صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

کولر آبی، راهکار تازه مقابله با ریزگردها

استفاده از کولرهای آبی با توجه به رطوبت آب و سنگین نمودن ذرات معلق در آن می‌تواند در کاهش اثرات ریزگرد‌ها مؤثر باشد.
کد خبر: ۱۶۹۸۸۵
| |
3786 بازدید

محمدرضا محمودی روز گذشته اعلام کرد: استفاده از کولرهای آبی با توجه به رطوبت آب و سنگین نمودن ذرات معلق در آن می‌تواند در کاهش اثرات ریزگرد‌ها مؤثر باشد.

به گزارش شبکه ایران، او در حالی این حرف را زد که قطر ذرات معلق کمتر از یک میکرون است و گیر انداختن آنها در پوشال‌های کولر محال است. این ذرات هزاران کیلومتر را طی کرده تا به تهران رسیده‌اند و این موضوع نشان می‌دهد اگر راهکار‌هایی مانند کولر آبی می‌توانست جذبشان کند، توسط کولر‌های آبی استان‌های دیگر جذب می‌شدند و دیگر به تهران نمی‌رسیدند.

مقابله با ذرات معلق به این سادگی امکان ندارد و استفاده از کولر آبی برای جذب این ذرات از نظر علمی پذیرفتنی نیست. اگر با چنین راهکاری می‌توانستیم با این پدیده مقابله کنیم مالچ‌پاشی، سفر‌های بین‌المللی و راهکار‌های دیپلماسی بی‌معنا بود.

این گونه ارائه راهکار‌ها برای کنترل ریزگرد‌ها، آبپاشی میدان آزادی را برای کنترل آلودگی هوا در آذر‌ماه سال گذشته به یاد می‌آورد که نتیجه‌ای در برنداشت.

 پس از این اقدام وحید نوروزی، مشاور زیست محیطی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران اعلام کرد: حدود ۲ میلیون مترمکعب آب نیاز داریم تا یک بارندگی به مقیاس ۲ میلیمتر در شهر ایجاد شود. برای این اقدام ۱۰ هواپیما باید یک میلیون سورتی پرواز بدون توقف داشته باشند که آن هم 5 سال طول می‌کشد.

این گونه راهکارها تنها به آبپاشی ختم نمی‌شود چون چندی پیش مدیران پایتخت برای نصب صد دستگاه تهویه در شهر هم به تکاپو افتادند. در این زمینه هم کارشناسان محیط‌زیست مخالفت خود را با این طرح به دلیل اثربخش نبودن آن اعلام کردند.

بی‌شک برای کنترل آلودگی هوا و مقابله با ریزگرد‌ها راهی جز کنترل آنها از مبدأ وجود ندارد و راهکاری علمی برای کنترل آلاینده‌ها و ذرات معلق از مبدأ تولید باید به کار گرفت.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟