صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

با مديريت خشكسالي، ‌خسارتها حداقل ‌مي‌شد

کد خبر: ۱۷۶۶۰
| |
2563 بازدید

عضو كميسيون كشاورزي گفت: با مديريت پيشگيرانه دولت، خسارت خشكسالي به بخش كشاورزي مي‌توانست به حداقل برسد.

داود محمدجاني در گفت‌وگو با فارس افزود: عمده دليل كاهش توليد محصولات كشاورزي خشكسالي بود، ولي معتقدم مسئولان وزارت جهاد كشاورزي مي‌توانستند خشكسالي را مديريت كنند و هر چند بنا بر اسناد و شواهد، از پيش به آقايان اعلام شده بود، اما بايد پاسخگو باشند كه براي پيشگيري از خشكسالي چه كار كرده‌اند.

وي افزود: قرآن در مكتب اسلام ياد مي‌دهد كه از پيش مي‌توان خشكسالي را پيش‌بيني كرد، تا كمتر ضربه به توليد كشاورزي وارد شود.
نماينده مردم آباده، بوانات و خرم‌بيد در مجلس خاطرنشان ساخت: پژوهشكده‌ها، دانشگاه‌ها و سازمان هواشناسي از پيش اعلام كرده بودند كه وضعيت سال آينده خشكسالي است، اما اين پيش‌بيني مديريت نشد.

عضو كميسيون كشاورزي خاطرنشان ساخت: وزارت جهاد كشاورزي در بحث توليد گندم و ديگر محصولات كشاورزي مي‌توانست در حد پيش‌بيني خشكسالي گندم و برنج از خارج وارد كرده و ذخيره نمايند، تا امسال با مشكل روبه‌رو نشويم.

محمدجاني افزود: نبود مديريت وزارت جهاد كشاورزي، باعث وارد شدن آسيب جدي به كشاورزان شد، به گونه‌اي كه كشاورز، درخت صد ساله و حتي باغ‌هاي ميوه را از دست داد كه به سرعت نمي‌توان آنها را احيا كرد.

وي گفت: ‌در استان كرمان و فارس، درخت‌هاي چندين ساله خشك و كشاورزان دچار زيان‌هاي جبران‌ناپذير شده‌اند.
وي افزود: بر پايه برآوردها، امسال توليد گندم نصف شده و همچنين در مجموعه توليد محصولات كشاورزي حدود نصف شده و اما در برخي محصولات اين رقم كمتر از نصف بوده است.
محمدجاني خاطرنشان ساخت: با توجه به كاهش توليد گندم، امسال مجبوريم حدود پنج تا شش ميليون تن گندم از خارج وارد كنيم، هرچند سال گذشته جشن خودكفايي گندم و حتي جشن صادرات گرفته شد.

وي افزود: اقداماتي كه سال گذشته در راستاي صادرات گندم انجام شد، بيشتر جنبه تبليغاتي داشته، وگرنه با نگاه واقعي به قضيه مي‌توانستند به جاي صادرات سيصد هزار تن گندم آن را ذخيره كنند تا امسال مجبور به واردات پنج الي شش ميليون تن گندم نشوند.

محمدجاني افزود: اميدواريم در آينده از وضعيت امروز درس بگيريم و براي كشاورزي كشور برنامه‌ريزي داشته باشيم، تا براي ذخيره آب و استفاده بهينه از آب موجود با استفاده از طرح‌هاي آبخيزداري و آبخوان‌داري براي حفظ آب دشت‌ها و نيز آبياري تحت فشار در راستاي آن كوشا باشيم.
عضو كميسيون كشاورزي اظهار داشت: براي پرداخت خسارات كشاورزان بدون بيمه محصول كشاورزي دويست ميليارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده، اما اين رقم با توجه به ميزان خسارت بسيار اندك است.

وي گفت: بر فرض 10 درصد از اين رقم معادل بيست ميليارد تومان براي استان فارس اختصاص مي‌يابد، در حالي كه خسارات وارده به اين استان، هزار ميليارد تومان برآورد مي‌شود كه 70 درصد محصولات آن بيمه نبوده و تنها 30 درصد زير پوشش بيمه است.
مجمدجاني افزود: بنابراين، خسارت هفتصد ميليارد توماني چگونه با بيست ميليارد تومان اعتبار جبران شدني است؟

وي خاطرنشان ساخت: وزارت جهاد كشاورزي بايد مصمم‌تر وارد قضيه مقابله با خشكسالي و جبران خسارت كشاورزان شود و همچنين با نهادينه كردن بيمه محصولات كشاورزي و اميد دادن به كشاورزان، آنان را براي بيمه محصول ترغيب نمايد.
عضو كميسيون كشاورزي افزود: بودجه‌هايي كه براي حمايت از كشاورزان در كميسيون كشاورزي مطرح مي‌شود، آنها را نمايندگان حمايت مي‌كنند، زيرا مي‌دانند كشاورزان قشر كم‌درآمد و زحمت‌كش هستند كه دچار خسارت شده‌اند.

وي درباره لايحه هزار ميليارد توماني براي آبخيزداري گفت: اين لايحه هنوز به مجلس نرفته و با توجه به اينكه آب دشت‌ها كاهش يافته و از سفرهاي زيرزميني با انجام كارهاي آبخيزداري جبران مي‌شود، در صورتي كه لايحه ارايه شود، به شدت از آن حمايت مي‌كنيم.

نايب رئيس كميته تحقيق و تفحص از سازمان مركزي تعاوني روستايي درباره وضعيت تحقيق و تفحص گفت: هنوز وارد مرحله عملياتي نشده است. هفته گذشته نيز پنج نفر نماينده به عنوان اعضاي اين كميته مشخص شدند، اما امروز به افراد ابلاغ شده است.

محمدجاني خاطرنشان ساخت: در راستاي تقويت نقش نظارتي مجلس در شش ماه فرصت تحقيق و تفحص با كارشناسان زبده انجام شده و گزارش نهايي آن نيز به مجلس ارايه مي‌شود.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟