صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
کشور های عربی عاجز از بازگرداندن ثروتهای حاکمان سابق؛

دردسرهای بازگشت ثروت 200 میلیارد دلاری اعراب

این مشکل ناشی از مشکلات و پیچیدگی های عملیات انتقال اموال و اماکنی است که حکام این کشورها برای قرار دادن آنها انتخاب کرده اند.بخصوص که برخی از آنها ثروت خود را در کشورهای آسیایی و آفریقایی پخش کرده اند که باعث می شود این ثروت ها از پیگرد در امان بمانند.
کد خبر: ۱۷۷۱۰۶
| |
8253 بازدید
|
سرویس اقتصادی- گزارش مجله تایم آمریکا به نقل از کارشناسان مبارزه با فساد نشان می دهد اقتصاد کشورهای عربی که دستخوش ناآرامی شده اند به صورت سری اداره می شده است که این امر پیگیری آن را دشوار می کند.

به گزارش «تابناک»، این روز ها تونس، مصر و لیبی برای بازگرداندن ثروت هایی که حکام این کشورها در خارج ذخیره کرده اند با مشکل روبرو شده اند.

به گزارش شبکه تلویزیونی العالم این مشکل ناشی از مشکلات و پیچیدگی های عملیات انتقال اموال و اماکنی است که حکام این کشورها برای قرار دادن آنها انتخاب کرده اند.

این در حالیست که برخی از منابع ثروت معمر قذافی رهبر لیبی را یکصد و سی میلیارد دلار برآورد می کنند.

پیگیری دقیق ثروت های رهبران کشورهای عربی و نیز تعیین مکان و میزان آنها کار دشواری است بخصوص که برخی از آنها ثروت خود را در کشورهای آسیایی و آفریقایی پخش کرده اند که باعث می شود این ثروت ها از پیگرد در امان بمانند.

بانک های اروپا و آمریکا از دیگر اماکنی است که حکام عرب ثروت های خود را در آنجا قرار داده اند.

200 میلیارد دلار برآورد ثروت سه دیکتاتور

خاندان‌هاي قذافي، مبارک و بن علي از اين دسته‌اند که براساس برآوردهاي اوليه تنها 200 ميليارد دلار مجموع اموال منقول اين 3 ديکتاتور است.

 گزارش زیر برآوردی است که رسانه های جهان از اموال این سه خاندان دیکتاتور به دست آورده اند:

ثروت خانواده قذافي

براساس برخي گزارش‌ها، ثروت خانواده قذافي در خارج از کشور به بيش از 100ميليارد دلار بالغ شده است. بسياري از اين مبالغ تحت عنوان سرمايه‌گذاري‌هاي ليبي در خارج ثبت شده است. اين ثروت‌ها نه در يک کشور بلکه در چندين کشور، چندين بانک و به نام‌هاي مختلف سرمايه‌گذاري شده است. مقصد بسياري از اين ثروت‌ها دوبي، جنوب‌شرق آسيا، دولت‌هاي آفريقايي متحد و دوست قذافي، همچنين ميلياردها دلار ثروت در انگليس بصورت حساب‌هاي بانکي، املاک و يک عمارت 10 ميليون پوندي در لندن است.
 
به گزارش فايننشال‌تايمز، بخش عظيمي از دارايي قذافي در حساب‌هاي سپرده و جاري بانکي در امارات و تعدادي ديگر از کشورهاي خليج فارس و همچنين کشورهاي جنوب شرق آسيا گذاشته شده است.در حال حاضر بخش‌هاي عمده‏یي از درآمدهاي حاصل از نفت و گاز، هتل‏ها، تجارت و واردات و نيز پاساژها و مراکز خريد در طرابلس و ديگر شهرهاي ليبي را خانواده قذافي در اختيار دارند. شرکت«وان ناين» نيز که از شرکت‏هاي زيرمجموعه شرکت ملي نفت و گاز ليبي و در کار بازاريابي براي مشتريان نفت خام اين کشور است، وابسته به «سيف‏الاسلام قذافي» است. درآمد اين شرکت تنها در سال 2009، نزديک به 22ميليارد دلار بوده است.

ثروت خانواده بن علي

شايد نتوان پيش‌بيني دقيقي از ميزان ثروت بن علي، رييس‌جمهور فراري تونس ارايه کرد، اما بررسي‌هاي اوليه نشان مي‌دهد که خانواده حاکم بر تونس در طول 23سال گذشته بيش از 12ميليارد دلار دزدي کرده‌اند. به گزارش الجزيره، بيشتر دارايي‌هاي خانواده بن علي در بخش حمل و نقل و رستوران‌داري سرمايه‌گذاري شده، اما علاوه بر اين، آنها چند بانک بزرگ تونس را نيز در تملک خود داشته‌اند و درآمدهاي حاصل از فروش اسلحه در اين کشور نيز به جيب آنها مي‌رفته است.
 
کارشناسان اقتصادي اروپا اعلام کرده‌اند که بن علي حداقل 20 درصد از درآمدهاي کشور تونس را به حساب‌هاي شخصي خودش منتقل مي‌کرده است. گفته مي‌شود دارايي‌هاي بن علي در بانک‌هاي کانادا بين 10 تا 20ميليون دلار برآورد شده است. لازم به ذکر است براساس اعلام مقام‌هاي شرکت خودروسازي فورد در امريکا، خانواده حاکم سابق تونس در اين شرکت نيز سرمايه‌هاي هنگفتي دارد. اين مافياي قدرت در تونس با عنوان «خاندان طرابلسي» شناخته شده‌اند.
 
ليلا بن‌علي (طرابلسي) همسر دوم زين‌العابدين بن‌علي پيش از ازدواج با او به شغل آرايشگري اشتغال داشت و خانواده فقيري هم داشت اما دست تقدير به او رو کرد و خانواده طرابلسي مانند يک باند مافيايي در تمام تجارت‌هاي تونس نفوذ کرده و از اين راه ثروت هنگفتي در طول سال‌هاي گذشته به دست آوردند. براساس برخي گزارش‌هاي سفراي خارجي، «سخر الماطري» يکي از دامادهاي بن علي چنان مجلل مي‌زيست که بسياري او را به عدي پسر صدام تشبيه مي‌کردند؛ چرا که در منزل خود ببر نگهداري مي‌کرد.
 
برادر ليلا طرابلسي نيز به تنهايي صاحب يک خط‌ هوايي، چند هتل، 2راديوي خصوصي و کارخانه خودروسازي در اين کشور بود. گفته مي‌شود که ثروت زين‌العابدين بن‌علي به تنهايي بيش از 6ميليارد دلار است. تعدادي از افراد خانواده بن‌علي هنگامي که قصد فرار از کشور را داشتند، دستگير شدند و گروهي هم موفق به خروج از کشور شدند.

ثروت خانواده مبارک

روزنامه انگليسي گاردين، ثروت خانواده «حسني مبارک» رييس‌جمهوري مصر را بالغ بر 70 ميليارد دلار برآورد کرد.با استناد به اظهارات کارشناسان مسائل خاورميانه، اين اموال بيشتر در بانک‌هاي انگليسي و سويیسي انباشته شده‌اند و مقاديري از آنها نيز به شکل املاک و مستغلات در لندن، نيويورک، لس‌آنجلس و گردشگاه‌هاي سواحل درياي سرخ و بويژه شرم‌الشيخ درآمده است.صفت «ميلياردر» بر 2پسر مبارک به نام‌هاي «علاء» و «جمال» نيز انطباق دارد و جمال خانه مجللي در وسط شهر لندن دارد.

گاردين همچنين اعلام کرد: «مبارک با استفاده از حضور خود در راس هرم قدرت در مصر، ثروت زيادي براي خود اندوخته است و بخش اعظم ثروت خانواده وي در بانک‌هاي سویيس و اسکاتلند نگهداري مي‌شود.» بخشي از اموال مذکور حاصل مبادلات استثماري است که ميليون‌ها جنيه (واحد پول مصر) را براي مبارک و خانواده وي به دنبال داشته است و اين اموال در حساب‌هاي بانکي محرمانه يا در قالب املاک، مستغلات و هتل‌هاي مجلل بويژه در منهتن و بورلي هيلز (ايالت کاليفرنيا) اندوخته شده‌اند.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۱
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۹:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۳
آمریکا و انگلیس حامیان اصلی این عوامل فساد بوده اند و هرچه که آنها دزدیده اند چندین برابرش را آمریکا و انگلیس دزدیده اند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۴
شما برو معوقات بانکی خودمون پیگیری کن غصه اونها رو نخور
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟
آخرین اخبار