صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
یک عضو کمیسیون کشاورزی مجلس؛

خودکفایی گندم از حرف تا عمل!

ما بايد براي خودكفايي در توليد يك محصول، همه ملزومات مورد نيازمان را فراهم كرده باشيم. مصداق اين مورد در كاشت محصول گندم نيز مربوط به ‌وجود آب كشاورزي مي‌شود.
کد خبر: ۱۸۱۶۹۶
| |
4470 بازدید
سرویس مجلس «تابناک» ـ متأسفانه، كاهش 70 درصدي توليد محصول گندم كشاورزان مشكين‌شهر، باعث وارد آمدن خسارات سنگینی به کشاورزان این منطقه شده است.

بنا بر این گزارش، يونس اسدي در انتقاد از سیاست‌های بخش کشاورزی، گفت: پيش از نمايندگي ما در مجلس هشتم، جشن خودكفايي گندم برگزار شد، كه البته ما هم نسبت به اين موضوع كاملا انتقاد داشتيم؛ اما صدايمان به جايي نمي‌رسيد، چراكه اعتقاد داشته و داريم كه برگزاري جشن بدون مبنا، اصلا منطقي نيست.

نماینده مردم مشکین‌شهر در ادامه اظهار داشت:‌ براي خودكفايي در توليد يك محصول، ما بايد همه ملزومات مورد نيازمان را فراهم كرده باشيم. مصداق اين مورد در كاشت محصول گندم نيز مربوط به‌ وجود آب كشاورزي مي‌شود.

همچنین بايد به اين نكته هم اشاره كنم كه بيشتر گندم توليدي شهرستان مشكين‌شهر به‌ صورت ديم كاشته و پرورش داده مي‌شود.

این عضو کمیسیون کشاورزی در تشریح نقطه نظر خود، خاطرنشان کرد: در حالي كه ما در سال 89 تجربه خشكسالي را داشتيم و در آغاز سال 90 نيز بارش تگرگ خسارت زيادي به باغداران و كشاورزان وارد كرد، اگر ما آب داشتيم، حتما مردم پس از بارش تگرگ ابتداي سال براي كشت گندم اقدام مي‌كردند، ولی ديگر زماني باقي نمانده بود و آب هم نبود.

این عضو مجمع نمایندگان استان اردبیل با اشاره ميزان بارش و منابع آبي فراوان این استان، تأکید کرد: البته منابع آبي ما كم نيست و این در حالي است كه همه توان و تمركز ما روي آب‌هاي جاري است. سدهايي كه براي اين منظور در نظر گرفته شده‌اند، سدهاي معيشتي نام گرفته‌اند که براي هر كدام از روستاها ساخته خواهند شد، چراكه بسياري از روستاهاي ما كه آب جاري دارند، نمي‌توانند از اين منبع استفاده كنند و با استفاده از اين بندها مي‌توانيم آب را براي تابستان ذخيره كنيم. در تابستان هم اگر بتوانيم با مقدار كمي آب، ده هكتار را باغداري كنيم، در نتيجه كشاورزي ما متحول خواهد شد.
البته درست است كه از چند سال پيش، هميشه از بابت بارش تگرگ خسارت ديده‌ايم، ولی امسال سامانه تگرگ‌زدايي هم مستقر خواهد شد و سازمان نقشه‌برداري اوضاع جوي را بررسي خواهيم كرد و اميدواريم بيش از اين شرمنده مردم نشويم.

اسدی در ادامه اظهار داشت:‌ متأسفانه امسال از پانزده هزار هكتار باغاتي كه داشتيم ، نزدیک چهارده هزار هكتار خسارت ديده‌اند؛ يعني از 250 هزار تن محصولات سر درختي ما شايد به اندازه كمتر از ده هزار تن باقي مانده باشد كه اين لطمه بزرگي به كشاورزان و باغداران است كه البته موجب تشديد گراني محصولات مشابه در بازار هم مي‌شود، زیرا 250 هزار تن محصول از بين رفته هم رقم درشتي است و از همين روست كه امسال با كمك نهادهاي مسئول بايد به فكر جدي بود.

این نماینده مجلس هشتم در پایان با بیان اینکه متأسفانه مردم مشكين‌شهر نيز از بابت خسارات وارده تا‌كنون نفس راحتي نكشيده‌اند و در تنگنا هستند، گفت:‌ با مديران بانك كشاورزي جلسه‌اي داشته‌ايم و در آن جلسه هم من تأسف خود را از اين مسأله اعلام كرده‌ام؛ بنابراین، در اين نشست، از مسئولان بانك كشاورزي درخواست كرديم كه به‌ عنوان كمك هزينه، مبلغي را بابت وام به كشاورزان بدهند تا دست کم براي مدتي هم كه شده، گرهي از گره‌هاي خود را باز كنند. اين موضوع نيز از سوي مسئولان مورد نظر تأييد شد كه البته اميدواريم مبلغ وام مورد نظر بيشتر شود.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟