نجار: ایران به نیروی کار افغانی نیاز دارد

نجار با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی در طول سه دهه گذشته هزینه های هنگفتی را ظرف 3 میلیون مهاجر افغانی کرده است، گفت: افغان های مقیم ایران 12 درصد کل جمعیت افغانستان هستند و تحصیل فرزندان افغان از دغدغه های مهم رئیس جمهور است.
کد خبر: ۱۷۸۸۵۵
|
۰۱ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۷:۲۱ 23 July 2011
|
5407 بازدید
وزیر کشور در جمع روسای کمیسیون های مجلس افغانستان با تاکید بر اینکه ما به نیروی کار برادران افغان نیاز داریم، گفت: اگر نیروی کار افغان از ایران بیرون برود ما از نظر دستمزدها دچار مشکل می شویم.

به گزارش مهر، مصطفی محمد نجار وزیر کشور امروز شنبه  در نشست مشترک روسای کمیسیون های مجالس ایران و افغانستان گفت: روابط ایران و افغانستان بر اصول حسن همجواری پایدار است.

نجار با اشاره به مرزهای مشترک دو کشور گفت: هدف جمهوری اسلامی ایران توسعه امنیت پایدار و صلح در افغانستان است.

وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی و افغانستان در راه تحقق استقلال و آزادیخواهی مورد دشمنی غرب و آمریکا قرار گرفته اند، گفت: جمهوری اسلامی به خاطر تحقق این آرمان هشت سال جنگ تحمیلی را تحمل کرد. ملت افغانستان نیز در راستای دستیابی به استقلال و آزادی با شوروی جنگیدند و پیروز شدند و بعد هم با بحران های داخلی و افراط گرایی که ناشی از توسعه قدرت های استعماری بود، روبرو شدند.

وزیر کشور تشکیل دولت، مجلس و برگزاری دو دوره انتخابات سالم در افغانستان را نمایانگر پیروزی ملت افغانستان در مبارزه با استعمار و کسب استقلال و آزادی دانست.

نجار افزود: جایگاه مجلس افغانستان بسیار برجسته است و پارلمان و لوئی جرگه در این کشور عصاره دولت و ملت سازی است.

وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی همواره سیاست خارجه صادقانه و مثبتی را نسبت به افغانستان داشته است اظهار داشت: ثبات و توسعه افغانستان ارتباط تنگاتنگی با ثبات و توسعه در ایران دارد.

وزیر کشور افراطی گری و تعصب های کور را عامل مشکلات افغانستان دانست و گفت: جمهوری اسلامی آماده است با همکاری افغانستان با گروه هایی که اقدام به ترور می کنند مبارزه کند.

نجار با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی در طول سه دهه گذشته هزینه های هنگفتی را ظرف 3 میلیون مهاجر افغانی کرده است، گفت: افغان های مقیم ایران 12 درصد کل جمعیت افغانستان هستند و تحصیل فرزندان افغان از دغدغه های مهم رئیس جمهور است.

وی افزود: هم اکنون 276 هزار دانش آموز و 11 هزار دانشجوی افغانی در کشور در حال تحصیل هستند.

وزیر کشور اجرای بیمه درمانی تکمیلی را اقدامی در حمایت اسلامی و انسانی از مهاجرین افغان دانست .

نجار روند افزایش کشت خشخاش در افغانستان را سریعتر از رشد مبارزه با آن دانست و گفت: تروریسم و مواد مخدر امروز دو روی سکه هستند زیرا منابع مالی تروریسم از مواد مخدر حاصل می شود.

وی با اشاره به سودهای کلان قدرت های خارجی و تروریست ها از قاچاق مواد مخدر گفت: جمهوری اسلامی بیش از 3800 شهید در راه مبارزه با مواد مخدر تقدیم کرده است.

وزیر کشور شرکت در اجلاس دو و چند جانبه منطقه ای را از راهکارهای موثر در روابط دو کشور ایران و افغانستان دانست و گفت: دولت افغانستان با حضور در نشست های چند جانبه با دولت های منطقه جهت حل بحران ها همکاری کند.

نجار توصیه هایی را جهت ارتقای روابط ایران و افغانستان ارائه داد و گفت: حضور نیروهای خارجی در افغانستان با هدف برقراری امنیت نبود زیرا از زمان حضور آنها ناامنی ها و کشت و قاچاق مواد مخدر افزایش یافته است.

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران مخالف امضای توافقنامه استراتژیک آمریکا و افغانستان بوده و آن را تهدیدی علیه منافع ملی خود و کشورهای منطقه می داند.

وزیر کشور به دولت افغانستان توصیه کرد: برخوردهای هوشمندانه ای را نسبت به حرکت های استقلال طلبانه ملت های مظلوم و مسلمان منطقه داشته باشد.

نجار سرنوشت ملت ایران و افغانستان را مشترک دانست و گفت: مردم افغانستان با ورود غیر قانونی به ایران مشکلاتی را برای خود و حکومت ایران به وجود می آورند.

وی افزود: افغانی هایی که غیر قانونی به ایران وارد می شوند نمی توانند پولشان را در بانک بگذارند به همین دلیل دزدی های زیادی از آنها صورت می گیرد یا کارفرمایان به آنها ظلم می کنند و کارگران افاغنه نمی توانند از آنها به دادگاه یا کلانتری شکایت نمایند زیرا غیر قانونی وارد ایران شده اند و حق اقامه دعوی در دادگاه را ندارند.

نجار با تاکید بر اینکه ما به نیروی کار برادران افغان نیاز داریم، گفت: اگر نیروی کار افغان از ایران بیرون برود ما از نظر دستمزدها دچار مشکل می شویم.

وزیر کشور با اشاره به تصویب طرحی در شورای عالی امنیت ملی جهت ساماندهی ورود و خروج مهاجرین افغانی به ایران گفت: این طرح با شیب ملایم انجام شده و با هماهنگی رئیس جمهور افغانستان در حال اجراست.

وی افزود: طبق این طرح مهاجرین غیر قانونی با مراجعه به وزارت خارجه مشخصات خود را ارائه داده و کدی دریافت می کنند علاوه بر این وزارت خارجه در مبادی ورودی محل هایی را تعیین کرده و با دریافت وثیقه 300 یورویی به افاغنه پاسپورت می دهد.

نجار با تاکید بر اینکه سیاست ما تقویت دولت، قانون اساسی و حاکمیت افغانستان است، گفت: این طرح در راستای تسهیل ورود کارگران و مهاجرین قانونی افغانی به کشور و جلوگیری از ورود جاسوسان و تروریست ها به ایران در حال اجرا است.
اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# دولت چهاردهم # اسماعیل هنیه # مسعود پزشکیان
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با انتقال پایتخت ایران از تهران ...