صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
دکتر حسين علايي به تابناک گفت:

هزارویک دلیل برای حمله نکردن آمریکا به ايران در چند ماه آینده

اسرائيل دور از مرزهاي ايران است و براي حمله به ايران، نياز به جلب نظر كشورهاي همسايه ايران دارد تا عمليات‌ هوايي خود را انجام دهد؛ يا بايد از فضاي اردن و عراق استفاده كند يا لبنان و تركيه. اگر اسرائيل چنين كاري انجام دهد، ‌یعني آسمان كشورهاي توافق‌كننده با اسرائیل، براي حملات متقابل در اختيار ايران نيز خواهد بود و ...
کد خبر: ۱۶۱۹۶
| |
24072 بازدید

دكتر حسين علايي در گفت‌وگو با «تابناك» با ارايه ديدگاه‌هاي خود درباره موضوع پر مناقشه حمله آمريكا و اسرائيل به ايران، وقوع چنين اتفاقي در ماه‌هاي آينده را بعيد ارزيابي کرد.

وي گفت: بيش از آن‌كه جنبه نظامي حمله آمريكا به ايران اهميت داشته باشد، تصميم‌گيري درباره چنين جنگي اهميت دارد، چون جنگي رخ نمي‌دهد، مگر اين‌كه آمريكا تصميم بگيرد؛ حال چه خود اجرا و چه اين را به اسرائيل واگذار كند؛ بنابراين، بايد ببينيم كه آيا آمريكايي‌ها مي‌توانند تصميم به جنگ بگيرند يا خير و اگر تصميم بگيرند، چه اتفاقي مي‌افتد و چه پيامدهايي خواهد داشت.

وي افزود: به نظر مي‌رسد شرايط گوناگون سياسي و ژئوپلتيك و مسائل اقتصادي و نظامي مساعد براي تصميم‌گيري آمريكا براي آغاز جنگي عليه ايران در اوضاع كنوني نيست و علايمي هم كه در خاورميانه در حال بروز است، بيانگر اين است كه چنين تصميمي به اين سادگي گرفته نخواهد شد.

اين کارشناس مسائل نظامي ادامه داد: از نظر آمريكايي‌ها، جنگ بايد در يك مدت زمان كوتاه پايان بايد و بتواند در اين بازه كوتاه‌مدت، به اهداف خويش برسد، در حالي كه اگر آمريكايي‌ها جنگ با ايران را آغاز كنند، اختيار و كنترل محدوده زماني از دست آنها بيرون خواهد رفت، چون ايران به دنبال فرسايشي كردن جنگ خواهد بود.

وي افزود: از سوي ديگر، واكنش ايران به اين حمله احتمالي، محدود به جبهه‌هايي كه آمريكا تعيين مي‌كند، نخواهد بود، بلكه در محدوده جغرافيايي بزرگي است كه خود ايران با توجه به توانايي‌هايش، آن جغرافيا را تعيين مي‌كند. پس به طور خلاصه مي‌‌توان گفت كه در صورت حمله احتمالي، هم محدوده زماني و هم محدوده جغرافيايي در كنترل آمريكايي‌ها نخواهد بود.

علايي درباره هدف نهايي آمريكا از حمله به تأسيسات هسته‌‌اي ايران گفت: حمله آمريكا به ايران دو يا سه هدف مي‌تواند داشته باشد كه يكي از آنها، از بين بردن مراكز هسته‌اي ايران است. هدف دوم آن مي‌تواند اين باشد كه حمله كند تا ايران را وادار به تغيير رويه نمايد. هدف سوم آن نيز مي‌توان تغيير حكومت در ايران باشد كه سومين هدف اجرايي نيست،‌ براي همين، آمريكا به دنبال اين هدف نيست و تفكرات آنها درباره هدف اول و دوم است. پس تا هنگامي كه به اين نتيجه برسند جنگي كه آغاز مي‌كنند به پيروزي مي‌رسد،‌ نمي‌توانند تصميم به آغاز جنگ بگيرند و اين كار در اوضاع كنوني،‌ كاري دشوار است كه مفصل به آن پرداخته شد.

وي درباره نقش اعراب گفت: عرب‌ها همواره در پشت صحنه درگيري‌هاي ايران با كشورهاي ديگر از جمله آمريكا حضور فعال داشته‌اند، ولي دولت‌هاي عربي روي القاعده مديريتي ندارند و بر عكس، اين القاعده است كه بر حكومت‌هاي آنها مديريت دارد و هم‌اكنون از قطر و امارات پول مي‌گيرد كه در آن كشورها عمليات نداشته‌ باشد.

دکتر علايي افزود: اوضاع كنوني اقتصاد آمريكا به دولتمردان اين كشور،‌ اين فرصت را نمي‌دهد كه يك جريان هزينه‌بر پر خرجي را آغاز كند كه در نهايت هدف آن، بهبود وضعيت اقتصادي آمريكا نباشد. برخي اقتصاددانان بر اين باورند كه اگر اقتصاد آمريكا دچار ركود شود،‌ اقتصاد جهاني دچار ركود خواهد شد؛ بنابراين، اروپايي‌ها و برخي ديگر از قدرت‌هاي اقتصادي موافق با تحولاتي كه در نهايت وضعيت اقتصادي آمريكا را بدتر از اين مي‌كند، نيستند.

وي توان نظامي اسرائيل را براي حمله به ايران، بسيار محدود دانست و گفت: اسرائيل دور از مرزهاي ايران است و بنابراين براي اين كه امكان حمله به ايران را داشته باشد، نياز به جلب نظر كشورهاي همسايه ايران يا در مواردي استفاده بدون اجازه از آسمان آن كشورها دارد كه دست كم بايد از دو كشور استفاده كند؛‌ بايد عمليات‌ هوايي خود را انجام دهد يا از فضاي اردن و عراق استفاده كند يا از فضاي لبنان و تركيه سود برد و يا از فضاي مديترانه وارد آسمان كشور تركيه شود و از آنجا به ايران حمله هوايي كند. اگر اسرائيل روزي چنين كاري را انجام دهد،‌ بدين معني است كه آسمان كشورهاي توافق‌كننده براي اسرائيل، براي حملات متقابل در اختيار ايران نيز خواهد بود و پرسشي كه اينجا مطرح است، اين است كه آيا اين كشورها جرأت چنين تصميمي دارند؟

متن کامل این گفت‌وگوی جذاب را در ستون سمت راست بخوانید.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟