صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
غفوری فرد با اشاره به تصویب ادغام وزارتخانه‌ها در هیات دولت:

مصوبات دولت بدون تایید مجلس قابلیت اجرا ندارد

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب لایحه ادغام وزارتخانه‌ها در دولت، تصریح کرد: لوایح مصوب دولت، زمانی قابلیت اجرا پیدا خواهند کرد که مجلس آن را تأیید کند.
کد خبر: ۱۶۴۲۴۷
| |
2476 بازدید
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب لایحه ادغام وزارتخانه‌ها در دولت، تصریح کرد: لوایح مصوب دولت، زمانی قابلیت اجرا پیدا خواهند کرد که مجلس آن را تأیید کند.

به گزاش خانه ملت، "حسن غفوری‎فرد" با اشاره به سخنان اخیر برخی از مسئولان اجرایی درجهت زیر سوال بردن بعد نظارتی فعالیت‏ های مجلس، این اظهارات را، به صلاح نظام ندانست و متذکر شد: بهتر است برای پیشبرد اهداف نظام همه از قانون تبعیت کنند.

وی ادامه داد: مجلس، تنها مرکزی است که  وظیفه قانون‌گذاری را برعهده دارد. اما بدون شک هیچ کس خود را عین قانون نمی‏داند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس با اشاره به عملکرد دولت در رابطه با ادغام وزارتخانه‏ ها، گفت: در برنامه چهارم توسعه دولت موظف شده بود تا در 2 سال اول فعالیت خود، تعداد وزارتخانه‏ ها را از 21 به 17 وزراتخانه کاهش دهد، نکته‎ای که چندان مورد توجه دولت قرار نگرفته بود. این قانون در حال حاضر نیز برعهده دولت گذاشته شده است و دولت به صورت شتابزده وزارتخانه‏ ها را ادغام کرده است.

وی با استناد به اصل 133 قانون اساسی، تصریح کرد: بر اساس این اصل، وزرا توسط رئیس‏ جمهور تعیین‏ و برای‏ گرفتن‏ رأی‏ اعتماد به‏ مجلس‏ معرفی‏ می‏ شوند. با تغییر مجلس‏، گرفتن‏ رأی‏ اعتماد جدید برای‏ وزرا لازم‏ نیست‏. تعداد وزیران‏ و حدود اختیارات‏ هر یک‏ از آنان‏ را قانون‏ معین‏ می‏ کند و این نکته‏ ای است که چندان مورد توجه دولت قرار نگرفته است.

 

دولت باید بداند که ادغام وزارتخانه‎‏ها تنها در صورت تصویب مجلس اجرایی است
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس، تأکید کرد: بر اساس این اصل قانون اساسی، دولت باید 17 وزیر با حدود اختیاراتی که در قانون مشخص شده است، معرفی کند. به عبارت دیگر دولت باید بداند که ادغام وزارتخانه‏‎ها تنها در صورت تصویب مجلس اجرایی خواهد شد.

 

دولت نباید انتظار اجرای لایحه‏ های مصوب خود را بدون تصویب مجلس داشته باشد

وی در ادامه با اشاره به بعد قانونگذاری مجلس، افزود: اینکه لایحه‎ای در دولت تصویب شود، زمان اجرای آن را تعیین نمی‏ کند. بلکه لوایح مصوب دولت، زمانی قابلیت اجرا پیدا خواهند کرد که مجلس آن را تأیید کند. دولت نباید انتظار اجرای لایحه های مصوب خود بدون تصویب مجلس  را داشته باشد.

 

دولت تنها وظیفه اجرای قانون را برعهده دارد

عضو کمیسیون انرژی در رابطه با تفسیر قانون اساسی، گفت: تفسیر قانون اساسی بر عهده شورای نگهبان و تفسیر قوانین معمولی وظیفه مجلس است. دولت تنها وظیفه اجرا قانون را دارد و در صورت وجود ابهام در قانونی، می‏تواند برای رفع ابهام لایحه‎ای را برای پیگیری به دولت بفرستد.

 

تخلفات بسیاری در پرونده کاری دولت ثبت شده است
وی در پایان به تخلفات دولت اشاره کرد و افزود: عدم اجرای قانون ایجاد وزارت ورزش و جوانان، معرفی نکردن وزیر راه و ترابری پس از گذشت سه ماه از برکناری وزیر این وزارتخانه، واردات بی‎رویه بنزین در سال‎های 87 و 88، تنها بخشی از تخلفات دولت را شامل می‎شوند و تخلفات بسیاری در پرونده کاری دولت ثبت شده است که به دلایلی فعلا صلاح نمی‏دانم آن را مطرح کنم.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟