امسال هوای تهران روز پاک نداشت
صبح امروز نشست خبری معافیت تهران از هوای پاک از سوی ستاد مرکزی معاینه فنی خودروهای تهران در بوستان گفت و گو برگزارشد.
به گزارش ایلنا، در اين نشست يوسف رشيدي مديرعامل شركت كنترل هواي تهران با اشاره به اينكه امسال هيچ روز پاكي در پايتخت نداشتيم، گفت: بررسيهاي انجام شده نشان ميدهد 31 روز امسال كيفيت هوا در شرايط «سالم» و 21 روز «ناسالم» و يك روز «بسيار ناسالم» بوده است.
او با اشاره به اينكه حدود دو سال قبل دستوالعمل جديد مواقع اضطرار آلودگي هواي تهران تدوين و به شوراي عالي ترافيك جهت تصويب ارائه شد، گفت: دو سالی می شود كه وزارت بهداشت قرار است يك جدول را در مورد ارتباط بين استانداردهاي جديد و شاخصههاي آلايندگي در اين خصوص ارائه كند كه هنوز اين امر محقق نشده است و علت این تعلل مشخص نیست.
مديرعامل شركت كنترل هواي تهران ادامه داد: به نظر ميرسد يا وزارت بهداشت جرات اين كار را ندارد و يا اينكه مسامحه ميكند، چرا كه اگر اين جدول را ارائه كند هر روز هواي تهران يا در شرايط هشدار است يا اضطرار است و يا حداقل 10 درصد روزهاي سال در بحران قرار داريم.
رشيدي با اشاره به اينكه بايد فكري جدي براي كاتاليست خودروها شود، گفت: ازبين رفتن كاتاليست خودروهاي كاربراتوري آلايندگي آنها را 20 تا 25 درصد و انژكتوري تا 80 درصد افزايش ميدهد، از سوي ديگر در صورت افزايش آلايندگي خودروها احتمال بازگشت آلايندههاي حذف شده از هواي تهران مانند مونوكسيدكربن مجددا وجود دارد.
سردار حسين رحيمي فرمانده پلیس راهنمایی رانندگی تهران با اشاره به اينكه در بحث آلودگي هوا در بسياري از كلانشهرها با مشكلات جدي مواجه هستيم، گفت: يكي از مهمترين علل اين مشكلات عدم اجراي صحيح قانون فعلي است.
او افزود: متاسفانه هنوز در شهر تهران خودروهايي عبور ميكنند كه وقتي آنها را در يك محور بزرگراهي ميبينيم با تودهاي از دود و آلايندگي مواجه ميشويم. خودروهایی 30ساله که هیچ اقدامی برای از رده خارج کردن آنها انجام نمی شود.
رييس پليس راهور تهران با اشاره به اينكه حدود 20 درصد خودروهاي تهران مشكل دودزايي دارند، افزود: متاسفانه در شهري زندگي ميكنيم كه بسياري از موتورسكيلتهايش بين 4 تا 8 برابر يك خودرو آلايندگي وارد هوا ميكنند.
رحيمي تصريح كرد: بايد دستگاههاي ذيربط و كميتههايي تشكيل شوند تا سهم هر سازمان در كاهش آلودگي هوا مشخص شده و هر سازمان نسبت به انجام سهم خود اقدام كنند.
وحيد نوروزي معاون اجرايي سازمان حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران ـ و مدیرعامل سابق ستاد مرکزی معاینه فنی خودروهای تهران نيز در اين نشستسخن رانی خود را تنها با سه جمله به پایان برد.
او جمله خود را با" انالله و انا اليه راجعون" شروع كرد و با اشاره به معافيت پنج ساله خودروهاي نو از دريافت معاينه فني كه در مجلس شوراي اسلامي مصوب شده است، گفت: مردم قاعدتا هيچگاه مقصران اين عقبگرد را نميبخشند.
نوروزی با اشاره به آيهاي از قرآن گفت: در قرآن آمده است" هر كسي جان يك انسان را نجات دهد گويي يك جامعه را نجات داده است" لذا اين سوال مطرخ است كه آيا كسي كه جان يك انسان را به خطر مياندازد جان يك جامعه را به خطر نيانداخته است.


