صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

مطهری: هیچ مصلحتی بالاتر از عمل به قانون نیست

برخي با تعطيل كردن تعقل و نوآوري و ميراندن حريت و آزادگي، مانع اصلاحات اجتماعي مي‌شوند و با عوام‌فريبي، مصلحان جامعه را به حاشيه مي‌رانند./ با جملات اخیر رهبر عزيزمان، ديگر نبايد به اين نقل قول‌ها ترتيب اثر داد. مشكل بزرگ بخشي از اصولگرايان نيز دقيقا همين است؛ يعني برداشت نادرست از اصل ولايت فقيه. این برادران گرامی، ناخواسته و ناآگاهانه، همان مفهومی را از ولایت فقیه ترویج می‌کنند که شبکه «بی.بی.سی»...
کد خبر: ۱۹۹۹۱۶
| |
28188 بازدید
سرویس مجلس ـ نماینده تهران با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در باب اختیارات مجلس، از کسانی که مطالبی را به نقل از ایشان مطرح می‌کنند تا دست و پای نمایندگان را ببندند، انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار «تابناک»، علي مطهري در نطق امروز خود گفت: برخي با تعطيل كردن تعقل و نوآوري و ميراندن حريت و آزادگي، مانع اصلاحات اجتماعي مي‌شوند و با عوام فريبي، مصلحان جامعه را به حاشيه مي‌رانند.

وي در پایان به استناد سخنان مقام معظم رهبري در کرمانشاه از انعطاف هيأت رئيسه مجلس درباره طرح سؤال از رئيس‌جمهور استقبال کرد و خواستار در جريان انداختن آن شد.

متن کامل نطق مطهري را در ادامه بخوانيد:

بيانات رهبر گرانقدر انقلاب اسلامي در جمع دانشگاهيان استان كرمانشاه، نقطه عطفي است در مديريت كشور، نوع رابطه قوا با يكديگر، مديريت مجلس و حل يكي از مشكلات راهبردي اصولگرايان و نبايد به راحتي از كنار آن گذشت.

رهبر انقلاب در آنجا فرمودند: «بعضي‌ها دوست مي‌دارند بگويند فلان تصميم‌ها بدون نظر رهبري گرفته نمي​شود. نه، اين طور نيست. مسئولين در بخش‌هاي مختلف، مسئوليت‌هاي مشخصي دارند. در بخش اقتصادي، در بخش سياسي، در بخش ديپلماسي، نمايندگان مجلس در بخش‌هاي خودشان، مسئولان قوه قضائيه در بخش خودشان مسئوليت‌هاي مشخصي دارند. در همه اينها، رهبري نه مي‌تواند دخالت كند، نه حق دخالت دارد، نه قادر است دخالت كند؛ اصلا امكان ندارد. ... دستگاه‌هاي گوناگون (قوه قضائيه، قوه مجريه، قوه مقننه) مثل همه دنيا كارهاي موظف قانوني خودشان را انجام مي‌دهند، با اختيارات كاملي كه در قانون اساسي معين شده».

اين چند جمله كه بايد با آب طلا نوشته و در محل قواي سه گانه نصب شود، مي‌تواند بسياري از معضلات سياسي و حتي اعتقادي مسئولان نظام در ارتباط با اختيارات و وظايف خود را حل كند.

بسیار مي‌شنويم كه مثلا درباره پرونده اتهامات اقتصاديِ برخي مقامات بلند پايه دولتي گفته مي‌شود: رهبري فعلا رسيدگي به آنها را صلاح نمي‌دانند و به اين وسيله دست قوه قضائيه بسته مي‌شود. ما نمايندگان مجلس نيز در نشست‌های رسمي و غير رسمي خود جملاتي از اين قبيل را زياد شنيده‌ايم كه: آقا مخالف اين طرح هستند، رهبري با استيضاح فلان وزير مخالف است، آقا با طرح سؤال از رئيس‌جمهور مخالفند. رهبري نسبت به قرائت فلان گزارش ملاحظاتي دارند.

بديهي است كه اكثريت قريب به اتفاق نمايندگان با شنيدن چنين جملاتي، از روي احترام و اعتقاد، از اظهار نظر خودداري مي كنند يا از اجراي طرح خود منصرف مي شوند و اين يعني محدود شدن اختيارات نمايندگان و بازداشتن آنها از انجام بخشي از وظايف خويش و ناديده گرفتن حقوق موكلين خود. اين جملات مانند زنجيري است كه دست و پاي مجلس را مي‌بندد؛ افزون بر اين كه راه را براي متملقان و چاپلوسان و فرصت‌طلبان باز مي‌كند و افرادي با نزديك كردن خود به كانون قدرت الهي ولايت فقيه و نقل قول از اين و آن، ميدان را به دست مي‌گيرند و با تعطيل كردن تعقل و نوآوري و ميراندن حريت و آزادگي، مانع اصلاحات اجتماعي مي‌شوند و با عوام فريبي، مصلحان جامعه را به حاشيه مي‌رانند.

با جملات اخیر رهبر عزيزمان، ديگر نبايد به اين نقل قول‌ها ترتيب اثر داد. مشكل بزرگ بخشي از اصولگرايان نيز دقيقا همين است؛ يعني برداشت نادرست از اصل ولايت فقيه. این برادران گرامی، ناخواسته و ناآگاهانه، همان مفهومی را از ولایت فقیه ترویج می‌کنند که شبکه «بی.بی.سی» در مستند مرموزانه اخیرش با ده‌ها روش ژورنالیستی، سعی در القای آن به مخاطبان داشت؛ یعنی بدون اجازه از رهبری، هیچ کس در ایران در هر مقام، از نماینده و غیر نماینده، اجازه کوچکترین تحرک قانونی ندارد.

اينجانب بارها در مصاحبه‌ها و سخنراني‌هاي خود گفته ام كه ولايت فقيه به معناي تعطيل عقل و نداشتن ابتكار عمل نيست، به معناي چشم پوشي يك نماينده از اختيارات قانوني خود و رها كردن وظيفه دفاع از حقوق مردم نيست، به معناي اين كه يك نفر فكر مي‌كند و تصميم مي‌گيرد و ديگران عمل مي‌نند، نيست، ولايت فقيه ـ همان طور که شهید مطهری تصریح می کنند ـ ولايت ايدئولوژيك و ولايت مكتب است.

اكنون اين رهبر روشن بين انقلاب اسلامي است كه بر اين سخن تأكيد نموده و مي‌گويد: «دستگاه‌هاي گوناگون مثل همه دنيا، كارهاي موظف قانوني خودشان را انجام مي‌دهند، با اختيارات كاملي كه در قانون اساسي معين شده، اما حركت كلان و كلي نظام اسلامي به سمت آرمانها بايد منحرف نشود. اگر منحرف شد، بايد گريبان رهبري را گرفت، او را بايستي مسئول دانست»؛ اين سخن رهبر بصير ما، يعني همان ولايت ايدئولوژيك و نظارت كلي بر حركت نظام كه از جاده اسلام منحرف نشود.

اينجانب اين روشن‌بيني را كه از سنخ روشن‌بيني است كه در امام (ره) و شهيد آيت‌الله مطهري وجود داشت، به رهبر گرامي انقلاب اسلامي تبريك مي‌گويم. اين سخنان ثابت مي‌كند كه اصل مترقي ولايت فقيه، تضادي با دمكراسي واقعي ندارد. اميدوارم بخشي از اصولگرايان كه برداشت تنگ نظرانه‌اي از اصل ولايت فقيه دارند و مشكلاتي براي كشور و ناپايداري در فضاي سياسي ايجاد كرده اند، عنايت كافي به اين جملات رهبر انقلاب داشته باشند و اين جملات مانند آنچه ايشان در مراسم 14 خرداد امسال فرمودند كه «مخالفان بايد در بيان نظرات خود آزاد باشند»، نزد آنها مهجور نماند و اين گونه نباشد كه آنچه از بيانات رهبري با روحيه و ميل ما سازگار نيست، مغفول واقع شود.

شاید اگر این برادران اصولگرا، بیانات روشنگر رهبر بزرگوار در تاریخ اول شهریور 89 در دیدار با دانشجویان را نادیده نمی‌گرفتند، دیگر لازم نبود که ایشان دوباره و چنین صریح و روشن به تبیین نقش ولایت فقیه بپردارند.

ایشان در آن دیدار چنین فرمودند: «مبادا کسى تصور کند، رهبری یک نظری دارد که بر خلاف آنچه به عنوان نظر رسمی مطرح می‌شود، در خفا به بعضی از خواص و خلّصین، آن نظر را منتقل می‌کند که اجرا کنند؛ مطلقاً چنین چیزی نیست. اگر کسی چنین تصور کند، تصور خطایی است؛ اگر نسبت بدهد، گناه کبیره‌ای انجام داده. نظریات و مواضع رهبری همینی است که صریحاً اعلام می‌شود؛ نه جایز است، نه شایسته است که مواضع دیگر غیر از آنچه که رهبری به صورت علنی و صریح به عنوان مواضع خودش اعلام می کند، وجود داشته باشد».

گویا با سخنان اخیر مقام معظم رهبري در دانشگاه رازي کرمانشاه، راه بسياري از اقدامات اصلاحي قانوني ـ  كه با برخي توهمات بر زمين مانده است ـ هموار شود و بيش از اين نبايد تعلل ورزيم. ديگر حجت بر همه ما تمام شده و بهانه‌اي براي شانه خالي كردن از زير بار مسئوليت‌ها نداريم.

بار ديگر به اين جمله رهبري توجه فرماييد: نمايندگان مجلس در بخش‌هاي خودشان مسئوليت‌هاي مشخصي دارند. در همه اينها رهبري نه مي‌تواند دخالت كند، نه حق دارد دخالت كند، نه قادر است دخالت كند. اصلا امكان ندارد. خلاصه سخن رهبر انقلاب اين است كه هيچ مصلحتي، بالاتر از عمل به مسئوليت‌ها و اجراي قانون نيست.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟