صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

افزايش ديه و عدم پيش بيني اعتبارات كمكي

با این وجود سخنگویی قوه قضائیه با اعلام عدم دریافت دلایل منطقی برای تعیین نرخ دیه امسال بر اصرار این نهاد در اجرای دیه 90 میلیون تومانی خبر داد که با این حساب باید دید رایزنی دولت و مسئولان صنعت بیمه در این روزها تا چه میزان بر رأی این قوه تأثیر خواهد گذاشت .
کد خبر: ۱۸۵۰۳۳
| |
2206 بازدید
|
۴
سخنگوی قوه قضائیه معتقد است با افزایش دیه شخصی به زندان نخواهد افتاد در حالیکه این سخن با عدم پیش بینی منابع مالی لازم برای رفع مشکلات بیمه شدگان و زندانیان کشور با ابهامات بسیاری همراه است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس«توانا»، با اعلام مجدد خبر نرخ 90 میلیون تومانی دیه امسال از سوی سخنگوی قوه قضائیه، مدیران عامل شرکت‌های بیمه ضمن تکرار نگرانی و بلاتکلیفی خود در شرایط فعلی همچنان از بروز مشکلات زیاد بیمه شدگان در صورت تصویب دو برابری نرخ دیه سخن می‌گویند و با بیان راهکارهایی سعی در تجدید نظر نرخ اعلامی قوه قضائیه دارند.

به این صورت که آنان معتقدند براساس قانون مجازات اسلامی دیه یک انسان بهای صد شتر معادل ۹۰ میلیون تومان است که می‌توان با توجه به گرانی قیمت این معیار انتخاب دیه در کشور؛ با واردات شتر از کشورهای همسایه از افزایش قیمت آن در سال‌های آینده جلوگیری‌ کرد و هرسال قیمت مناسبی را برای تعیین نرخ دیه اعلام نمود.

البته محقق شد این امر منوط به موافقت قوه قضائیه و سایر بخش‌های مربوطه به تعیین نرخ دیه دارد اما این آن را می‌توان به عنوان یک راه حل برای جلوگیری از افزایش قیمت شتر در هر سال عنوان کرد .

از سوی دیگر تمام مسئولان صنعت بیمه کشور نیز در این مسیر همچنان بر رایزنی قوه قضائیه با قوه مجریه برای رسیدن به یک معیار منطقی برای تعیین نرخ دیه امیدوار هستند به نحوی که در روزهای گذشته پیشنهاداتی مبنی بر توافقات لازم بر دیه 55 تا 60 میلیون تومانی را برای اطلاع مردم جامعه بیان کرده بودند .

با این وجود سخنگویی قوه قضائیه با اعلام عدم دریافت دلایل منطقی برای تعیین نرخ دیه امسال بر اصرار این نهاد در اجرای دیه 90 میلیون تومانی خبر داد که با این حساب باید دید رایزنی دولت و مسئولان صنعت بیمه در این روزها تا چه میزان بر رأی این قوه تأثیر خواهد گذاشت .

در این میان موضعگیری بیمه مرکزی نیز قابل توجه است چراکه هفته‌های گذشته رئیس کل بیمه مرکزی از تدوین لایحه‌ای برای تعیین نرخ دیه امسال خبر داده بود و لازمه تصویب آن را موافقت هیأت دولت بیان کرد اما با اعلام نرخ 90 میلیون تومانی به سرنوشت این لایحه نباید چندان خوش امید داشت. با این وجود مسئولان بیمه مرکزی کماکان خواستار بررسی لایحه مذکور هستند تا به واسطه آن تغییرات مثبتی در نرخ دیه امسال از جانب مسئولان امر اتخاذ شود .

همچنین رئیس کل بیمه مرکزی در روز‌های اخیر طی نامه‌ای با انتقاد از اعلام یکباره دیه 90 میلیون تومانی حتی ابهامات این لایحه را نیز برای روشن سازی افکار عمومی برطرف و در ادامه تأکید می‌کند که انتظار صنعت بیمه از متولیان و مسئـولان تصمیم‌گیر به ویژه دادگستری این بود که با اجتناب از دو برابر شدن یکباره نرخ دیه با تدوین یک لایحه‌ی جامع با همکاری بیمه مرکزی، آن را در اختیار قوه قضائیه قرار می‌دادند تا بررسی‌های به عمل آمده در مسیر صحیح و کارشناسی شده‌ای پیش می‌رفت.

رئیس کل بیمه مرکزی یکی از مهمترین بخش‌های این لایحه پیشنهادی را تعیین مکانیزمی برای افزایش سالیانه مبلغ ریالی دیه عنوان می‌کند که براساس آن ارزیابی‌های انجام شده، معلوم و منطقی می‌گردد.

جواد فرشباف ماهریان حتی اجرای دیه 90 میلیونی را منوط به تعیین تکلیف قانون بیمه شخص ثالث می‌داند و معتقد است برای اجرایی شدن این نرخ نخست باید قانون بیمه شخص ثالث مطابق با آن تغییر کند چراکه در بیمه‌های اجباری که بیمه شخص ثالث مهم‌ترین آن به شمار می‌آید فرد نمی‌تواند فرانشیز بپردازد و از این‌رو هر گونه افزایش در قیمت حق بیمه به نحوی که فرد مقصر در حادثه را ملزم به پرداخت بخشی از غرامت کند، به معنی نادیده گرفتن قانون مذکور بوده و که در این راستا باید برای تغییر در ماهیت قانون شخص ثالث از مجلس مصوبه گرفت.

به گزارش فارس، در این دو ماه که از جانب قوه قضائیه فرصتی برای تعیین نرخ دیه امسال به دولت داده شده بود نظرات متفاوتی از سوی مسئولان بیمه‌ای کشور و نهاد‌های مربوطه عنوان شد و حتی مسیر به تعیین دیه براساس نقره نیز پیش رفت اما به دلیل ابهامات این نظرات گویا قوه قضائیه قانع نشده و مطابق همان بررسی‌های اولیه خود دیه 90 میلیون تومانی را برای اجرا به اطلاع شرکت‌های بیمه ارائه داده است .

حتی سخنگوی قوه قضائیه برای رفع نگرانی مردم عنوان می‌کند که امسال هیچگونه تغییری در نرخ دیه به وجود نمی‌آید و دیه براساس همان 90 میلیون تومان اعلام شده از سوی قوه قضاییه تعیین می‌شود البته وی متذکر است که قراردادهای امسال که براساس 45 میلیون تومان تنظیم شده باید از ابتدای مهرماه، مورد تجدید قرار گیرد.

به گزارش فارس، برای فراخوان شرکت‌ها در افزایش حق بیمه در قرارداد‌ها نخست باید بخشنامه بیمه مرکزی ابلاغ شود به این صورت که قوه قضائیه مصوبه افزایش دیه را به بیمه مرکزی ارائه و در نهایت بیمه مرکزی راهکار‌های اصلاح قرارداد‌ها را ابلاغ می‌کند که در شرایط فعلی سخن این مقام مسئول با قطعیت‌هایی همراه نیست زیرا به نظر می‌رسد دولت همچنان بر موضع قبلی خود مبنی بر لزوم تجدید نظر در این نرخ پافشاری می‌کند و اجرای قطعی نرخ 90 میلیون تومانی با ابهاماتی روبه رو است.

سخنگوی قوه قضائیه معتقد است با افزایش دیه شخصی به زندان نخواهد افتاد به این صورت که اگر متهم توانایی پرداخت مبالغ را نداشته و معسر شناخته شود به زندان نمی‌رود و براساس احکام اعسار موضوع او مورد رسیدگی قرار می‌گیرد .

البته این اظهارات در حالی بیان شده است که اکثریت کارشناسان بیمه‌ای کشور و مسئولان دولتی افزایش دیه را مساوی با افزایش افراد گرفتاردر زندان می‌دانند .

به این صورت که دیه یوم الاداء بوده و تعهدات شرکت‌های بیمه محدود است و در این مسیر در صورت افزایش نرخ جدید دیه امسال مبلغ مابه التفاوتی به وجود می‌آید که پرداخت آن با بیمه شدگان است .

با این حساب آیا مردم توانایی پرداخت چنین مبالغی را دارند یا خیر که اگر حرف سخنگویی قوه قضائیه را ملاک قرار دهیم شاید منابعی را برای این امر اختصاص داده‌اند ولی مشاهدات نشان از آن دارد که هنوز چنین امری برای اطلاع رسانی بیان نشده و حتی در این میان بیمه مرکزی نیز از این تصمیم متعجب شده است.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴
علیرضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۵/۳۰
مدیران و صاحبان شرکتهای بیمه فقط فکر سودهای کلان خودشان هستند.
چرا کسی فکر نمیکند ممکن است خودش با یک تصادف معلول یا خانوادش بیسرپرست شوند . انوقت با این دیه کم چه بلایی سرش میاد. متاسفانه کسی به فکر خانواده اسیب دیده نیست که بیشترشان هم مردم مستضعف هستند .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۲
مبلغ ديه در ايران از همه كشورهاي جهان كمتر است ..
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟