صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

جاده‌‌های کردستان در وضعیت بحرانی

کد خبر: ۱۹۷۰۵۶
| |
2705 بازدید
نماینده مردم بیجار در مجلس، با بیان این که هم‌اکنون شهرستان بیجار پایین‌ترین موقعیت جاده‌سازی در سطح کشور و استانی را دارد، گفت: نبود جاده های مناسب در استان کردستان به‌ویژه این حوزه انتخابیه موجب شده که اقتصاد منطقه به مقدار مناسب رشد نکند.

بهمن مرادنیا عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات و نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو تفصیلی با نشریه سوران به تشریح وضعیت جاده‌های استان کردستان پرداخته است، که در ذیل می‌خوانید.

آقای مرادنیا شما به‌عنوان نماینده مردم بیجار، حسن‌آباد و بابا‌رشانی آخرین بار کدام طرح عمرانی را مورد پیگیری قرار داده‌اید؟

در دو هفته گذشته به همراه مسئولانی از وزارت راه و شهر‌سازی و به همراه مدیرکل استان و تنی چند از مشاوران و مهندسان ناظر و پیمان‌کار بازدیدی از کلیه راه‌های در دست اقدام جهت آسفالت و جاده‌سازی داشتیم، این بازدید ساعت‌ها طول کشید و حتی بعد از نماز و نهار هم به‌طور جدی پیگیری شد، با دست‌اندرکاران طرح‌ها در هر منطقه‌ای نشستی مختصر به‌همراه خسته نباشید و خداقوتی به آنان داشتیم و جاهایی که پیشرفت کار به‌خوبی انجام گرفته بود از اقدام‌کنندگان تقدیر و تشکر و قدردانی به‌عمل آمد و در جاهایی که کندی کار مشخص بود تذکر داده می‌شد.

به‌طور کلی وضعیت جاده‌سازی در کردستان و شهرستان بیجار را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

این حرف من نیست هر‌کس اگر کوچک‌ترین اطلاعاتی داشته باشد می‌داند که چه ظلمی در رابطه با جاده‌سازی به این منطقه که نقش اساسی در اقتصاد استان کردستان دارد، شده است، همه می‌دانیم که اگر در سال‌های گذشته موضوع جاده‌سازی به خوبی مورد توجه قرار می‌گرفت، امروز خیلی از وسایل نقلیه مسیر خود را برای مسافرتی راحت و نزدیک این‌جا را انتخاب می‌کردند و همین مسئله اهمیت خاصی برای اقتصاد شهر و استان کردستان داشت، تا یکی دو سال گذشته کسی باور نمی‌کرد که در روزهای تعطیل جاده بیجار- زنجان و بیجار- دیواندره ترافیکی چند ساعته داشته باشد و باز کسی کمتر توجه می‌کرد که ساکنین شهر و روستای منطقه در قیاس با شرایط منطقه‌ای بیشترین وسیله نقلیه شخصی داشته باشند، با توجه به این موارد ما هم‌اکنون در شرایط بحران جاده‌ای به سر می‌بریم و پایین‌ترین موقعیت جاده‌سازی در سطح کشور و استانی را داریم و هر چه قدر هم تلاش شود باز نارسایی‌ها به قدری است که حل آن زمان بیشتری می‌طلبد.

ارزیابی شما از وضعیت اعتبار این بخش چیست؟

امسال و سال گذشته در نشست‌های گوناگونی که با کارشناسان مربوطه داشتیم و ترسیم طرحی به‌عنوان این ‌که با هزینه‌هایی که از خارج از بودجه استانی و از سفر مقام معظم رهبری گرفته شده در نظر گرفتیم به‌عنوان این‌ که همه روستاهایی که بالای پنجاه خانوار هستند، جاده آسفالته داشته باشند، شاید روستاهای باقی مانده فکر کنند که چرا اقدامی برای ما نشده است سؤال خوبی است و احتیاج به توضیح کامل‌تری دارد.

این حرف دال بر حذف یا در نظر نگرفتن آن روستاها نیست، موضوع را در چندین جلسه و سخنرانی در گذشته و هم‌اکنون گفته‌ام که بیشتر روستاهای ما فاقد این نعمت هستند و در طول عمر با برکت جمهوری اسلامی متأسفانه در این زمینه خیلی کم کاری شده و موجب رنجش روستاییان عزیز گردیده و چه بسا با اطلاعات ناقصی که در اختیار عزیزانم در روستا می‌گذارند این‌طور تصور شود که هزینه‌هایی جابه‌جا گردیده است ولی به‌طور حتم این اتفاق نیافتاده و نمی‌افتد، تنها نبود نقدینگی و طیف وسیع جاده‌های خاکیست که معضل بزرگی در منطقه به‌شمار می‌آید.

علت‌های کندی جاده‌سازی در این منطقه چیست؟

با توجه به موارد مذکور و کمبودها و نبودهای فراوان نقدینگی، گران شدن قیر و مصالح جاده‌ای با توجه به هدفمند کردن یارانه‌ها، افزایش هزینه سوخت و چند مورد دیگر موجب کندی کار می‌شود، اما باز به حول و قوه الهی و با عنایت ویژه مسئولان مملکتی امسال هم سری جدیدی از جاده‌سازی در روستاها را آغاز کردیم که امیدواریم هرچه زودتر به پایان برسد و موجب خوشحالی مردم و مایه افتخار برای همگان باشد، من از برادران و خواهران بزرگوارم در همه روستاها می‌خواهم که بیاییم واقعیت‌ها را مدنظر قرار دهیم، هر چیزی را با میزان واقعیت‌ها بسنجیم و بدانیم که حرکت عظیم جاده‌سازی که در منطقه شروع و بنده به‌عنوان خدمت‌گزار شماها متعهد می‌شود که در مدت کوتاهی همه جاده‌ها را بهسازی و آسفالت نماییم تا دیگر شاهد عقب‌‌ماندگی در این زمینه نباشیم، همکاری و صبر و بردباری مردم مایه تقویت روحیه کار و تلاش و سازندگی مسئولان می‌شود و هرچه این اهرم کامل‌تر باشد، نتیجه مطلوب‌تر و باارزش‌تر خواهد شد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟
آخرین اخبار