صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

لاوروف:کوشنر مخیله اش معیوب است

کد خبر: ۱۶۸۶۵
| |
8308 بازدید

وزير امور خارجه فرانسه اعلام كرد: اتحاديه اروپا اول سپتامبر در نشست خود در بروكسل احتمالا روسيه را تحريم خواهد كرد.

به گزارش سایت خبری ایران به نقل از روزنامه كامرسانت(INA)، وی ادامه داد: هم اكنون دو قطعنامه مورد بحث است: يك قطعنامه‌ي لهستان كه اتخاذ اقدامات سخت‌گيرانه در آن پيشنهاد شده است و همچنين قطعنامه‌ي ايتاليا كه محتواي آن فقط يك انتقاد دو پهلو از روسيه است.

كوشنر با اعلام اين مطلب كه شخصا خواهان اعمال تحريم عليه روسيه نيست، بلكه چندين كشور خواستار آن هستند، گفت: تحريم‌ها و چندين اقدام ديگر پيش‌بيني شده است.

كوشنر كه كشورش هم اكنون رياست دوره‌يي اتحاديه‌ي اروپا را بر عهده دارد، گفت: فرانسه علاقه‌اي به قطع روابط با روسيه ندارد. درباره‌ي اين موضوع در جريان مذاكرات تصميم گرفته خواهد شد. ما به زمان نياز داريم. ما در اين باره پندار غطي نداريم. ما بر روي متني كار مي‌كنيم كه در آن بر روي نارضايتي ما از وضعيت گرجستان تاكيد شده است.

وزير امور خارجه‌ي فرانسه افزون بر اين خاطر نشان كرد كه هم اكنون فقط دو مورد از طرح ساركوزي - مدودف (خودداري از استفاده از نيروي نظامي و توقف اقدامات نظامي) به اجرا در آمده است و فرانسه معتقد است كه چهار مورد ديگر از اين شش اصل هنوز انجام نشده‌اند.

در طرف مقابل، سرگئي لاوروف، وزير امور خارجه فدراسيون روسيه، به اعلاميه‌ي همتاي فرانسوي خود شديدا واكنش نشان داد و با اشاره به ميخاييل ساكاشويلي، رييس جمهور گرجستان گفت: اولين بار است كه از اعمال تحريم چيزي مي‌شنوم. اين نشان از سردرگمي كامل در خصوص اين مطلب دارد كه نور چشمي بعضي از كشورهاي غربي به انتظاراتشان جواب نداده است.

وي به نوبه‌ي خود در مورد برنار کوشنر گفت: او خيلي زياد حرف مي‌زند.

سرگئي لاورف با يادآوري اظهارات پيش‌تر کوشنر در اين باره كه روسيه احتمالا به اوكراين و يا مولداوي حمله خواهد كرد، گفت: مخيله کوشنر معيوب است!

اما بر خلاف اظهارات لاوروف، يك منبع آگاه نزديك به كرملين اعلام كرد كه مسكو واقعا منتظر تحريم‌هاي اروپاست.

به گفته اين منبع، دو اقدامي كه تقريبا ميان كشورهاي اروپايي دعوا ايجاد نمي‌كند يكي قطع مذاكرات درباره‌ي توافق در مورد شراكت و همكاري (با روسيه) و ديگر تصميم آتي اتحاديه اروپا براي به اجرا در آوردن تلاش‌ها براي تنوع بخشيدن به ذخاير انرژي در اروپاست.

موضوع اول خيلي باعث نگراني مسكو نيست، مذاكرات شراكت و همكاري (با اتحاديه اروپا) با تاخير آغاز شد كه دليل آن وتوي لهستان و ليتواني بود كه اهميت اصولي براي روسيه ندارد.

اين مذاكرات فقط سمبليك هستند و بدين معني است كه روابط روسيه و اتحاديه اروپا هيچ مشكلي ندارد و در حال گسترش است و نبايد در مورد آن در وضعيت كنوني صحبت كرد؛ اما اقدام دوم تقريبا خطرناك است. در واقع اين مي‌تواند به معني ايجاد مانع در تحقق پروژه‌هاي خطوط لوله‌ي گاز "جريان شمال" و "جريان جنوب" باشد. افزون بر اين به احتمال زياد اروپايي‌ها خواهان تسريع تحقق پروژه‌هاي نابوكو (Nabucco) - خط لوله‌اي كه از آن هيدروكربن درياي خزر با دور زدن روسيه مي‌تواند به اروپا صادر شود - است.

به گفته اين منبع، افزون بر اين بحث اصلي در ارتباط با اتخاذ تدابير سخت‌تر عليه روسيه است. هم اكنون دو قطعنامه نوشته شده است كه لابي كننده‌ي اصلي آن ايتالياست و قطعنامه‌اي آسان است اما ديگر قطعنامه از سوي لهستان ارايه شده كه سخت‌ترين اقدامات در آن پيش بيني شده است.

قطعنامه آسان ايتاليا شامل درخواست براي خروج نيروهاي روسي از خاك گرجستان و از جمله بندر پتي و مناطق حائلي است كه ستاد مشترك ارتش روسيه هفته گذشته محل آن‌ها را تعيين كرد. افزون بر اين بر اساس اين قطعنامه اتحاديه اروپا از روسيه خواهد خواست تا تضمين دهد كه خط مشي كنوني‌اش در ارتباط با گرجستان عليه ديگر كشور‌ها استفاده نخواهد شد.

اما در ديگر قطعنامه‌اي كه لهستان بر روي تصويب آن اصرار دارد، بحث بر سر اعمال تحريم‌هاي مالي اقتصادي است.

بر اساس اين قطعنامه، اتحاديه اروپا مي‌تواند به بازارهاي بزرگ پيشنهاد دهد سرمايه‌گذاري مالي خود را در روسيه كاهش دهند. ديگر پيشنهاد شامل محدود كردن فهرست‌هاي مشخصي از كالا‌هاي صادراتي از روسيه شامل استيل، آلومينيوم و كود است.

در آخر، اتحاديه اروپا مي‌تواند به بانك‌هاي اروپايي پيشنهاد دهد به بانك‌ها و شركت‌هاي روسي اعتبار ندهند.

لخ كاچينسكي رييس جمهور لهستان، براي به بحث گذاشتن اعمال اين تحريم‌ها با روساي جمهور ليتواني، لتوني و استوني (كشورهاي حوزه درياي بالتيك) مذاكره كرد. علاوه بر خط مشي جديد در ارتباط با روسيه، اين روساي كشور‌ها در مورد تغيير سياست در ارتباط با اوكراين نيز بحث كردند. همچنين بسياري از رهبران اروپايي بر اين نظر كه اوكراين مي‌تواند قرباني بعدي روسيه باشد، اتفاق نظر دارند.

به گزارش رسانه‌هاي لهستاني، هم اكنون در ورشو طرحي با عنوان اوكراين را نجات خواهيم داد ريخته شده است. بر اساس اين طرح اتحاديه اروپا بايد كي‌يف را شريك ويژه خود كند و تجارت آزاد را با اين كشور برقرار كند. افزون بر اين پيشنهاد شده است به گرجستان و آذربايجان كمك اقتصادي شود.

منبع كامرسانت در محافل ديپلماتيك اروپايي بحث در مورد اين دو قطعنامه را تاييد كرد و گفت، هم اكنون فرانسه ميانجي‌ كشورهايي است كه موافق اتخاذ رويكرد‌هاي مختلف در برابر روسيه هستند و نهايتا وزارت تحت سرپرستي کوشنر متن نهايي را انتخاب خواهد كرد.

در همين حال، ولاديمير چوژف، نماينده دايم روسيه در اتحاديه اروپا، از اين كه در نشست اول سپتامبر عليه روسيه تحريم‌هايي اعمال شود، ابراز شك و ترديد كرد.

چوژف در اين باره گفت: اما اگر چنين اتفاقي روي دهد، ضربه بزرگ به اتحاديه اروپا وارد مي‌شود تا به روسيه. مسكو ظرف سه روزي كه به آغاز اين نشست باقي مانده است، با تعدادي از شركاي اروپايي خود كار مي‌كند تا آن‌ها را متقاعد كند تا يك متن دو پهلو و گنگ صادر كنند تا اين كه دست به اعمال تحريم بزنند.

روش سنتي همكاري روسيه با اتحاديه اروپا نشان مي‌دهد كه بايد ميان يك سري از اروپايي‌ها اختلاف ايجاد شود تا رهبران اتحاديه اروپا حرف‌هاي يكديگر را نقض كنند و نتوانند موضعي واحد اتخاذ كنند.

اين منبع بلندپايه مي‌گويد: هر گونه قطعنامه‌ي ضعيف صادره در اول سپتامبر پيروزي ما خواهد بود.

قوي‌ترين مذاكرات در اين باره مي‌تواند از سوي كشورهاي اصلي هم پيمان يك ديگر يعني آلمان، ايتاليا، اسپانيا، فرانسه و فنلاند برگزار شود.

افزون بر اين بر اساس گزارش‌هاي رسانه‌هاي اروپايي، شوك جنگ روسيه - گرجستان آن چنان بزرگ بوده است كه كشورهاي بي‌طرف اروپاي شمالي نيز به طور جدي بحث پيوستن به ناتو را شروع كرده‌اند.

الكساندر استوب، وزير امور خارجه‌ي فنلاند اعلام كرده است كه هلسينكي بايد امكان به عضويت در آمدن را در ناتو بررسي كند، حتي اگر در آينده‌ي نزديك در اين باره تصميمي اتخاذ شود.

بر اساس گزارش روزنامه آلماني هاندلز‌بلت، اين بحث هم اكنون در محافل سياسي سوئد آغاز شده است.

به گفته منبع آگاه بلندپايه، مسكو اميدوار است به رسميت شناخته شدن آبخازيا و اوستياي جنوبي از سوي كشورهاي عضو سازمان كشورهاي مستقل مشترك المنافع و ديگر هم‌پيمانان روسيه، اتحاديه اروپا را تحت تاثير قرار دهد؛ اما كشورهاي عضو سازمان همكاري‌هاي شانگهاي روز پنجشنبه در دوشنبه (پايتخت تاجيكستان) در اين باره سكوت اختيار كردند و تنها بلاروس قصد خود را براي به رسميت شناختن استقلال اين جمهوري‌ها اعلام كرد.

همچنين آلكساندر لوكاشنكو رييس جمهور بلاروس، نامه‌اي را به ديميتري مدودف، رييس جمهور فدراسيون روسيه فرستاده است كه در آن خواستار تقويت موضع سازمان پيمان دفاع جمعي در مورد اوستياي جنوبي و آبخازيا شده است. در اين نامه آمده است: روسيه در اين وضعيت پيچيده هيچ گزينه‌ي اخلاقي ديگري نداشت مگر اين كه از درخواست ملت‌هاي اوستياي جنوبي و آبخازيا براي به رسميت شناختن حق اداره‌ي خود بر اساس قوانين بين‌المللي حمايت كند..

كوشنر در پاسخ به اظهارات لاوروف كه گفته، مخيله كوشنر معيوب است، گفت: مخيله‌ي فرانسه معيوب نيست. فرانسه در وقايع گرجستان و روسيه حضور داشت و رييس اتحاديه‌ي اروپا كار خود را انجام داد. ما نمي‌خواهيم مذاكرات را با روسيه قطع كنيم. اصلا فرانسه نيز خواستار اعمال تحريم نيست و اين روس‌ها هستند كه اخيرا عصبي بوده‌اند.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟