صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

میانگذر دریاچه ارومیه در هاله‌اي از ابهام!

کد خبر: ۱۸۴۷۰
| |
15915 بازدید
|
۱

افتتاح پل ميانگذر درياچه اروميه که 30 سال پيش کلنگ زني شده همچنان در ابهام است. اين در حالي است که وزير جديد راه چندي پيش در مصاحبه اي تلويزيوني وعده افتتاح يک باند از اين پل قبل از عيد فطر را داد.

به گزارش مهر، پل ميان گذر درياچه اروميه که از آرزوهاي ديرين مردم دو سوي درياچه بود، در قالب بزرگراه شهيد کلانتري طراحي شده و عمليات اجرايي آن از سال ‪ ۱۳۵۸‬آغاز شده است.

اين طرح از ‪ ۲۹‬سال گذشته تاکنون فراز و نشيب‌هايي داشته و در برخي از سال‌ها اعتباراتي به آن تخصيص يافته و در برخي از سال‌ها، اصلا هيچ اعتباري نداشته است.

با پايان يافتن مطالعات اين طرح که از سال ‪ ۱۳۷۷‬آغاز شده بود، در اواخر سال ‪ ۸۱‬ مجري طرح انتخاب و در سال ‪ ۱۳۸۱‬عمليات خاکي و يک سال بعد عمليات آبي طرح توسط شرکت صنعتي دريايي ايران (صدرا) آغاز شد.

مسائل پيش‌بيني نشده افتتاح پل را تحت تأثير قرار داده است
پل ميان گذر درياچه اروميه که در نوع خود نخستين تجربه متخصصان و مهندسان کشور در شرايط اقليمي، جغرافيايي و آب و هوايي متفاوت از جنوب کشور بود، مسائل پيش‌بيني نشده‌اي نيز در طول زمان اجرا به وجود آمد که اجراي سريع پروژه را تحت تأثير قرار داد.
 
نبود شناورهاي متناسب با حجم سنگين کار در درياچه اروميه، بستر به شدت لغزنده و لجني بستر درياچه در مسير اجراي پل، وزش بادهاي تند و سرماي زير ‪ ۲۰‬درجه سانتي‌گراد منطقه، رفت‌وآمد همزمان شناورهاي مسافري با شناورهاي عظيم اجرايي پل از جمله مشکلاتي بود که به گفته مسئولان شرکت صدرا موجب کندي کار شده است.
اين پل ‪ ۱۲۷۶متر طول دارد که در قسمت پر نشده جاده داخل درياچه اروميه و با استفاده از سازه‌هاي آهني و بتني ساخته مي‌شود.

حداکثر ارتفاع پل از سطح آب دريا ‪ ۱۲‬متر، عرض پل ‪ ۲۷/۷‬متر که داراي دو مسير رفت و برگشت هر کدام با ‪ ۹/۵‬متر عرض و يک مسير عبور راه آهن با پنج متر عرض و دو مسير پياده رو هر کدام با يک متر عرض طراحي و در حال ساخت است.

عرشه اين پل که ترکيبي از سازه آهني و بتني است، روي ‪ ۴۲۴‬ پايه قرار گرفته که در اصطلاح فني به آنها شمع گفته مي‌شود.
متوسط ارتفاع هر شمع 81 متر است که با استفاده از پيشرفته‌ترين تجهيزات دريايي در دل بستر درياچه قرار داده شده‌اند.

شمع‌ها نيز ترکيبي از سازه‌هاي آهني و بتن مخصوصي است که اين بتن در مقابل خوردگي و آب به شدت شور درياچه مقاومت دارد.

قطر هر يک از شمع‌ها 32 اينچ است که با يک شيب 2/1 درصدي به طرف قسمت مياني بالا رفته و با همين شيب در طرف ديگر پايين مي‌آيد.

اين پل داراي ‪ نوزده دهانه است که ‪ ۹‬دهانه آن در شرق و ‪ ۹‬دهانه ديگر در غرب قرار گرفته که هر يک از اين دهانه‌ها حدود ‪ ۷۰‬ متر طول دارند.
دهانه مياني پل که پيچيده‌ترين و سخت‌ترين بخش پل به لحاظ اجرايي است ‪ ۱۰۰‬متر طول دارد که با استفاده از يک سازه قوسي روي عرشه قرار داده شده است.

قطر طولي اين سازه ‪ ۱۰۰‬و ارتفاع آن از روي عرشه ‪ ۲۵‬متر است که پس از ساخت در خشکي، در سه مرحله در بالاي عرشه مونتاژ شده است.

اين سازه که در نوع خود، يکي از سازه‌هاي فلزي عظيم به شمار مي‌رود، يک‌هزار و ‪چهارصد ‬تن وزن دارد که توسط شرکت تراکتورسازي ساخته شده است.

پل ميانگذر آذربايجان غربي را به قطب مهم تجارت خارجي تبديل مي‌كند
مسئولان اجرايي و کارشناسان اقتصادي از پل ميانگذر درياچه اروميه به عنوان پل توسعه آذربايجان غربي و کشور ياد مي‌کنند و بر اين باورند با بهره‌برداري از اين طرح، آذربايجان غربي به يکي از قطب‌هاي مهم تجارت خارجي و ترانزيت کالا بين شرق و غرب تبديل خواهد شد.

اين طرح علاوه بر اين که مسافت شهرستان اروميه با مرکز کشور را بيش از ‪۱۰۰‬کيلومتر کاهش مي‌دهد، مسير ترانزيت کشور را از درياچه اروميه به مرزهاي زميني تمرچين در پيرانشهر، سرو در اروميه، کيله در سردشت، بازرگان و پلدشت در شهرستان ماکو وصل خواهد کرد.

مديريت آذربايجان غربي، مسئول اجراي پل ميانگذر درياچه اروميه نيست
استاندار آذربايجان غربي در زمينه زمان افتتاح پل که وزير راه وعده افتتاح باند اول آن را پيش از عيد فطر داده است، گفت: مديريت آذربايجان غربي، مسئول اجراي پل ميانگذر درياچه اروميه نيست.

رحيم قرباني در جريان بازديد از روند اجراي طرح ميانگذر شهيد کلانتري اروميه، در مورد اظهارت اخير وزير راه و ترابري درباره پايان عمليات اجراي باند اول پل ميانگذر تا عيد سعيد فطر اظهار داشت: مديريت استان، مسئول اجراي پروژه نيست و ما براي تسريع در اجراي طرح اقدام کرده‌ايم و تاکنون نيز مشکل اعتباري پروژه را حل کرده و براي رفع مشکلات فني و اجرايي آن به وزارت راه و ترابري کمک کرده‌ايم.

وي در ادامه اين بازديد روند اجرايي پروژه را خوب ارزيابي کرد و بيان داشت: مسئوليت اين پروژه بر عهده وزارت راه و ترابري است و ما نيز درباره اظهارنظر اخير وزير راه به نظر وي احترام گذاشته و منتظر مي‌مانيم تا ببينيم اين وعده وزير راه محقق مي‌شود يا نه.

مجري پروژه ميانگذر درياچه اروميه نيز در اين بازديد، با اعلام اين‌که از 1300 متر طول عرشه پل ميانگذر، تا کنون کار بتن ريزي 750 متر به حجم سه هزار و هشتصد متر مکعب به پايان رسيده است گفت: کل حجم بتن ريز روي عرشه پل شش هزار متر مکعب است که با سرعت در حال اجرا هستيم.

علي اصغر ضميري افزود: به دنبال اين هستيم که بر پايه برنامه زمان‌بندي شده در نخستين فرصت، باند اول ميانگذر را براي عبور و مرور مردم آماده و تحويل دهيم.
وي به روند عمليات نصب عرشه باند دوم پل روي پايه‌هاي بتني نيز اشاره و خاطرنشان کرد: تا کنون بيش از چهارصد متر از طول عرشه روي پايه هاي بتني نصب شده است.
 
نظر ما همان اظهارات وزير راه و ترابري است
مشاور وزير راه وترابري و مجري طرح ميانگذر درياچه اروميه نيز در گفت‌وگو با مهر درباره زمانبندي افتتاح باند اول اين طرح اظهار داشت: نظر ما همان اظهارات وزير راه و ترابري است.

وزير راه وترابري نيز در گفت‌وگويي پس از برگزاري نشست هيأت دولت اعلام کرده است: باند اول ميانگذر شهيد کلانتري درياچه اروميه تا عيد سعيد فطر و دو باند آن تا پايان سال جاري، آماده بهره‌برداري مي شود.

اين اظهارات در حالي است که وعده‌هاي همه مسئولان کشور، از جمله رئيس‌جمهوري، وزير راه قبلي و برخي مسئولان استاني درباره پايان اين طرح تاکنون محقق نشده است.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۳ - ۱۳۸۷/۰۶/۲۶
این یکی از احساسی ترین و ضد جغرافیایی ترین طرحها کشور است.در دنیا همه تلاش می کنند تا با استفاده صحیح از محیط زیست کمترین خسارت را به طبیعت وارد کنند ما برای کمترین بهره برداری بیشترین خسارت را به طبیعت وارد می کنیم. پس از افتتاح این طرح یک فاجعه زیست محیطی اتفاق خواهد افتاد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۱ - ۱۳۸۷/۰۶/۲۶
با سلام.اجرای این پل معضلات شدید زیست محیطی در دریاچه زیبای ارومیه ایجاد کرده و می کند که از جمله آن میتوان به جلوگیری از جریانهای طبیعی کف دریاچه در اثر مسدود شدن ارتباط دو بخش شمالی و جنوبی و بهم خوردن غلظت طبیعی مواد محلول در آب در دو سمت آن است.به عنوان یک دانشگاهی معتقدم بهترین کار ، تخریب این میانگذر و استفاده از تکنولوژی جدید در ساخت دوباره آن است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۳ - ۱۳۸۷/۰۶/۲۶
با سلام.اينجانب اهل اروميه وديروز در محل پل بودم و با اين وضعيت كه اونجا كار مي كنند پل به اين زوديها تمام نخواهد شد.واقعا جاي تاسف است كه بر روي عرشه پل تعداد انگشت شماري كار مي كنند در حالي كه مردم منطقه دچار مشكلات تردد بين 2استان هستند .بجاي شعار دادن نيروي كار را اضافه كنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۶ - ۱۳۸۷/۰۶/۲۶
این پل کلید توسعه آذربایجان غربی است. ای کاش مسئولان هر چه سریعتر این پل را افتتاح کنند. تا از محرومیت استان آذربایجان غربی کم شود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۸ - ۱۳۸۷/۰۶/۲۶
اولا با توجه به روند مرگ دریاچه ارومیه، تا زمان افتتاح دیگر نیازی به پل نخواهد بود و مردم میتوانند با پای پیاده از شوره زار بجای مانده تردد کنند.
دوما یکی دو سال پیش چینی ها یک پل کاملا معلق سی و چهارکیلومتری را در وسط اقیانوس و با شرایط جوی به مراتب بدتر صرفا در 4 سال به اتمام رساندند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۴ - ۱۳۸۷/۰۶/۲۶
اکوسیستم بی نظیر منطقه از بین رفته است. علت اینکه دریاچه در حال خشک شدن است به نظر من همین پل است که به صورت غیر اصولی ساخته شده و اکوسیستم را به هم زده است. یک نگاهی با Google earth به دریاچه بیندازید...
این پل باید تخریب و دریاچه لایروبی شود و پس از آن یک پل به روشهای اصولی ساخته شود.
ناشناس
|
Senegal
|
۱۹:۲۰ - ۱۳۸۷/۰۶/۲۶
اجرای این پل هیچ آسیب و لطمه ای به هیدرولوژی و اکولوژی موجود در منطقه نخواهد زد، فقط اگر تأمین فاینانس و اعتبار مورد نیاز پروژه در موعدد مقرر انجام پذیرد، شاهد اتمام عملیات اجرایی پروژه خواهیم بود و الا هیچ.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۶ - ۱۳۸۷/۰۶/۲۶
بنام خدا- دردنيا ايجاد پل براي گذر ازرودخانه وآبراهه ها امري معمو لي است ولي پر كردن درياچه بوسيله ميليونها تن ازخاك وسنگ كوههاي مجاور بمنظور جاده سازي دروسط درياچه امري كاملا اشتباه بوده است سازمان محيط زيست پيشنهاد داده است دوكانال ارتباطي دردوطرف جاده(خاكريز) براي تبادل آب بين دوبخش شمال وجنوب درياچه درزير جاده خاكريزي شده احداث شود اما تابه امروز اين پيشنهاد عملي نشده است
ناشناس
|
United States of America
|
۲۱:۴۱ - ۱۳۸۷/۰۶/۲۶
با این همه هزینه انجام شده دراین پروژه ، دیگر وقت اما و اگر و تغییر نقشه گذشته است فقط باید هرطور شده پروژه به پایان برسد و مردم عادی که سالها منتظر افتتاح آن هستند بتوانند ازمزایای آن ، در منطقه واقعا محروم آذربایجان غربی استفاده نمایند
ناشناس
|
India
|
۲۳:۴۹ - ۱۳۸۷/۰۶/۲۶
من تابستان آنجا بودم تمامی مردم منطقه بخصوص دانایان این پروژه را زخمی بزرگ بر پیکر محیط زیست منطقه و اران می دانستند من خودم هم وقتی دریاچه را دیدم گریه ام گرفت
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟