صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

سوريه نشست رباط را تحريم كرد

شوراي همكاري خليج فارس به بهانه اين كه شوراي اتحاديه عرب در حال برگزاري نشستي در رباط با موضوع سوريه است درخواست سوريه را رد كرد.
کد خبر: ۲۰۳۸۹۰
| |
4183 بازدید

سوريه نشست وزارتي عربي را كه قرار است امروز (چهارشنبه) در رباط، پايتخت مراكش برگزار شود، تحريم كرد.

به گزارش ايسنا به نقل از سايت شبكه الجزيره، اين تصميم سوريه كمي بعد از اعلام مخالفت شوراي همكاري خليج فارس با درخواست دمشق جهت برگزاري نشست فوق‌العاده سران عرب صورت گرفت.

شوراي همكاري خليج فارس به بهانه اين كه شوراي اتحاديه عرب در حال برگزاري نشستي در رباط با موضوع سوريه است درخواست سوريه را رد كرد.

شوراي همكاري خليج فارس در عين حال بر حمايت و پايبندي خود نسبت به تصميمات هيات اتحاديه عرب درخصوص سوريه تاكيد كرد.

يك مقام در وزارت خارجه سوريه تصريح كرد: بعد از صدور راي اتحاديه عرب درخصوص سوريه در تاريخ 12 ماه جاري ميلادي برخي كشورهاي دوست عرب راه‌حل‌هايي در زمينه احياي اعتبار و مشروعيت اتحاديه عرب مطرح و بر اهميت حضور سوريه در نشست ويژه شوراي همكاري عربي و تركيه و نشست وزيران خارجه شوراي اتحاديه عرب در رباط تاكيد كردند.

اين مقام افزود: در نتيجه اين مساله، سوريه تصميم گرفت در پاسخ به تمايل اين كشورها و در راستاي اعتقادش به همكاري عربي مشترك و بدور از واكنش‌ها و به رغم اين كه مي‌دانست فشارهايي عليه آن از سوي برخي كشورها صورت مي‌گيرد، در اين دو نشست شركت كند.

به گفته اين مسئول، در سايه اظهاراتي كه از سوي برخي مسئولان غربي مطرح مي‌شود و به ما رسما ابلاغ شده‌ است، سوريه تصميم گرفت در اين دو نشست شركت نكند.

اين مقام افزود: نگراني دائمي سوريه حمايت از حال و آينده جهان عرب و دور نگه داشتن آن از تهديداتي است كه عليه مسائل سرنوشت‌ساز وجود دارد البته سوريه به نقش ملي خود به رغم تمام تلاش‌ها با هدف نابودي همكاري عرب مشترك ادامه خواهد داد.

وزارت خارجه سوريه در پي اقدام اتحاديه عرب عليه اين كشور آمادگي خود را براي استقبال از هيات عربي بزرگي كه دربرگيرنده كارشناسان نظامي، امنيتي و اصحاب رسانه است جهت بررسي اوضاع اين كشور اعلام كرد.

نيبل العربي، دبيركل اتحاديه عرب با سازمان‌هاي فعال در عرصه حقوق بشر در زمينه اعزام هياتي500 نفري به سوريه كه دربرگيرنده كارشناسان سازمان‌هاي عربي، رسانه‌ها و نظاميان است، به توافق رسيد.

زمان سفر اين هيات در نشست امروز در رباط مشخص مي‌شود.

واشنگتن نيز ابراز اميدواري كرد كه نشست رباط پيام قوي به بشار اسد، رئيس‌جمهوري سوريه به همراه داشته باشد.

يك منبع در وزارت خارجه مراكش پيشتر گفته بود كه نشست وزيران خارجه اتحاديه عرب در حاشيه نشست تركيه و كشورهاي عربي در رباط برگزار خواهد شد.

اين منبع در وزارت خارجه مراكش همچنين تاكيد كرده بود كه در اين نشست قرار است درخصوص ميزان پايبندي سوريه به طرح پيشنهادي اتحاديه عرب براي حل‌ و فصل بحران در اين كشور و چگونگي روند توقف درگيري‌ها و آزادسازي زندانيان سياسي بحث و تبادل‌نظر شود.

اين درحالي است كه مسئولان ايران و روسيه نيز با مخالفان سوريه ديدارهايي داشته‌اند.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟