صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي:

مجوز صادرات يك ميليارد ليتر بنزين صادر شد

در ديدارهايي جداگانه با كشورهاي همسايه نياز آنها به فرآورده‌هاي نفتي ازجمله بنزين بررسي و موضوع صادرات بنزين ايران كليد خورد.
کد خبر: ۱۷۷۴۶۸
| |
1853 بازدید
مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي گفت: با توجه به افزايش ظرفيت توليد بنزين كشور به ميزان روزانه حدود 70 ميليون ليتر و كاهش مصرف اين فرآورده به حدود 54 ميليون ليتر در روز، امكان صادرات روزانه 2.6 ميليون ليتر بنزين ايجاد شده است.

به گزارش خبرگزاري فارس، عليرضا ضيغمي با تاكيد بر رشد صادرات بنزين كشور همزمان با افزايش ظرفيت توليد اين فرآورده استراتژيك در سال 1390 خاطر نشان كرد: مجوز صادرات يك ميليارد ليتري بنزين معمولي و ديگر فرآورده‌ها در سال جاري به اين شركت داده شده است.

مديرعامل شركت ملي پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي ايران با بيان اينكه هم‌اكنون بازاريابي براي صادرات اين ميزان بنزين آغاز شده است، تصريح كرد: در حال حاضر با توجه به بالابودن ذخاير بنزين كشور، صادرات اين فرآورده راهبردي از محل ذخاير انجام مي‌شود.

براساس اين گزارش، رهبر معظم انقلاب اسلامي در خطبه‌هاي نماز جمعه در بهمن سال گذشته، ضمن اظهار خشنودي از اقدامات وزارت نفت در خودكفايي كشور در توليد بنزين، دستور صادرات بنزين را به وزارت نفت ابلاغ كردند.

به‌دنبال آن در ديدارهايي جداگانه با كشورهاي همسايه نياز آنها به فرآورده‌هاي نفتي ازجمله بنزين بررسي و موضوع صادرات بنزين ايران كليد خورد.

در اين رابطه پيش‌تر معاون وزير نفت در امور پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي از صادرات چندمحموله بنزين به افغانستان و مذاكره با ارمنستان و كشوري ديگر براي صادرات فرآورده‌هاي نفتي خبر داده و تاكيد كرده است كه اواخر سال گذشته مجوز صادرات يك ميليارد ليتر بنزين به وزارت نفت داده شد و هم اكنون نيز زيرساخت‌هاي صادرات اين فرآورده راهبردي آماده شده است.

به گفته عليرضا ضيغمي با توجه به صدور مجوز عرضه بنزين در رينگ صادراتي بورس كالا، صادرات اين فرآورده به دستور وزير نفت به صورت موازي از سوي واحد بازرگاني شركت ملي پخش فرآورده‌هاي نفتي ايران و همچنين از طريق عرضه در بورس انجام مي‌شود.

در اين خصوص تاكيد شده كه ايران علاقه‌مند نيست، بنزين صادراتي به كشور افغانستان مورد استفاده نيروهاي بيگانه و متجاوز قرار بگيرد، بلكه اين بنزين تنها براي استفاده مردم و دولت اين كشور صادر مي‌شود، به همين منظور ساز و كاري خاص براي صادرات فرآورده‌هاي نفتي به كشور افغانستان فراهم شده است.

همچنين در خردادماه توافقنامه جديدي ميان دولت جمهوري اسلامي ايران و دولت جمهوري اسلامي افغانستان امضا شد كه براساس آن در مدت 6 ماه 300 هزار تن فرآورده نفتي از ايران به افغانستان صادر مي‌شود.

در اين رابطه ضيغمي افزوده بود كه تا كنون فروش و صادرات فرآورده هاي نفتي از ايران به افغانستان از طريق بخش خصوصي دو كشور انجام مي شد، اما طرف افغاني تمايل دارد صادرات فرآورده به افغانستان از طريق دولت اين كشور انجام شود.

وي با بيان اين كه طرف افغاني نياز خود را براي دريافت دو ميليون تن فرآورده نفتي اعلام كرد، گفته بود كه بر اساس توافق دو كشور قرار شد براي شروع صادرات در مدت 6 ماه 300 هزار تن فرآورده نفتي شامل 70 درصد گازوييل، 20 درصد بنزين و 10 درصد سوخت هواپيما براي مصرف مردم اين كشور صادر شود.

ضيغمي در باره چگونگي انتقال فرآورده هاي صادراتي از ايران به افغانستان يادآوري كرده بود كه فرآورده هاي نفتي صادراتي از طريق زميني و از شهرهاي نزديك به مرز افغانستان از جمله مشهد، رفسنجان و اصفهان با استفاده از نفتكش به اين كشور صادر مي شود و مسئوليت انتقال اين فرآورده ها تا انبارهاي نفت شركت ملي پخش بر عهده ايران و از اين انبارها تا داخل خاك افغانستان بر عهده طرف افغاني است.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟