاط ورزش كشور خواهيم بود.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟