جدال بر سر اندازه‌گیری دوباره ارتفاع اورست

سخنگوي وزارت مديريت اصلاحات ارضي نپال مي‌گويد: «ما محاسبات خود را آغاز كرده ايم تا اين اشتباه هرچه زودتر برطرف شود زيرا اكنون فن‌آوري و منابع كافي را براي انجام اين كار در اختيار داريم.»
کد خبر: ۱۷۹۰۴۹
|
۰۲ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۲:۱۵ 24 July 2011
|
1998 بازدید
چين و نپال بر سر سوالي كه به نظر بسيار ساده مي‌رسد، نزاع شديدي را آغاز كرده‌اند ارتفاع واقعي كوه اورست چقدر است؟

به نوشته تهران امروز، اين سوال رايج بيشتر امتحانات درس جغرافي است و خيلي‌ها فكر مي‌كنند جوابش را مي‌دانند اما درگيري بين نپال و چين در مورد ارتفاع بلندترين قله جهان ممكن است جواب اين سوال را هم تغيير بدهد. اورست كه عموما به عنوان بلندترين كوه جهان شناخته مي‌شود، ميان مرز اين دو كشور واقع شده و هر يك از اين دو كشور نيز ارتفاع متفاوتي از اورست را اعلام كرده‌اند.

نپال ارتفاع اين كوه را پس از تحقيقاتي كه در سال 1954 انجام گرفت هشت هزار و 848 متر اعلام كرده اما چين معمولا در مذاكراتي كه بر سر مرزها انجام مي‌گيرد، ارتفاع اين كوه را هشت هزار و 844 متر اعلام مي‌كند و اين چهار متر اضافي جنجال بزرگي را به راه انداخته است.

راه حلي كه براي برطرف شدن اين درگيري ارائه شده، طرحي پيشنهادي توسط دولت نپال است و بر اساس آن قرار است ارتفاع اورست دوباره اندازه‌گيري شود.

سخنگوي وزارت مديريت اصلاحات ارضي نپال مي‌گويد: «ما محاسبات خود را آغاز كرده ايم تا اين اشتباه هرچه زودتر برطرف شود زيرا اكنون فن‌آوري و منابع كافي را براي انجام اين كار در اختيار داريم.»

بر اساس ادعاي او اين محاسبات بسيار پيچيده بوده و نيازمند ايجاد نقطه‌هاي مرجع روي اورست است تا سپس با استفاده از ماهواره‌هاي GPS بتوان ارتفاع دقيق را اندازه گيري كرد. نتيجه اين اندازه گيري‌هاي دقيق تا دو سال آينده مشخص خواهد شد.

ارتفاع اورست براي اولين بار در سال 1856 اندازه‌گيري شد، اين كوه براي اولين بار توسط دو كوهنورد با نام‌هاي «شرپا تنژينگ» و «ادموند هيلاري» در سال 1953 فتح شد و پس از آن سه هزار نفر ديگر موفق به فتح قله اين كوه شده‌اند.
اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# دولت چهاردهم # اسماعیل هنیه # مسعود پزشکیان
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
پاسخ های رئیس جمهور پزشکیان در اولین نشست خبری را چطور ارزیابی می کنید؟