صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

موج جديد ارتباطات ميان فرهنگي با یک موسسه

ارتباطات دوسويه فرهنگي و ديني قرن هاست كه مورد توجه نخبگان و انديشمندان مراكز علمي پژوهشي بوده و دهها سال است كه فعاليت‌هاي علمي و پژوهشي نظير گفت‌وگوهاي اسلام و مسيحيت برگزار مي‌شود.
کد خبر: ۱۶۴۷۸۹
| |
4761 بازدید
مؤسسه «تبادل فرهنگي بين المللي مثلث» فعاليت رسمي خود را در لبنان آغاز كرد.

به گزارش «»تابناک»، اين مؤسسه با هدف ايجاد ارتباط ميان مليت‌ها، فرهنگها و اديان گوناگون در زمينه‌هاي علمي، ديني، ادبي و هنري برنامه‌هاي مختلفي چون انتشار كتب و مجلات، برگزاري نشست‌هاي گفت‌وگو و مناظره، ترجمه آثار خواهد داشت و خواهد كوشيد تا علاوه بر ايجاد فرصت براي آشنايي متقابل نخبگان با يكديگر، زمينه گفت‌وگوي جمعي را ميان اطراف گوناگون فراهم سازد.

بنابر این گزارش، ارتباطات دوسويه فرهنگي و ديني قرن هاست كه مورد توجه نخبگان و انديشمندان مراكز علمي پژوهشي بوده و دهها سال است كه فعاليت‌هاي علمي و پژوهشي نظير گفت‌وگوهاي اسلام و مسيحيت برگزار مي‌شود اما اين ارتباطات دوسويه داراي محدوديت‌ها و خلل‌هايي است كه برخي از انديشمندان معاصر براي جبران آنها پيشنهاد ارتباطات سه سويه را مطرح كرده‌اند. بدين ترتيب ديگر در اين فرايند ارتباطي تنها دو ركن وجود ندارد كه بخواهند به مقايسه و رقابت با يكديگر بپردازند يا هدفي چون شكست دادن حريف در مبارزه علمي يا مناظره فكري داشته باشند و بر نقاط ضعف طرف مقابل تكيه كنند.

در موج جديد ارتباطات ميان فرهنگي با ايجاد يك مثلث سه ضلعي از اركان ارتباطي كوشيده مي‌شود تا فضايي مناسب تر براي تعامل و تبادل فرهنگي به وجود آيد و بدين ترتيب رويكرد همه شركت كنندگان در اين تعامل فرهنگي به سوي بهره وري افزونتر از تعامل و تأكيد بر مشتركات و استفاده از نقاط قوت هر يك از اطراف متمركز گردد.

اين رويكرد سه سويه و سه جانبه در گفت‌وگوي بين اديان بر حضور آيين يهود در كنار اسلام و مسيحيت تأكيد مي‌كند و در روابط فرهنگي و علمي ميان كشورها و ملت‌ها حداقل به مشاركت سه مليت اصرار دارد و به همين ترتيب حتى در گفت‌وگوي مذهبي داخل اسلام علاوه بر حضور نمايندگان شيعيان و اهل سنت در پي ايجاد مشاركت علويان، فرقه احمديه يا دروز مي‌باشد. همچنين از زبان انگليسي به عنوان زبان مورد استفاده در فعاليت‌هاي مؤسسه علاوه بر فارسي و عربي استفاده مي‌شود.

محمدرضا زائري مؤسس اين مجموعه كه فعاليت مقدماتي خود را از چند سال پيش در لبنان آغاز كرده است، مي‌گويد:‌ «پس از مطالعات و برنامه ريزي‌هاي اوليه اكنون همراهاني از مليت‌ها و اديان مختلف يافته ايم كه مي‌توانيم بر مشاركت و همراهي شان تكيه كنيم، شايد اگر مي‌خواستيم با حمايت‌هاي دولتي و رسمي چه از ايران و چه از خارج ايران كار را انجام دهيم اين كار چند سال پيش شروع شده بود ولي اصرار ما بر استقلال كامل و تلاش و فعاليت با دست خالي باعث شد تا سرعت بسيار كمي داشته باشيم. ليكن در عوض به مرور مقدمات لازم طي شد و مؤسسه به شكل آبرومندي فعاليت خود را آغاز كرد.»

اين مجموعه پس از هماهنگي‌هاي اوليه و مطالعات ابتدايي و مقدماتي براي تبرك و تيمن كتابي از يك شاعر مسيحي در مدح سيدالشهدا عليه السلام را به عنوان سرآغاز فعاليت‌هاي خود به چاپ رسانده است. اين كتاب كه «ملحمة الحسين» نام دارد، اثر «ريمون قسّيس» شاعر مسيحي لبنان است.

محمدرضا زائري در باره فعاليت‌هاي آينده و برنامه‌هاي ديگر مؤسسه مي‌گويد: «از يكسو پيش بيني نشست مشترك بين اديان و مذاهب را در موضوعات مطرح روز كرده ايم و از سوي ديگر براي چند سفر براي آشنايي متقابل نخبگان فرهنگي برنامه داريم. همچنين چند كتاب نيز آماده چاپ است كه همگي به همين روابط ميان فرهنگي مربوط است.»

مؤسسه مثلث براي پاسخگويي و ارتباط با علاقمندان سايت اينترنتي خود را نيز به نشاني http://www.trianglece.com/ راه‌اندازي كرده است.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
برچسب ها
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟